2022-06-02 Новини за продукти

Ротационният струен миксер на Alfa Laval запазва над 190 000 бутилки първокласна бира

Ротационният струен миксер на Alfa Laval успешно смесва 320 хл бира с твърде високо съдържание на захар за подготовка в бутилки с 320 хл прясна бира, като запазва над 190 000 бутилки първокласно пиво Tripel на Траписткия орден в пивоварната във Вестмале.

 

Когато възникнаха проблеми в производствените линии за бира в пивоварната на Траписткия орден във Вестмале, световноизвестна с ръчно приготвената си бира, професионалистите пивовари се обърнаха за помощ към Alfa Laval.

Проблемът: Как да се запази 640-хекталитрова партида пиво Tripel на Траписткия орден във Вестмале с твърде високо съдържание на захар за вторична ферментация в бутилки.

Решението? Партидата се отклонява към междинен резервоар и се използва ротационен струен миксер на Alfa Laval за смесване на партидата с прясна бира за намаляване на съдържанието на захар до подходящите по спецификация нива.

Резултатът: над 190 000 златисти бутилки от прочутата светла бира на абатството са пуснати на пазара, за да им се насладят потребителите.

Персоналът на пивоварната е изключително доволен от бързата реакция на Alfa Laval на спешната ситуация в пивоварната и високата производителност на системата с ротационен струен миксер на Alfa Laval.

Впечатлени от ефективността на ротационния струен миксер на Alfa Laval, от пивоварната във Вестмале решиха да закупят системата за употреба или във ферментатора, или в резервоарите за светла бира. По искане на пивоварната, Alfa Laval предостави също центробежна помпа, идентична на вече използваната в избата, за по-голяма гъвкавост на Вестмале с резервните части.

 

 

Кратко ръководство за производство на бира

Бирата се счита за една от най-сложните ферментирали напитки поради нейния вкус, цвят, разнообразие и усещане в устата. Освен това в бирата се използва голямо разнообразие от съставки, поради което тя е толкова сложна.

Beer 640x360

Етикети

Всички
Westmalle 640x360

Ян Адриансен, пивовар от Вестмале

Вестмале признава Alfa Laval като наш надежден партньор, защото бързо ни предложиха правилното решение. Благодарим на екипа на Alfa Laval.“

Руди Вуйтс, Технически директор във Вестмале

За по-малко от седмица получихме на място ротационния струен миксер на Alfa Laval, сглобен и готов за смесване на бирите в нов резервоар за светла бира за „проба“. Инсталирането и експлоатацията бяха лесни, тъй като Alfa Laval достави миксера с правилната дюза и крайна тръба за нашия случай.“
Както услугата за доставка и инсталирането на миксера от страна на Alfa Laval, така и самото смесване беше много бързо и точно.“

Свързано съдържание: