Преработка на риба

Ние предлагаме широка гама от решения с цел извличане и рафиниране на мазнини, масло и протеини от излишната суровина в рибата, напр. за производството на ценни мазнини и протеини за хранителни съставки.

Fish processing

Бързо, хигиенично и надеждно

Преработката на риба, черупчести мекотели и други обитатели на световните океани в продукти за консумация или други видове употреба от хора или животни изисква изключителна бързина, надеждност и хигиена.

По-добри комбинации

Един от най-простите начини за постигане на най-добрите, най-рентабилни резултати при обработката на риба, черупчести мекотели и крил е да се уверите, че всички компоненти и системи работят заедно по безпроблемен и надежден начин – като взаимно повишават ефективността си, вместо да я намаляват. 

Системи, модули или оборудване

Alfa Laval може да ви предостави пълния спектър от възможности, вариращи от цялостни инсталации за обработка до предварително проектирани модули и отделни елементи от специализирано оборудване.

Можете също така да се възползвате от несравнимото практическо ноу-хау и опит на Alfa Laval, за да помогнете за разширяването, подобряването и фината настройка на всяка инсталация за преработка на риба, черупчести мекотели или крил.

Подобряване на референтните показатели

Възможностите на Alfa Laval позволяват да извършвате обработка в индустриален мащаб с по-малко отпадъци, по-ниска консумация на енергия и използването на усъвършенствани технологични решения, които ви помагат да подобрите стандартите за качество, както и печалбите.

Превърнете отпадъците в приходи

Много от тези дейности по преработка на морски дарове често водят до множество странични продукти, както и „остатъци“. Повечето от тях се превръщат в не особено ценни съставки в други продукти или като храна за животни.

Технологиите на Alfa Laval обаче могат да ви позволят да превърнете такива остатъци и други суровини в източници на хранителни протеини с висока стойност, които имат значителен търговски потенциал. Alfa Laval е пионер в тази бързоразвиваща се област.

Опцията за сурими

Дейностите по преработка на риба водят до много странични продукти, които технологиите на Alfa Laval ви позволяват да превърнете в нови източници на приходи.

Един такъв е сурими – популярен хранителен продукт на основата на риба, специално предназначен да имитира текстурата, консистенцията и цвета на месото от омар, раци и други черупчести мекотели.

Изтегляния

Увеличете максимално надеждността и производствените резултати със системите за възстановяване на протеини, мазнини и масла на Alfa Laval

Градивните елементи на рентабилността

 

Създаване на възможности за сурими по целия свят

На лов за приходи

Решения за обработка на риба и месо

Innovative rendering solutions image.png

Иновативни решения за стапяне на мазнини

 

.