2023-07-17 Новини за продукти

Обновяването на инсталацията води до по-зелено бъдеще. Dabur Naturelle, Дубай, Обединени арабски емирства

Naturelle LLC произвежда годишно около 28 000 тона продукти за лична хигиена в ОАЕ, с милиарди потребители по цял свят. Като част от дългосрочната си програма за устойчивост, Naturelle се обърна към Swedinox International, дистрибуторът на Alfa Laval за ОАЕ и за Оман, за да се справи с проблемите с високото потребление на енергия и с ниската ефективност на наличните в момента помпи в инсталацията им в Рас ал-Хайма. Инсталацията се съгласи за пробен период на експлоатация на помпи Alfa Laval OptiLobe; пробният период на експлоатация показа значителни икономии на енергия, в резултат на което се стигна до модернизиране на повече от 30 помпи в инсталацията.

 

Това беше началото на дългосрочно партньорство между Naturelle и Alfa Laval. Резултатът? Минимизирани отпадъци, 65% намаление на разходите за енергия и на емисиите, 50% икономии на потреблението на вода, 80% по-кратко време за почистване на резервоара – и по-ниски общи експлоатационни разходи. Всичко това е доказателство, че зелената концепция е в полза на бизнеса.

Устойчивостта: сърцевината на мащабни икономии

Dabur Naturelle LLC е част от Dabur International, изцяло притежавано дъщерно дружество на Dabur India, една от най-големите компании за бързооборотни потребителски стоки в Индия. Инсталацията Naturelle на Dabur в Рас ал-Хайма произвежда продукция за марка Dabur на компанията на продукти за лична хигиена, включително шампоан, балсам, паста за зъби, лосиони за кожа, кремове, овлажнители и дезинфектанти за ръце.

Инсталацията Naturelle установи високи нива на вибрации и шум, повишено износване на помпата, чести и неочаквани повреди и намален капацитет на помпата. С Alfa Laval Joules, онлайн инструмента за устойчиви решения, инженерното звено на Alfa Laval заедно със Swedinox изчислиха икономиите за устойчивост. Joules верифицира намалено потребление на вода, енергия и почистващ агент за помпите OptiLobe в сравнение със съществуващите помпи.

Намалени разходи за енергия и намалени емисии с 65%

Въз основа на тези изчисления Dabur Naturelle се съгласи за пробен период на експлоатация със замяна на седемте съществуващи лобни 5-kW помпи с роторни лобни 1.73-kW помпи OptiLobe 32 на Alfa Laval. Модернизацията с внедряването на помпи OptiLobe на Alfa Laval намалява разходите за енергия и на емисии с 65%, освен това драстично намалява нивата на шум, а оттам - подобрява безопасните условия на труд. Освен това OptiLobe не показа никакви признаци на износване или намаляване на ефективността или капацитета на помпата с течение на времето, каквито Dabur Naturelle е имал със съществуващите си помпи.

След като OptiLobe доказа, че изчислените икономии на енергия са реални икономии, Dabur Naturelle не само закупи седемте помпи OptiLobe, инсталирани в инсталацията му в ОАЕ, но закупи допълнителни 35 OptiLobe и SRU помпи на Alfa Laval за инсталациите на Dabur в ОАЕ, Египет и Нигерия.

„Много сме доволни от производителността на помпите OptiLobe“, казва Karan Arora, технически ръководител, Dabur International Ltd. „Периодът на безотказната работа на помпата е много дълъг. Потреблението на енергия е значително по-ниско от преди.

50% икономии на вода, 80% по-кратко време за почистване на резервоара

Успехът с модернизацията на помпите дава повече възможности за устойчиви икономии на други технологични линии, тъй като Dabur Naturelle продължава да подобрява и разширява производствените мощности на Naturelle LLC. Alfa Laval Middle East си партнира с Swedinox за проверка на оборудването, свързано с технологичните процеси за почистване на резервоара на Dabur Naturelle, в частта смесители и бъркалки.

Въз основа на проверката дистрибуторът на Alfa Laval препоръчва окомплектована почистваща система с гореща вода заедно с шест почистващи устройства на резервоара GJ A6 на Alfa Laval. Инструментът за устойчиви икономии Joules идентифицира 50% икономии на потребление на вода и почистващ агент, както и 80% по-малко време за почистване. Комбинацията се оказа печеливша, както на теория, така и на практика.

Партньорство за устойчива оптимизация

Доверието и прозрачността са жизненоважни за постигане на устойчиви промени във всеки един промишлен сектор. Установените здрави връзки между Dabur, Swedinox и Alfa Laval се основават на общи ценности, споделяне на опита и желание за повече продукция с използване на по-малък ресурс. 

“Ние твърдо вярваме, че устойчивостта на околната среда служи като базисен елемент, който е в основата на успеха на бизнеса“, казва Subba Rao, Ръководител на международни операции, Dabur International. “Работата със Swedinox и Alfa Laval ни показа, че това е възможно и има бъдеще.”

Етикети

Всички
dabur hpc case story image 640x360

Роторна лобна помпа OptiLobe

OptiLobe_Rotary Lobe Pump_640x360.jpg

Енергия за хигиенични приложения с икономии на водопотреблението при транспортиране на флуид.

Научете повече за OptiLobe

 

GJ A6 на Alfa Laval

GamaJet A6_640x360.jpg

Ефективна машина за почистване на асептичен резервоар за асептични вътрешни повърхности.

Научете повече за GJ A6

 

Свързано съдържание: