2023-11-15 Новини за продукти

Помпата LKH превъзхожда останалите

Осигурете по-дълъг период на непрекъсната експлоатация и икономии на електроенергия с помпа LKH с наблюдение на състоянието. Когато търсеше решение за помпа, която да се справи със строгите изисквания на нова система за почистване на място (CIP) за приложение за ултрафилтрация, базиран в САЩ производител на храни се обърна към Alfa Laval. Центробежните помпи LKH на Alfa Laval се откроиха като ясен фаворит поради техния компактен размер, оперативна ефективност, по-високи дебити и възможности за налягане, както и способности за наблюдение на състоянието.


По-високи хигиенни стандарти, по-високи дебити и налягания

В преработвателното съоръжение промишлените помпи пренасят течности с нисък вискозитет за различни приложения. Приспособяването към по-високи хигиенни стандарти и по-високи дебити и налягания е от решаващо значение за правилното функциониране на новата система за CIP. За разлика от сравнимите хигиенични помпи, помпите LKH70 и LKH90 с двигатели от 100 к.с. (75 W) лесно се справят с налягания съответно до 80 psi (5,5 bar) и 240 psi (16,5 bar).

 

Производителност, ефективност на помпата и устойчивост

Помпите LKH отговарят на показателите за производителност и изискванията на производителя за ефективност на помпата. Освен това, чрез замяна на 11 по-стари помпи с енергийно ефективни помпи LKH, производителят продължава да реализира значителни спестявания от годишните си разходи за комунални услуги поради намаление от 25 к.с. (18,5 kW) на всяка помпа. Помпите на Alfa Laval подобряват производителността и помагат за оптимизиране на системите за работа с течности – по безопасен, надежден и устойчив начин.

 

Компактни и с малки габарити

Намаленото използване на подовото пространство също беше ключов критерий за избора на помпите LKH с техния C-образен, компактен дизайн. За разлика от еквивалентни помпи със сравними размери, монтирани върху основа, помпите LKH значително намаляват необходимото подово пространство.

 

Наблюдение в реално време и прогнозна поддръжка на помпата

Оборудвани с монитори за състоянието на Alfa Laval, помпите LKH разполагат със сензори, които следят температурата и вибрациите в реално време чрез Bluetooth връзка. Операторите биват предупреждавани, ако предварително зададените прагове за температура или вибрации бъдат превишени. Тези данни помагат на операторите да вземат информирани решения относно поддръжката, което гарантира период на непрекъсната експлоатация и намалява разходите чрез предотвратяване на непланиран престой. Наблюдението на състоянието функционира от първия ден на монтажа и производителят е доволен от ефективността на помпата.

Предизвикателствата на процесите изискват иновативни решения. Обърнете се към вашия местен дистрибутор на Alfa Laval за висококвалифицирано обслужване и поддръжка за вашето оборудване за обработка на течности – от оразмеряване, избор, инженеринг до следпродажбени услуги.

 

Етикети

Всички

Свързано съдържание: