Затворена система за охлаждане на вода

За охлаждането на ключови процеси в нефтохимическите заводи, рафинериите, електроцентралите и други тежки индустриални среди много собственици и оператори на заводи разчитат на охлаждането със затворен цикъл като предпочитан метод за охлаждане. За рентабилното и дълготрайно охлаждане със затворен цикъл разчитайте на широката гама пластинчати топлообменници и филтри на Alfa Laval за безопасни, надеждни, ефективни и екологично чисти операции.

ALF + GPHE in Secool 640x360px

На пулса на охлаждащите системи със затворен цикъл

Alfa Laval е доставчик от световна класа на решения за охлаждане със затворен цикъл за почти всяка индустрия, при която такива решения играят ключова роля. Alfa Laval предлага икономически ефективна гама от големи пластинчати топлообменници и самопочистващи се филтри. Ние разполагаме също и с експертния опит за проектиране на оптимизирани комбинации от двете, както и с опит в управлението на проекти, за да доставяме според спецификациите. 

Лесен за почистване и адаптиране капацитет

По много причини пластинчатите топлообменници са идеални за задачи за охлаждане при затворен цикъл и за комунални приложения. Компактни, ефективни и гъвкави, те могат лесно да бъдат адаптирани, за да отговорят на промените на капацитета. В допълнение на това, тяхната устойчива на замърсяване конструкция свежда до минимум изискванията за почистване.

В сравнение с другите технологии, като самостоятелните охладителни кули, охлаждането със затворен цикъл с пластинчати топлообменници изисква по-малко добавъчна вода и минимално пречистване на водата. Поради това те изискват по-малка поддръжка и по-малко изпомпване – като и двете значително намаляват оперативните разходи.

Комбинирана инсталация на филтър и на топлообменник

ALF е универсалният филтър на Alfa Laval, който е предназначен за монтаж заедно с пластинчатите топлообменници на Alfa Laval в приложения за охлаждане със затворен цикъл, както и за много други задачи по филтриране. ALF филтрите на Alfa Laval премахват нежеланите материали от охлаждащата вода – включително пясък и различни биологични вещества – преди те да попаднат в пластинчатите топлообменници. Това свежда до минимум поддръжката и почистването на пластинчатия топлообменник, като същевременно удължава експлоатационния живот на оборудването. ALF филтрите на Alfa Laval се самопочистват и реално не изискват никаква поддръжка.

 

Преглед на процеса на охлаждане със затворен цикъл

Ползи

  • Защитава водоизточника от замърсяване
  • Без замърсяване от страната на водата на затворения цикъл
  • Идеален за преоборудване на черупково-тръбните топлообменници
  • Заема само 20% от пространството в сравнение с черупково-тръбните топлообменници
  • Антикорозионно решение

Изтегляния