2021-05-27 Новини за продукти

ThinkTop® IO-Link на Alfa Laval повишава обмена на данни в реално време и производителността на клапаните

Alfa Laval представя Alfa Laval ThinkTop® IO-Link - нова версия на второто поколение сензорни и контролни устройства Alfa Laval ThinkTop® V50 и V70 за хигиенни вентили. Вътре в ThinkTop IO-Link се намира комуникационният протокол, готов за Индустрия 4.0, който подобрява комуникацията от точка до точка между интелигентните хигиенни вентили и усъвършенстваните системи за автоматизация. Това дава възможност за по-интелигентно и по-гъвкаво управление на вентилите благодарение на обмена на данни в реално време, подобрена диагностика и опростена конфигурируемост и управление.

 

Новите сензорни и управляващи устройства за вентили ThinkTop IO-Link подпомагат интелигентното производство, тъй като индустрии като млекопреработвателната, хранителната, производството на напитки, както и домашните грижи и фармацевтичната промишленост започват да използват технологиите на Индустрия 4.0 за подобряване на качеството, ефективността, безопасността и конкурентоспособността.

 

"Изведнъж става по-лесно да улавяме, съхраняваме, анализираме и действаме на базата на значими данни", казва Рене Стиец, Alfa Laval. "Получавате всички тънкости на новопроектирания ThinkTop на Alfa Laval - и ценни ползи като повече данни, по-висока производителност и по-високи добиви."

 

 

Както винаги, Alfa Laval внася еволюционно мислене в своите устройства за отчитане и управление на клапани и ThinkTop IO-Link не е изключение. Забележителните нови функции включват: по-бързо време за инсталиране благодарение на удобните конектори M12 и автоматичното записване на хигиенната продължителност на хода на клапана; по-интелигентни настройки на времето, тъй като може да се зададе приоритет на критичните данни; данните и параметрите на процеса могат лесно да се променят от отдалечена система за автоматизация; а подобреното съхранение на данни, наличността и анализите помагат за подобряване на работата.

 

Подобно на сериите ThinkTop V50 и V70, ThinkTop IO-Link покрива всички изисквания към вентилите и е подходящ за Alfa Laval DV-ST, бътерфлай, едноседални, двуседални и специални вентили.

 

Научете повече за Alfa Laval ThinkTop IO-Link тук 

 

Свързано съдържание: