2023-03-27 Новини за продукти

По отношение на индикацията за позицията на клапани новият Thinktop V20 на Alfa Laval разширява границите на възможното по посока на стратегията Industry 4.0

Новият Alfa Laval Thinktop V20, следващото поколение сензорни блокове за индикация на позицията на хигиенни клапани, ни повежда към цифрова трансформация в рамките на преработвателните отрасли. Ориентирането на наблюдението на позицията към епохата на Industry 4.0 осигурява конкурентно предимство. Благодарение на автоматизацията, цифровизацията и комуникацията в реално време Thinktop V20 вдига високо летвата при контрола на процесите, като го прави по-надежден и точен, а същевременно се пестят време и средства за монтаж, въвеждане в експлоатация, работа и поддръжка.

Thinktop V20 е първият сензорен блок за клапани, който не изисква нито техническо обслужване, нито ръчна настройка или програмиране. Той дава възможност за 360° светодиодна визуална индикация на състоянието, видима от всички посоки. Thinktop V20 осигурява също така удобно наблюдение от контролната зала в реално време на състоянието на хигиенните клапани на Alfa Laval, използвани в производството на млечни продукти, храни, напитки, продукти за дома и продукти за лични грижи, а също и в биотехнологиите, фармацевтичната промишленост и много други отрасли.

По-надежден контрол на технологичния процес

Проектиран специално за цифровизиране на основното наблюдение на клапана за включване и изключване, сензорният блок Thinktop V20 осигурява прагматичен подход за повишаване на надеждността на състоянието и позицията на клапана. Това ново допълнение към високотехнологичните продукти от серията Thinktop V-Series на Alfa Laval проправя пътя към по-високо ниво на контрол на технологичните процеси за производителите, които разчитат на визуална и сигнална обратна връзка относно позициите отваряне или затваряне на клапана.

„Интуитивният Thinktop V20 е по-бърз и по-интелигентен сензорен блок за индикация на клапана в сравнение с останалите продукти, които се предлагат понастоящем“, споделя г-н Бундесен, портфолио мениджър, „Клапани и автоматизация“, Alfa Laval. „Той извежда на по-високо ниво надеждния контрол на процесите чрез бързия, точен и улеснен монтаж по време на работа, удобството на наблюдението на позицията на клапана в реално време и достъпа от контролната зала до данни в реално време, както и до исторически данни. Като цяло, това е безценно средство за пестене на време и средства, особено като се има предвид повишаването на ефективността, към което производителите непрекъснато се стремят.“

40% по-бърз монтаж в сравнение с конвенционалните блокове за индикация на позицията на клапани

Пускането в действие на Thinktop V20 отнема секунди – просто монтирате, активирате и деактивирате сензорния блок. Монтажът по време на работа се извършва много бързо и лесно. Датчиците автоматично разпознават типа и размера на клапана, калибрират и записват разстоянията за отваряне и затваряне на клапана и завършват настройката, без да се изисква ръчна намеса. Освен това замяната или подмяната на горната част на клапана се извършва лесно, без да е необходимо изключване и без да се нарушава производствения процес. За целта не се изискват експертиза, обучение, адаптери или специални инструменти. Всеки може да монтира правилно нов Thinktop V20 или да замени по-стар блок за индикация на позицията на клапана, като същевременно се гарантира хигиената, производителността и периода на функциониране и успоредно с това се пестят време и средства.

Съвременен естетичен дизайн и диапазон от комуникационни протоколи

Сензорът Thinktop V20, част от семейството Thinktop V-Series с доказани характеристики, притежава същия външен вид, корпус, който не изисква поддръжка, и подобрена 360° светодиодна визуална индикация на състоянието, както и най-продаваните продукти за контрол с отлично качество от серията Thinktop V-Series. Неговата компактна и здрава конструкция го прави подходящ за монтажи в тесни пространства. Производителите сами избират комуникационния протокол, който най-добре отговаря на техните технологични нужди – цифров, AS-Interface или IO-Link. Сензорният блок V20 е херметично уплътнен, за да се осигурят надеждни показания на позицията на клапана и да се предотврати рискът от вода, прах и друг неразрешен достъп до устройството. Използването на комуникационния протокол IO-Link от точка до точка позволява свързването на датчици към системите за автоматизация. Освен това протоколът IO-Link улеснява достъпа до значими данни в реално време, подобрява диагностиката и опростява възможността за конфигурация и контрола, като същевременно поддържа Industry 4.0.

По-голям фокус върху основната дейност – благодарение на цифровата индикация за състоянието на клапана

Видимостта в реално време и възможностите за дистанционно наблюдение на Thinktop V20 ще осигурят конкурентно предимство на тези, които разчитат на данните за състоянието на хигиенните клапани. Благодарение на по-бързото време за монтаж и по-надеждния контрол на процесите V20 се простира отвъд това, което производителите смятат за възможно от конвенционалните индикатори за позицията на клапана.

Вижте повече на www.alfalaval.com/thinktop-v20

 

ThinkTop V20 valve sensor unit

        

Свързано съдържание: