Производство на базови химични продукти

За да се произвеждат успешно основни химически продукти, производствените разходи трябва да са ниски, докато постоянното качество и ефективността са високи. Alfa Laval разполага с най-широк избор от топлообменници и сепариращи системи. От компактни топлообменници и агрегати с въздушно охлаждане до специализирани кожухотръбни топлообменници, а също така сепаратори и декантери, нашето оборудване е проектирано да изпълнява трудни задачи – надеждно и рентабилно.

base chemicals production 640x360

оптимизиране на производството на основни химически продукти в нефтопреработвателната промишленост

Търсенето на нефтохимически продукти се увеличава поради повишаващия се жизнен стандарт и нарастващото търсене на широка гама от продукти от опаковъчни материали и найлонови торбички през домакински уреди, например хладилници, до автомобили. Това допринася за увеличената употреба на основни химически продукти като етилен, пропилен, амоняк/урея, метанол, бутадиен и ароматни съединения, които се получават от нефт, природен газ или въглища.

Повишената рентабилност при производството на основни химически продукти изисква максимална ефективност на инсталацията. Alfa Laval ви предлага широка гама от решения за постигане на тази цел. Ние ви помагаме да изберете високоефективно оборудване според вашите специфични изисквания, за да намалите потреблението на енергия и разходите за инсталиране, като същевременно увеличите надеждността и производителността на инсталацията. Например Alfa Laval Compabloc е идеално решение за производство на пропилен. Този компактен, високопроизводителен топлообменник подобрява производствената ефективност на практика във всяко едно пространство – независимо дали става въпрос за съществуваща или нова инсталация.

В допълнение към нашия богат избор от топлообменници, Alfa Laval предлага широко портфолио от оборудване за сепариране, включително високоскоростни центрофуги за почистване на смазочни масла от компресори, както и декантери за минимизиране на количеството технологични отпадъци или отпадъчни води.

Свържете се с нас днес, за да разберете как можем да ви помогнем да подобрите операциите си.