2021-05-05 Новини за продукти

Представяме ви двувинтовата помпа на Alfa Laval, най-новото попълнение в портфолиото.

двувинтова помпа Alfa Laval увеличава гъвкавостта на процесите, обслужването, надеждността и оперативната безопасност

Представяме ви двувинтовата помпа на Alfa Laval, най-новото попълнение в портфолиото от санитарни помпи на компанията, подходяща за ползване в млечната промишленост, производството на храни, напитки и стоки за личната хигиена. Проектирана за повече гъвкавост на процесите, двувинтовата помпа е създадена върху здрава и надеждна платформа, която отговаря на строгите стандарти за хигиена. Подходяща както за продуктов трансфер, така и за почистване на място (CIP), помпата разполага с много нови функции, например ниска пулсация, способност за справяне с твърдите частици и изключителен смукателен капацитет, които осигуряват на потребителите по-голяма гъвкавост на процесите, висока надеждност, бърза и лесна поддръжка и по-голяма оперативна безопасност. Това води до опростяване на експлоатацията и намаляване на разходите, като в същото време свежда до минимум риска от замърсяване и увеличава производствените обеми.

 

По-голяма гъвкавост на процесите

Новата двувинтова помпа Alfa Laval съчетава качествата на нагнетяването с технологията на центробежната помпа. Тази комбинация „две в едно“ позволява по-лесна работа в среда с различен вискозитет, както и в течности за CIP. Това улеснява контрола върху тръбите и помпата, съкращава разходите и свежда до минимум риска от замърсяване. Освен това отличните характеристики за изпомпване и повдигане и ниската задължителна чиста положителна смукателна височина осигуряват гъвкавост при монтаж и увеличават възстановяването на продукта. Гладката и деликатна работа, дължаща се на ниската пулсация и отличните характеристики на помпата за справяне с твърдите частици, намалява риска от увреждане на продукта и води до подобряване на качеството му.

 

Висока надеждност и бързо и лесно обслужване

Двувинтовата помпа Alfa Laval разполага с уплътнение с удобен достъп, здрава редукторна кутия и лесни за регулиране разпределителни зъбни колела – всичко това допринася за по-високата надеждност и минимална поддръжка. Вече е възможна бърза подмяна на уплътнението, без да се налага демонтаж на помпата, благодарение на патронния тип уплътнение и възможността за лесен достъп отпред и саморегулиране. Това увеличава максимално времето за непрекъсната работа и свежда до минимум разходите за поддръжка.

Здрава редукторна кутия, изработена изцяло от неръждаема стомана с разпределителни зъбни колела, разположени между лагерите, оптимизира светлия отвор и балансира натоварването на комплекта валове, като по този начин намалява вибрациите и шума и в същото време увеличава живота и надеждността на компонентите.

Разпределението е опростено заради лесния достъп до разпределителните зъбни колела без необходимост от демонтаж на помпата. По този начин се опростява затягането на винтовете, защото няма нужда от източване на маслото от редукторната кутия или отстраняване на съединението и двигателя.

 

По-голяма оперативна безопасност

Хигиеничният дизайн на двувинтовата помпа на Alfa Laval има изчистено, външно покритие от неръждаема стомана с профилни еластомери и механични уплътнения, които са напълно заобиколени от продукта. Проектирана за максимално удобно почистване с материали, отговарящи на изискванията на FDA, помпата е сертифицирана по EHEDG и 3-A.

Оптимизираният дизайн на редукторната кутия и отличните хидравлични характеристики осигуряват по-тих режим на работа на двувинтовата помпа Alfa Laval, като свеждат до минимум шумовите емисии. Освен това работната температура също е сведена до минимум, което от своя страна повишава безопасността на работното място. Опционалната ATEX версия позволява използването на помпата в опасна работна среда.

 „Може да се каже, че прецизно проектираната за ефективна работа двувинтова помпа Alfa Laval се отличава с „деликатна здравина“, споделя Джон Уокър, мениджър на портфолио „Помпи“ в Alfa Laval. „Нейната гладка и деликатна работа гарантира ефикасен трансфер на различни носители – независимо дали са на буци, чувствителни към скоростта на срязване или абразивни – и широк диапазон от стойности на вискозитета, което я прави идеална за потребители, нуждаещи се от една помпа за различни цели.“

Двувинтовата помпа на Alfa Laval допълва портфолиото от съществуващи нагнетателни помпи на Alfa Laval, което включва още ротационни помпи с възвратно-постъпателно движение и периферни бутални помпи. Това позволява на Alfa Laval да предлага оптимални и практични помпени решения за различни приложения.

 

 За да научите повече за двувинтовата помпа Alfa Laval, отидете на: www.alfalaval.com/twinscrew

 

Twin Screw 640x360