about us banner 1200x400

Alfa Laval накратко – кои сме ние и какво правим

Alfa Laval е водещ глобален доставчик на първокласни продукти в сферите на топлопредаване, сепариране и работа с флуиди. Стъпвайки върху тях, Alfa Laval цели да подобри продуктивността и конкурентоспособността на своите клиенти в различни отрасли по целия свят. Ние дефинираме техните предизвикателства и предоставяме устойчиви продукти и решения, които отговарят на изискванията им – основно в енергийния, природния, хранителния и морския отрасъл.

Повече информация

Станете партньор на Alfa Laval

Ние сме организация, ориентирана към клиентите, с глобално предлагане, основано на качество и обслужване. Като част от сътрудничеството ни на местния пазар предлагаме специална партньорска програма, за да се развиваме заедно и да предоставяме ефективни решения на нашите клиенти.

People talking

Отрасли и технологии, с които работим

Решенията на Alfa Laval подобряват нашия всекидневен живот. Научете повече за това как функционират нашите продукти и как се използват в отрасли по целия свят.

Три технологии

Нашите основни технологии присъстват в много различни области и приложения.

 

Всеки ден подобряваме света, в който живеем

Предоставяме решения в енергийния, природния, хранителния и морския отрасъл.

 

Ключови данни за 2021 г.

Резултатите на Alfa Laval от годишния доклад за 2021 г. (суми в евро)

Alfa_Laval_in_brief_2021_EUR.png

Целите за устойчиво развитие на ООН

Alfa Laval има принос към 15 от 17-те цели за устойчиво развитие на ООН.

Нашата цел

Ние дефинираме целта си като ускоряване на успеха за нашите клиенти, хора и планетата. Посветени сме на превъзходно клиентско обслужване, вдъхновяващо и приобщаващо работно място, като устойчивостта е в нашия генетичен код.

Поставяме клиентите си на първо място

Нашите иновативни решения помагат на отраслите да пречистват, рафинират и рециклират материали. Нашият ангажимент е да оптимизираме процесите на нашите клиенти, като създаваме отговорен растеж и предизвикваме напредък. Ние сме отзивчиви към нуждите на клиентите си – винаги полагаме усилия да ги подкрепяме, за да постигат своите цели в бизнеса и устойчивостта.

Осигуряване на възможности за нашите служители

Нашата култура е открита, подкрепяща и неформална. Това създава среда, в която нашите служители да развиват своите таланти и да постигат отлични резултати като професионалисти. Като им предоставяме отговорност и доверие, ние създаваме за своите служители условия да израстват. Решени сме да привличаме, развиваме и задържаме най-иновативните и любознателни хора в нашата бизнес сфера.

Всеки ден подобряваме света, в който живеем

Нашите технологии насърчават отговорно използване на природните ресурси. Постоянно стимулираме напредъка, за да намалим екологичното влияние на повечето индустриални процеси чрез подобрена енергийна ефективност и регенериране на топлина, по-добро пречистване на водите и намалени емисии. По суша и по море. Крайната цел е „Advancing better™“ (За по-добър напредък).

what_icon.jpg КАКВО? Alfa Laval е световен лидер в три ключови технологии

ТОПЛОПРЕДАВАНЕ ꟷ топлообменниците на Alfa Laval прехвърлят топлина или охлаждане например от една течност към друга. Те рециклират топлина, оптимизират енергийното потребление на клиентите, намаляват разходите и ограничават тяхното влияние върху околната среда.

brazed heat exchanger close-up 640x360

СЕПАРИРАНЕ ꟷ технологията се използва за отделяне на едни течности от други, както и на твърди частици от течности или газове. Предложенията включват сепаратори, декантерни центрофуги, филтри, мрежести филтри и мембрани.

disc stack separator close-up 640x360

РАБОТА С ФЛУИДИ ꟷ осигуряваме помпи, клапани, оборудване за почистване на резервоари и монтажни материали за хранителните и фармацевтичните отрасли ꟷ както и помпени системи за морския сектор и офшорния пазар.

unique SSV valves close-up 640x360

for_whom_icon.jpg ЗА КОГО? Продуктите на компанията са търсени в повечето отрасли.

Необходимостта от отопляване, охлаждане и сепариране възниква в много браншове. Вземете почти всеки отрасъл: хранителен, енергиен, околна среда, инженерство, фармацевтични компании, рафинерии или нефтопродукти – Alfa Laval може да помогне на по-голямата част от тях. До клиентите стигаме чрез три отдела за продажби: „Енергиен“, „Хранителни продукти и вода“ и „Морски“.

how_icon.jpgКАК? Те се произвеждат и разпространяват чрез споделена верига на доставки

Оперативният отдел е отговорен за доставките, производството, дистрибуцията и логистиката на глобално ниво, свързани с продукцията на Групата. С други думи, оперативният отдел гарантира, че всичко продавано от другите три отдела – от топлообменници и сепаратори до помпи, клапани и мембрани – се произвежда и доставя в съответствие с обещанията към клиента.

where_icon.jpgКЪДЕ? Продажби на нови продукти в повече от 100 държави, следпродажбени предложения в повече от 160 държави.

Нови продажби

Продуктите, системите и услугите на Alfa Laval се продават в повече от 100 държави. Около половината от всички продажби се извършват директно от трите отдела, а останалите – през канали, като например строители на системи, външни компании подизпълнители, търговци, агенти и дистрибутори.

Обслужване и резервни части

Alfa Laval разполага с повече от 100 сервизни центъра с капацитет да предоставят услуги в над 160 държави. Това означава, че Alfa Laval е близо до своите клиенти, с готовност за осигури незабавна помощ, когато възникне необходимост.

Искате да научите повече? Разгледайте нашите публикации!

Нашето награждавано списание

here37_260x345.jpgИновативна преработка на хранителни продукти, която превръща буболечки в бургери, или нова технология за съхраняване на възобновяема енергия са само две от примерните статии в новия брой на списанието HERE. Статиите илюстрират това, което разбираме под отговорен растеж – осигуряване на решения, които благоприятстват както хората, така и планетата. HERE спечели шведската издателска награда за 2019 г.

Списание Here

Доклад за устойчивост

sustainability_report_20019_thumbnail_240x340.jpgAlfa Laval работи активно в сферата на устойчивостта и има поставени редица цели. Те отразяват амбициите на компанията по отношение на околната среда, здравето и безопасността. Наред с други области тези цели обхващат: намаляване на броя на трудовите злополуки, увеличена енергийна ефективност, намаляване на потреблението на вода и намаляване на емисиите на парникови газове. За повече информация относно това как функционира устойчивостта на Alfa Laval вижте Доклада за устойчивост.

Годишен доклад на Alfa Laval

annual_report_2019_240x345.jpgВ последния ни годишен доклад можете да прочетете повече за изминалата година, за тенденциите, които движат нашия бизнес, и отраслите, на които служим. Той също така ще ви даде по-добро разбиране за нашите служители, продукти и услуги, а също и за това как иновациите и устойчивостта са важна част от всичко, което правим.

Годишен доклад 2019 г.