2022-10-26 Новини за продукти

Устойчивата оптимизация повишава икономиите на енергия с 30%

Когато турският производител на мляко и млечни продукти Yörükoğlu Süt имаше проблеми с помпите, предоставени от друг доставчик, мандрата се обърна за съдействие към своя партньор за опаковане, партньорът на Alfa Laval на глобално ниво Tetra Pak. Това, което започна като рутинно посещение от Alfa Laval в преработвателна инсталация в Анталия, се превърна в дългосрочно партньорство, за да донесе увеличено време за работа, намалени разходи, по-високи икономии на енергия и подобрен профил на устойчивост на инсталацията за преработка на мляко.

 

Като един от най-големите производители на мляко и млечни продукти в Средиземноморието, Yörükoğlu Süt има за цел да стане най-големият производител на мляко и млечни продукти в региона. Мандрата Yörükoğlu Süt има опита с лошо сервизно обслужване на своите помпи от друг доставчик в инсталацията си в Анталия, която е с производствен капацитет от 600 тона на ден. Мандрата се обърна към Tetra Pak за оценка на проблема и тъй като специалист по приложенията на Alfa Laval провеждаше обучение за междинни клапани и помпи с Tetra Pak в Истанбул по това време, и двете компании изпратиха свой представител в Анталия. Използвайки Joules, онлайн инструмента на Alfa Laval за устойчиви решения, за сравняване на оборудване за работа с флуиди и проверка на икономиите на вода, енергия и почистващ агент, представителите препоръчаха замяна на съществуващите помпи с помпи Alfa Laval LKH, за да се постигне значително намаляване на потреблението на вода, енергия и на емисиите.

Успешният пробен период доказа ефективността на помпата

Повишаването на устойчивостта на инсталацията чрез оптимизация на работата на помпеното оборудване се оказа доста привлекателно за Yörükoğlu Süt. Alfa Laval проведе три семинара, за да демонстрира своя опит, надеждност и ангажираност към обслужването на клиентите на мандрата. Въз основа на съответната информация, като дължина на тръбите и колената, Alfa Laval препоръча замяна на съществуващите помпи с помпи LKH на Alfa Laval. Компактните, но мощни LKH помпи осигуряват по-голяма енергийна ефективност от подобни първокласни центробежни помпи и са с 30% или по-голяма енергийна ефективност от подобни помпи от среден клас. Месец и половина тестване убеди Yörükoğlu Süt да закупи и инсталира помпите LKH, които осигуряват в непрекъснат режим оптимална производителност и икономии на енергия.

„Краткото време за доставка гарантира, че можем бързо да оптимизираме работата на помпите и да реализираме икономии“, казва Burak Aksoy, управител на инсталацията, Yörükoğlu Süt. „Доволни сме от безотказната работа и икономиите на енергия, реализирани от помпите LKH.“

Разширяване на инсталацията и партньорство за оптимална производителност, устойчивост и икономии

Отличното сътрудничество между Yörükoğlu Süt, Alfa Laval и Tetra Pak и успешните резултати с помпите LKH доведоха до по-нататъшни дискусии за разширяване на инсталацията на мандрата в Анталия с допълнителна производствена мощност на 26 000 квадратни метра в съседство.

Обемът на доставка включваше техническо ноу-хау на Alfa Laval, инсталиране, сервиз и поддръжка, както и широка гама от оборудване на Alfa Laval като:

  • Центробежни помпи
  • Едноседлови вентили
  • Клапани против смесване Mixproof
  • Обратни клапани
  • Дроселни вентили
  • ThinkTop® клапанни контролни устройства
  • Топлообменници
  • Пастьоризатори
  • Бъркалки
  • Оборудване на цистерни
  • Системи за почистване на място (CIP)

По-широкият обхват на доставките осигури по-големи икономии на енергия от бъркалки и помпи на Alfa Laval, повече икономии от водопотребление с уникалните клапани против смесване Mixproof и бъркалки на Alfa Laval, по-малък габарит поради компактния и ефективен размер на оборудването. Нещо повече, добавените предимства включват бърза помощ от Tetra Pak, кратко време за доставка и минимална поддръжка на клапани и помпи.

Разказът за това, как Alfa Laval и Tetra Pak биха могли да допринесат за нашата програма за устойчивост с икономии в потреблението на вода и енергия ни отвори очите.

Устойчивост, доверие и открита комуникация

Отличителният белег на страхотните бизнес взаимоотношения е, че се разчита до голяма степен на доверие и открита комуникация. Възможността да разчитате априори на партньорите си, както и да сте отворени за нови идеи и диалог, неизбежно създава правилните условия за успех. В този случай обаче устойчивостта се оказа общият знаменател и движещата сила за партньорството между Yörükoğlu Süt, Tetra Pak и Alfa Laval.

„Ние споделяме общи ценности и обща визия за по-устойчиви производствени процеси, които са добри за нашата планета“, казва Yörükoğlu Süt’s Aksoy.

 

Укрепване на вече здравите партньорски връзки

Yörükoğlu Süt даде знак, че компанията планира да засили партньорството с Tetra Pak и Alfa Laval. Мандрата сега работи с Alfa Laval за доставка на всички компоненти на новата преработвателна инсталация в Анталия и планира да поръча още помпи на Alfa Laval. Това вещае добри резултати за постигане на оптимална устойчивост на инсталацията и оперативна ефективност, както и за най-ниските общи експлоатационни разходи на мандрата.

LKH UltraPure_left side_ROW_main image_640x360.jpg

 

Центробежните помпи LKH на Alfa Laval повишават производителността на процеса, като същевременно осигуряват висока ефективност, щадящо боравене с продуктите, както и безопасност на храните и хигиена.

Етикети

Всички

Свързано съдържание: