Обработка на континентални овощни продукти

В бизнеса за преработката на плодове, както с костилки, така и без, и превръщането им в сокове (бистри или мътни) или пюрета, както 100% сокове, така и концентрат, са необходими настройки на производството, които предоставят последователно високо качество за постигане на висока пазарна цена. Тук сме, за да ви помогнем това да се случи и да гарантираме най-добрия производствен резултат на сок от всяка култура.

Continental fruit 640x360

Уникални параметри за развитите пазари

Преработката на континентални плодове в сокове/пюрета е развит отрасъл, в който продуктът, както бистър, така и мътен сок, е стока с голям обем и нисък марж.

Последователността т от значение

За получаване на най-добрите цени на такива пазари и изправени пред глобална конкуренция трябва да можете да преобразувате тези плодове в завършени продукти с последователно високо качество, с висок производствен резултат, стриктно управление на хигиената и намалени разходи за преработка.

Системите и ноу-хау на Alfa Laval ви помагат да постигнете последователни висококачествени резултати от преработката въпреки всички качествени промени в суровия материал.

Пълни отговори

Alfa Laval предоставя пълни, интегрирани системи за преработка на ябълкови и крушови култури в сок. Несравнимата гама от технологии на Alfa Laval включва декантер центрофуги, топлообменници и мембранно филтриращо оборудване, както и специализирани системи и обработващи модули за извличане, класифициране, пастьоризиране и възстановяване на аромата.

Ултрафилтриращите мембранни системи позволяват смяна на традиционното концентриращо оборудване и постигане на значително по-добри резултати, като същевременно се използва по-малко енергия.

Почистващите системи за дъното на резервоарите ви позволяват да предотвратите всяко пренасяне на бактериални замърсители, както и увеличаване на продукцията.

Отиваме по-нататък

Тези системи предоставят ефективен фокус върху надеждността на процеса и изключително ниско потребление на енергия. Изцяло включените технологични установки на Alfa Laval позволяват предотвратяване на окисляване и поддържане на отлична хигиена.

Значителните ползи включват по-голямо възстановяване на сока и загуби при сушенето, които намаляват екологичните въздействия, както и полагат пътя към допълнителните печалби от сок второ качество.

Праскови и кайсии

Световните фаворити

Прасковите и кайсиите са костилкови плодове, тясно свързани членове от рода prunus. И двата плода се използват за производство на пюре, което се използва като съставки на други храни и напитки. 

Управление на цвета

Един от ключовите елементи за осигуряване на висока търговска стойност за пюретата от праскови и кайсии е да се запази свежият вид чрез управление на червеникавите пигменти и, в случая с прасковите, поддържане на белезникавия цвят.

Alfa Laval предоставя ключови елементи на оборудването, проектирани да направят това възможно, включително декантер центрофугите Foodec, които спомагат за елиминиране на всяко окисляване, което засяга както цвета, така и качеството.

По-голяма ефективност

Системи като тръбни топлообменници ViscoLine топлообменници с очистваща се повърхност Contherm също са идеални за усилване на ефективността и намаляване на оперативните разходи чрез замяна на конфигурациите с традиционни топлообменници.

Системите Alfa Laval за производство на пюрета от праскови и кайсии са известни с това, че работят ефективно, надеждно и лесно.

Ягодоплодни

Добиване на максимална стойност

Много различни ягодоплодни, както диви, така и култивирани, се използват за направата на сокове. Преработката обаче на многото различни сортове по същество е подобна.

Същото важи и за ябълките. Това полага пътя за установки за производство на сокове, които са силно многообразни – с подходящото оборудване могат да се обработват както ягодоплодни, така и ябълки или круши.

Alfa Laval може да предостави цялата гама от оборудване, която ви е необходима за високоефективна преработка на ягодоплодни култури. Предоставяме системи, проектирани да гарантират последователно получаване на пълна стойност от всеки тип ягодоплодни, които желаете да обработвате – пресни или замразени.

Щадяща преработка

Преработката на ягодоплодни обикновено е непрекъсната операция, която трябва да се извършва бързо и надеждно и с минимум термичен стрес на продукта. Това е от съществено значение за запазването на цвета, вкуса и общия вид, както и за запазване на хранителните ползи от витамините и антиоксидантите.

Тъй като много сокове, базирани на ягодоплодни, се продават на цената на стоките, високите производствени резултати и ниските енергийни разходи са важни за производителите. Преработвачите могат също да постигнат допълнително конкурентно предимство от скоростта и контрола на температурата на технологичната установка.

Специализираните технологични установки за ягодоплодни от Alfa Laval правят постигането на тази цел относително праволинейно.

Хигиената е съществена

Преработката на ягодоплодни в сокове за клиенти, чувствителни към разходите и качеството, изисква ефективен фокус върху хигиената от край до край.

Технологичните системи и оборудването за ягодоплодни на Alfa Laval съответстват на най-строгите стандартни за качество и хигиена, които можете да намерите на световните пазари, в това число всички приложими закони на ЕС и изискванията на FDA в САЩ.

Ябълки и круши

Уникални параметри за развитите пазари

Преработката на ябълки и круши в сок е развит отрасъл, в който продуктът, както бистър, така и мътен сок, е стока с голям обем и нисък марж.

Последователността т от значение

За получаване на най-добрите цени на такива пазари и изправени пред глобална конкуренция трябва да можете да произвеждате сокове от ябълки и круши с последователно високо качество, стриктно управление на хигиената.

Системите и ноу-хау на Alfa Laval ви помагат да постигнете последователни висококачествени резултати въпреки естествените изменения в ябълките и крушите, както и ефекта от климата, времето и транспорта.

Пълни отговори

Alfa Laval предоставя пълни, интегрирани системи за преработка на ябълкови и крушови култури в сок. Несравнимата гама от технологии на Alfa Laval включва декантер центрофуги, топлообменници и мембранно филтриращо оборудване, както и специализирани системи и обработващи модули за извличане, класифициране, пастьоризиране и възстановяване на аромата.

Ултрафилтриращите мембранни системи позволяват смяна на традиционното концентриращо оборудване и постигане на значително по-добри резултати, като същевременно се използва по-малко енергия. Почистващите системи за дъното на резервоарите ви позволяват да предотвратите всяко пренасяне на бактериални замърсители, както и увеличаване на продукцията.

Отиваме по-нататък

Тези системи предоставят ефективен фокус върху надеждността на процеса и изключително ниско потребление на енергия. Изцяло включените технологични установки на Alfa Laval позволяват предотвратяване на окисляване и поддържане на отлична хигиена.

Значителните ползи включват по-голямо възстановяване на сока и загуби при сушенето, които намаляват екологичните въздействия, както и полагат пътя към допълнителните печалби от сок второ качество.

Нар

Нарастващ търговски интерес

Нарът все още не е достигнал търговска важност като плод за консумиране в западното полукълбо.
Независимо от това плодът е все по-взискателен за преработка в сок, както и за кулинарни употреби. Това се дължи главно на отчитаните значителни ползи за здравето – сокът от нар е отличен източник на антиоксиданти.

Всъщност търсенето на сок от нар в света значително надхвърля предлагането. Това води до все по-

голямата популярност на този сок като съставка на други сокове благодарение на полезните му свойства.

Усещания и цвят

Наровете за производство на сок се преработват в голяма степен подобно на ягодоплодните, освен за първоначалната екстракция, при която обелките се отстраняват и червените месести люспи (обвивки на семената) се отделят от вътрешния бял пулп.

За да се осигури търговски успех е важно клиентите да виждат връзката между сока от нар и пресния плод, като това се демонстрира от цвета. Високоефективното управление на топлината и антиоксидантните системи, предлагани от Alfa Laval, позволяват предотвратяването на покафеняването на сока.

Щадяща обработка

Това, заедно със скоростта, последователността и внимателната преработка позволяват извличането на пълната търговска стойност от суровината нар.