Производство на етиленов оксид и гликол

Ефективното възстановяване на топлината е жизненоважно за производството на етиленов оксид и етилен гликол. Независимо дали се използват като охладители, изпарители за повторно изпаряване, обменници, кондензатори или центрофуги за стегнато производство, иновативните технологии за топлообмен и сепариране на Alfa Laval осигуряват отлични резултати на всички етапи от процеса.

Ethylene oxide and glycol production 640x360

Оптимизиране на производството на етиленов оксид и гликол

Опитът, оборудването и услугите на Alfa Laval помагат на производителите на етиленов оксид и гликол да пестят енергия, да увеличат производството, да намалят поддръжката и да понижат разходите си. Това се изразява в оперативна надеждност, която повишава крайния резултат.

Системата за абсорбиране, необходима при производството на етиленов оксид и етилен гликол, разделя етиленовия оксид от въглеродния диоксид/нереагиралия етилен. В абсорбционната кула етиленовият оксид се поема от абсорбционната среда, позволявайки на останалия газ да излезе отгоре. Абсорбираният газ се изпраща в сепариращата кула, за да бъде освободен от абсорбционната среда, която след това може да бъде използвана повторно.

Топлообменниците са от съществено значение в две позиции: обменникът, който възстановява топлината от дъното на сепаратора, за да загрее концентрираната среда и да охлади по-бедната, преди да премине през крайния охладител, който е също толкова важен, за да влезе отново в абсорбционната кула. Загубата на топлина между абсорбционната кула и сепаратора и неефективността на обменника тук могат да струват изключително скъпо. Технологиите за топлообмен на Alfa Laval минимизират загубата на топлина. Със своя компактен дизайн и минимални габарити, пластинчатият топлообменник Alfa Laval Compabloc се отличава с насрещен поток, изключителна надеждност и ненадмината ефективност на топлообмена.

Alfa Laval Compabloc е отличен избор за приложение като охладител в стегнато производство, както уплътнените и полузаварените пластинчати топлообменници на Alfa Laval. Alfa Laval Compabloc също предлага изключителни резултати от изпарители за повторно изпаряване и кондензатори. Alfa Laval Compabloc повиши ефективността и доходността на повече от 60 абсорбционни сепараторни системи чрез използването на надеждното, високоефективно оборудване на Alfa Laval.

Изтегляния