Преработка на хранителни продукти

Производителите на храни, базирани на соя, масла и месни продукти, разчитат на Alfa Laval за преработвателни технологии, за да запазят челните си позиции на пазара. Независимо от хранителното приложение, нашето оборудване, модули и цялостни производствени линии за обработка на храни позволяват доставката на продукти към потребителите на конкурентни цени – като същевременно се поддържат най-високите нива на хигиена и желани вкусови качества.

Food processing 640x360

В крак с иновативните решения и индустрията за производство на храни

Постигането на желания вкус, стабилен срок на годност и безупречни нива на хигиена изисква строг контрол на времето и температурите на технологичния процес, както и внимателно подбрани и подходящи суровини и материали.

Успехът започва с разбирането как да извлечете максимума от всяка съставка и суровина – от сухи прахове до лепкави захари, вискозни течности до чувствителни към скоростта на срязване или топлината съставки, като подобрители на вкуса и есенции. Прецизното боравене, дозиране и смесване на съставките поддържа производствени разходи ниски чрез намаляване на разливането и отпадъците.

Решенията на Alfa Laval осигуряват хигиенно производство, както и ефикасно, ефективно почистване на място (CIP) на оборудването и производствените линии – в пълно съответствие с най-строгите нормативни стандарти за хигиенни приложения.

Също толкова важно е, че Alfa Laval Ви позволява:

  • Да увеличите количеството на продукцията и да поддържате продължително време за работа чрез висока наличност и нива на безотказна работа;
  • Да намалите загубите на съставки и продукти, като извличате повече от суровините си;
  • Да намалите консумацията си на комунални услуги, като например енергия и вода, както и да рециклирате потоците на отпадъците. Например, нашите мембранни филтри могат да помогнат за създаването на обект с нулево заустване на вода. А използването на подходящата помпа Alfa Laval за вашите специфични параметри на обработка може да намали консумацията на енергия с до 50%.