2023-05-08 Новини за продукти

Представяме Alfa Laval Cooling Pod – решение за охлаждане от типа „plug-and-play“ за периферни центрове за данни

Alfa Laval пусна на пазара Cooling Pod в отговор на търсенето на по-гъвкави и устойчиви решения за периферни компютърни центрове за данни. Новото решение се състои от 6-метров контейнер с всички необходими компоненти за осигуряване на охлаждане за приложения за директно охлаждане на чипове и охлаждане чрез потапяне.

На последния Световен икономически форум в Давос се установи, че „цифровизацията e ключът, който отключва нулевите емисии за отрасъла“. Отраслите по света вече възприемат технологии, като машинно обучение, изкуствен интелект и интернет на нещата, за да станат по-устойчиви. Приложения като тези изискват резервиране на съоръженията и ниска латентност (забавяне), за което не е предвидена текущата широкомащабна инфраструктура на центъра за данни на нашите клиенти.

Вместо това виждаме тенденция, при която светът инвестира в по-малки децентрализирани центрове за данни, наричани периферни центрове за данни. Това позволява „периферни компютърни операции“ – форма на разпределена ИТ инфраструктура, при която данните на клиента се обработват възможно най-близо до източника, за да предоставят бързи услуги с минимална латентност.

 

Иновативно решение за проблеми с охлаждането

Периферните центрове за данни се нуждаят от различен подход за охлаждане, тъй като традиционните решения за големи центрове за данни за облачно съхранение са енерго- и водоемки и не са рентабилни, особено в по-малък мащаб. Именно тук се отличава Cooling Pod на Alfa Laval. Вместо да разчита на подпочвени води за охлаждане, тя използва изключително енергийно ефективната топлообменна технология с въздушно охлаждане на Alfa Laval, за да поддържа ниска температурата на хардуера за периферна компютърна обработка. Задвижване с променлива честота увеличава още повече резултатите по отношение на устойчивостта на Cooling Pod, като регулира охлаждащия ефект до преобладаващите условия и допълнително спестява енергия в процеса.

 

Местоположение, местоположение, местоположение

Точката за периферни компютърни операции служи за възможно най-бързото предоставяне на чувствителни данни. За да има ефект от това, центърът за данни трябва да е разположен близо до клиента. Малкият габаритен размер на Cooling Pod означава, че може да се постави почти навсякъде, където има място за 6-метров контейнер. Модулният контейнерен дизайн максимално увеличава гъвкавостта, като позволява на потребителите да местят центровете си за данни, ако се променят изискванията. И ако е необходим допълнителен охлаждащ капацитет – лесно и бързо могат да се добавят охлаждащи компоненти.

 

Лесен монтаж

Cooling Pod се предлага във версия с 500 kW и 1 MW , както и за директно охлаждане на чипове или охлаждане чрез потапяне. Това позволява на клиента да смесва и подбира различни комбинации от модули, за да удовлетвори потребностите си от охлаждане. Cooling Pod се предоставя с всички компоненти, необходими за осигуряване на вече инсталираното охлаждане. За да работи, е необходимо само да се свърже към захранване.

 

Новост за периферните центрове за данни

„Може би най-добрата характеристика на Cooling Pod е, че може бързо да се постави и включи за работа почти навсякъде, включително при сурови условия на околната среда, като пустини, и на места с ограничен достъп до вода“ – казва Алфонсо Лопес, Мениджър продажби. „И ако добавите факта, че Cooling Pod е изцяло по технологията „plug-and-play“, клиентът може да се фокусира върху основните си компетенции, вместо да се тревожи за това как да охлади центъра си за данни. Cooling Pod променя цялостната картина за отрасъла на периферните компютърни операции.“

 

За да научите повече относно охлаждащите капсули Alfa Laval, посетете:

www.alfalaval.com/coolingpod 

 

 

Етикети

Всички
Cooling pod 640x360

Свързано съдържание: