2022-05-05 Новини за продукти

Представяне на новата серия споени пластинчати топлообменници AC540 на Alfa Laval

На първото си онлайн събитие за пускане на пазара Alfa Laval представи новия споен пластинчат топлообменник Alfa Laval AC540, демонстрация на ново, авангардно мислене в областта на енергийната ефективност, чистата енергия и решенията за икономика в затворен цикъл. В отговор на множеството промени, прекрояващи бързо развиващия се свят на хладилните агенти, Alfa Laval разработи серията споени пластинчати топлообменници Alfa Laval AC540 с дизайн, специално оптимизиран за работа с R32, въглероден диоксид и други хладилни агенти с нисък потенциал за глобално затопляне.

 

Загрижеността за околната среда и законодателството, насочено към справяне с климатичните промени, отправят предизвикателство към промишлеността за отопление, вентилация и климатизация да концентрира усилията си върху повишаване на производителността, подобряване на енергийна ефективност и преосмисляне на избора на хладилни агенти.

Увеличаването на употребата на хладилни агенти с нисък потенциал за глобално затопляне, включително естествени хладилни агенти като пропан и HFC като R32, е един от ключовите аспекти за справяне с въздействието върху климата. Друг важен аспект е намаляването на енергията, необходима за единица охлаждане. Серията AC540 е насочена към постигане и на двете цели, в kW диапазон, проектиран да отговаря на изискванията на конструкторите на системи.

След като се превърна в норма в търговските приложения за охлаждане, например в супермаркети, СО2 също придобива все по-голямо значение на пазара, а също така има предимства в други приложения, включително чилъри с голям капацитет и големи термопомпи.

Серията споени пластинчати топлообменници Alfa Laval AC540 е разработена да отговори на тези предизвикателства

По отношение на размера, капацитета и мястото в нашите търговски предложения, серията AC540 попада между AC502 и AC1000 и е идеална за използване с множество спирални чилъри от 250-800 kW. Той е с височина 750 мм и широчина 400 мм и работи с широк спектър от хладилни агенти с висока плътност и нисък потенциал за глобално затопляне.

Серията AC540 включва уникални, авангардни функции, включително система за разпределение DynaStaticTM, позволяваща оптимизация за конкретно приложение и хладилен агент, и IceSafe, която помага на нашите клиенти да управляват замразяването. Освен това серията 540 разполага с FlexFIowTM и PressureSecure, осигуряващи надеждна работа дори при много високи налягания.

„Alfa Laval инвестира значителни средства в разработката на продукти, а в тази нова серия споени топлообменници, нашата посветеност на иновациите е наистина видима. Уникалният дизайн на асиметричните пластини в тази серия дава възможност да се сведе до минимум зареждането на изпарителя с хладилен агент, а също така намалява спада на налягането от вторичната страна, което позволява да се използва по-малка помпа, намалява консумацията на електроенергия и общите разходи“, заявява Фредрик Екстрьом, президент на бизнес подразделение „Споени и свързани чрез стопяване топлообменници“.

Серията 540 включва четири модела, като всички те се произвеждат в новата, модерна фабрика на Alfa Laval в Сан Бонифачо, Италия.

  • ACK540 е изделие с голям капацитет, предлагащо изключителни топлинни характеристики, което го прави идеалното решение за изпаряване в ОВК приложения.
  • ACH540 е с дизайн, подобен на ACK540, но с проектно налягане от 48 bar и е по-подходящ за използване с други хладилни агенти с висока плътност.
  • CBP540 може да се използва като изпарител с CO2 с напълно залята нагревателна повърхност, позволяващо разширяване на прилагането на предимствата на пластинчатата технология в приложения, традиционно ограничени до кожухотръбни топлообменници.
  • ACP540 е оптимизиран за CO2. Той функционира като DX изпарител за използване в подкритични каскадни системи.
Серията 540 е чудесно допълнение към цялостния продуктов портфейл ефективни, иновативни и устойчиви решения на Alfa Laval. И разбира се, както всички наши продукти, те се поддържат от световна мрежа от експерти, които наистина разбират бизнес потребностите на нашите клиенти.“

За да научите повече за серията споени пластинчати топлообменници АС, посетете:

Споени пластинчати топлообменници АС

 

 

AC540 heat exchanger
.

brazed_family_preview640x360.jpg

Медно споените пластинчати топлообменници на Alfa Laval са компактно и ефективно оборудване, неизискващо техническо обслужване, за употреба в редица приложения – отопление, охлаждане, изпаряване и кондензиране.

Решения със споен пластинчат топлообменник



 

 

Свързано съдържание: