2022-01-25 Новини за продукти

Защитете производството на сирене с почистване на 100% на трудно достъпните зони, които остават в сянка в резервоара

За да увеличи производството си на сирене чрез увеличаване на обема на влаганото мляко, голямо скандинавско млекопреработвателно предприятие се обърна към Beritech Group, производител на резервоари и системи с дългогодишен опит. Целта е да се гарантира пълно почистване на два нови силоза за сурово мляко с височина 30 метра с бъркалки, монтирани на дъното.

Препоръката на Beritech е устройства за почистване на резервоари на Alfa Laval с горен монтаж, които да се използват заедно с почистващи дюзи Alfa Laval PlusClean® с широки централни прорези за силно въздействие върху зоните на резервоара, които остават скрити. PlusClean гарантира 100% покритие при почистване на резервоара, до 80% спестяване от разхода на вода и почистващи средства без замърсяване на продуктите.

 

По-високо ниво на хигиена

За да гарантира безопасността на храните и да предотврати замърсяване на продуктите в резервоарите за приемане на мляко, Beritech препоръчва почистващи устройства на Alfa Laval с горен монтаж и почистващи дюзи PlusClean. Дюзите PlusClean целят почистване на зоните под лопатките на бъркалката, които остават в сянка и където почистването чрез директен удар на струята от устройствата за почистване на резервоара, монтирани отгоре, не е възможно, въпреки че се извършва индиректно намокряне на повърхността.

„Пълно покритие при почистване, значителни спестявания без замърсяване на продукта. Това е истинската стойност за клиента“, казва Бент Ларсен, главен изпълнителен директор на Beritech Group. „Винаги се стремим да оптимизираме процесите на клиентите, да повишаваме производителността и да гарантираме безопасност и качество на храните.“

 

Елиминиране на рисковете от замърсяване

Преди млекопреработвателното предприятие трябваше да прави компромиси със своите хигиенни стандарти и цели за устойчивост, за да осигури достатъчно покритие при почистване, като използва устройства за почистване на резервоари, които са напълно потопени в продукта. Това означава компромис с устойчивостта, тъй като тези почистващи устройства изискват работа при висока скорост на потока. Освен това те не могат да бъдат напълно дренирани, нито да се самопочистят, което крие рискове от запушване и създаване на нови зони в сянка. Освен това поддръжката на тези устройства изисква в резервоара да влезе сервизен техник.

 

 За разлика от тях PlusClean заедно с устройството за почистване с горен монтаж [1] осигурява 100% покритие на почистването. Проектирани да почистват зоните, които остават в сянка и които другите устройства за почистване на резервоара пропускат, те гарантирано отстраняват остатъците или микроорганизмите от повърхностите под лопатките на бъркалката. За разлика от поддръжката на статичните пръскащи топки и въртящите се пръскащи глави, системата PlusClean е интегрирана в стените или дъното на резервоара, като по този начин вътре в резервоара няма движещи се части. Цялата поддръжка се извършва извън резервоара.

 

 

Хигиена без грижи с гарантирано почистване

За да потвърди хигиенните условия на процеса след почистване, млекопреработвателното предприятие проведе тестове с тампон, за да провери почистването на резервоара. Резултатите от теста потвърдиха, че няма замърсители или натрупване на биофилм върху задните страни на лопатките на бъркалките.

 

По-бързо и прецизно почистване на резервоара. Две минути за всеки основен CIP цикъл са всичко, което е необходимо, за да може специалната ударна вентилаторна дюза на PlusClean да премахне всички замърсители от задната страна на лопатките на бъркалките. Докато лопатките се въртят на 40% от обичайната работна скорост, почистващите дюзи изпълняват задачата си, като взаимодействат с долната част на лопатките с директна струя със силен удар.

 

„Пълно покритие при почистване, значителни спестявания без замърсяване на продукта. Това е истинската стойност за клиента“ Бент Ларсен, главен изпълнителен директор на Beritech Group, оторизиран сервизен партньор на Alfa Laval.

 

До 80% спестявания на вода и почистващи средства

Тъй като ударната вентилаторна дюза удря зоните, които остават в сянка, за кратък период от време, се изразходват много малко вода и почистващи средства. В сравнение със статичните разпръскващи топки и технологиите за въртяща се разпръскваща глава, почистващата дюза Alfa Laval PlusClean намалява консумацията на вода и почистваща среда с до 80% благодарение на оптимизираното работно налягане и дебит. Тези спестявания помагат на предприятието да постигне целите си за устойчивост.

 

Бърза възвръщаемост на инвестицията, ниски експлоатационни разходи

Ниските капиталови разходи, ниските оперативни разходи и малкото изисквания за поддръжка гарантират бърза възвръщаемост на инвестицията. След като системата е активирана повече от 1000 пъти, PlusClean продължава да защитава безопасността на процеса и продуктите и да повишава производителността на линиите за производство на сирене в предприятието.

 

Етикети

Всички

Свързано съдържание: