Производство на метанол

Надеждността, енергийната ефективност и качеството на продукта са от първостепенно значение за всяко предприятие за метанол. Alfa Laval има изключително богат опит в предоставянето на експертни познания, както и доказано оборудване и услуги, които правят операциите безпроблемни и осигуряват спокойствие на собствениците на заводи за метанол.

Methanol production 640x360

Оптимизиране на производството на метанол в индустрията за основни химически продукти

При производството на метанол охлаждането на технологичния газ, изтичащ от пещите при много високи температури, е от решаващо значение. Котлите за отпадъчна топлина от технологичен газ и охладителите на технологичен газ OLMI на Alfa Laval са специално проектирани с оглед на този процес.

 

По време на синтеза на метанол, изключително компактният и ефективен топлообменник за захранване/отвеждане Packinox на Alfa Laval може да бъде позициониран преди реактора, за да се повиши температурата на захранващия газ с топлина, регенерирана от изходящия поток от реактора. В сравнение с традиционните кожухотръбни топлообменници, Packinox не само предлага спестявания на капиталови разходи за монтаж, като например отливане на основи и полагане на тръбопроводи, но също така намалява оперативните разходи, използваната енергия и разходите за поддръжка.

 

Със своя компактен размер и ненадмината способност за топлообмен, топлообменниците на Alfa Laval Compabloc са отличен избор за кондензация, повторно изпаряване и регенериране на топлината в дестилационния сектор, както и във всички сектори за производство на амини в завода. Нашите уплътнени пластинчати топлообменници също така могат да бъдат отлични охладители за продукти.

 

Alfa Laval има и широко продуктово портфолио за комуналните части на завода, като съоръжения за пречистване на отпадъчни води, както и високоскоростни сепаратори за почистване на смазочни масла