2021-07-05 Новини за продукти

Новото безжично наблюдение на състоянието на Alfa Laval CM увеличава времето за работа, като същевременно защитава оборудването на завода

С Индустрия 4.0, която улеснява управлението на оперативната ефективност с безжична клетъчна свързаност, Alfa Laval въвежда Alfa Laval C –, система за наблюдение на състоянието за въртящото се оборудване – в своето портфолио от сензорни и контролни продукти. Новият CM е поредната стъпка към дигиталната промяна, която Alfa Laval въвежда заедно с клиентите, за да използва силата на цифровите данни в индустриите за санитарна обработка.

Alfa Laval CM следи експлоатационното състояние на въртящото се оборудване, като помпи, смесители и бъркалки, използвани в санитарната обработка. Компактен, лесен за използване и за монтаж, той проследява вибрациите на оборудването, температурата и общото време на работа: три от най-често използваните параметри за откриване и диагностика на неизправности в оборудването. Това дава възможност на производителите в млечната промишленост, храните, напитките, продуктите за лична хигиена и хигиена на дома и фармацевтичната индустрия да защитят критичните активи, да осигурят непрекъснатост на процеса, да подобрят безопасността на работниците, да намалят разходите за поддръжка и да получат конкурентно предимство.

„Дигитализацията напредва бързо. За да останат конкурентоспособни, индустриите за санитарна обработка очевидно не трябва да изостават“, казва Джон Уокър, портфолио мениджър, Помпи, Alfa Laval. „Alfa Laval предприема решителна стъпка към Индустрия 4.0 със CM и работи в тясно сътрудничество с клиентите, за да разработи подходящи решения за свързаност в бъдеще и допълнително да подобри изживяването на клиентите.“

Захранването на Alfa Laval CM представляват сензори за оборудване, които предават данни към свързано съвместимо мобилно устройство за прогнозен анализ на поддръжката, като по този начин подпомагат вземането на решения с усъвършенствана диагностика като наблюдение на тенденциите. Персоналът по поддръжката може да проверява вибрациите и температурата на оборудването – чрез видимо известие на LED индикатор на монитора или чрез интуитивно мобилно приложение на свързано iOS или Android устройство на разстояние до 20 метра по време на периодична проверка.

Анализът на тенденциите и вибрационните данни FFT (БПФ – Бързо преобразуване на Фурие) подпомагат откриването на неизправности. Те също така дават възможност на операторите да използват CM, за да вземат информирани решения за планиране на поддръжка и спиране на работния процес въз основа на действаща информация в допълнение към действителното време на изпълнение и времето до следващата услуга. Като цяло CM помага за защита на активите, подобряване на безопасността на работниците, минимизиране на непланираното спиране, максимизиране на ефективността на централата и по-ниска обща стойност на собственост.

Първоначално CM е оптимизиран за използване с помпи за измерване на обем Alfa Laval SX и SRU и, с адаптация на продукта, може да се наблюдава друго въртящо се оборудване.

Научете повече за Alfa Laval CM тук и изиграйте важна роля в това вълнуващо пътешествие към дигиталната промяна.

Започнете да проучвате Alfa Laval CM

Етикети

Всички
condition monitor iphone 640x360

Свързано съдържание: