2023-09-05 Новини за продукти

Alfa Laval прави следващата стъпка към интелигентната помпа

Alfa Laval пуска нов софтуер за наблюдение на състоянието с вградени функции за анализиране. Използвайки изкуствен интелект, новото решение Alfa Laval Analytics за онлайн следене на състоянието помага на хигиенните индустрии да предотвратяват непланирани прекъсвания, удължава живота на ценни активи и помага за постигане на целите за устойчивост.

„Това е голяма стъпка за хигиенните индустрии. Нашето ново решение Alfa Laval Analytics открива потенциални неизправности на машината, преди те да се появят, както и помага за диагностицирането на първопричината. В тясно сътрудничество с нашите клиенти, ние разработихме лесно за използване и надеждно решение, което осигурява спокойствие и поддържа оборудването при върхова ефективност във всеки един момент“, споделя Торстен Педерсен, ръководител на отдела за свързаност и мониторинг в Alfa Laval Fluid Handling.

Alfa Laval Analytics е функция за добавяне на стойност, която може да се добави към всички нови и съществуващи помпени инсталации от Alfa Laval. Решението включва едногодишен абонамент, включително онлайн инсталация, обучение за използване на таблото за управление и постоянна поддръжка.

Винаги до вас – денонощно, седем дни в седмицата

Alfa Laval Analytics събира и анализира данни за вибрациите на помпата денонощно. Философията зад разработването на решението, базирано на изкуствен интелект (AI), е да осигури спокойствие за операторите и ръководството на завода. Решението Analytics предоставя ясен и интуитивен преглед на състоянието на оборудването чрез просто табло за управление. „Зелено“ за добро състояние, „жълто“ за внимание, „оранжево“ за предупреждение и „червено“ за незабавно действие.

„Без значение къде се намират и независимо от времето, операторите и ръководителите на заводи могат да проверяват състоянието на инсталациите в завода чрез устройство в джоба си. Необходим е единствено бърз поглед върху таблото за управление на приложението, за да проверите състоянието на помпите и да предприемете действия, ако е необходимо, така че да предотвратите скъпоструващ престой“, обяснява Торстен Педерсен.

Той обяснява, че Analytics не само засича грешки, но също така определя вероятните причини за проблема, които например могат да бъдат свързани с неправилно подравняване на помпената инсталация, потенциални подобрения на процеса или механични повреди.

„Възможностите за диагностика чрез инструмента Analytics улесняват много операторите и техниците за бързото локализиране на проблема и отстраняването му, преди да е настъпило увреждане. Когато използваме Analytics, можем дори да разширим гаранцията на оборудването, ако помпите се наблюдават непрекъснато и ако се спазват препоръките за проверка и ремонт“, казва Торстен Педерсен.

Възможност за прогнозна поддръжка

Със способността си да прогнозира повреди и да идентифицира части, които се нуждаят от ремонт или подмяна, Analytics дава възможност за внедряване на стратегии за прогнозна поддръжка, които елиминират допълнителните разходи и предотвратяват непланиран престой.

В същото време Analytics подпомага програмата за устойчивост, като позволява на заводите да вършат повече с по-малко. Като поддържа активите в безупречно работно състояние по всяко време, Analytics подобрява енергийната ефективност и помага за намаляване на въглеродните емисии.

Alfa Laval Analytics е киберсигурно решение. Всички данни се предават чрез мобилна мрежа и не изискват свързване към интернет връзката на завода.

Analytics е част от програмата за свързани услуги на Alfa Laval. Постоянно се добавят нови услуги, така че да се използва потенциалът на технологиите на Industry 4.0.

Техническа настройка на Alfa Laval Analytics

  • Analytics функционира чрез CM Connect Gateway и се предлага с 12-месечен абонамент.
  • Инсталирането и пускането в експлоатация е лесно, извършва се чрез приложение, което насочва потребителя в лесни за следване стъпки.
  • Абонаментът дава достъп до таблото за управление, предоставя известия с препоръчани действия, както и поддръжка от Alfa Laval.

Alfa Laval Analytics

Етикети

Всички
Analytics Monitor

        

Свързано съдържание: