2023-06-22 Новини за продукти

Нови опростени клапани Unique Mixproof CIP и Process на Alfa Laval отговарят на търсенето на пазара

Alfa Laval представя два нови хигиенни клапана – Alfa Laval Unique Mixproof CIP и Unique Mixproof Process, разширявайки гамата си от хигиенни двуседлови клапани, за да отговори на изискванията на пазара. С представянето на тези два иновативни клапана, производителите, които са загрижени за целостта на продукта, вече разполагат с рентабилен начин да подобрят безопасността на продукта, като същевременно повишават ефективността и устойчивостта на технологичния процес.

Доказана ефективност, усъвършенствано предназначение

Тези два нови модела са изградени върху доказана производителност, но същевременно са с усъвършенствано предназначение. Unique Mixproof CIP е двуседлов клапан, който по безопасен и ефикасен начин управлява потока на почистващия флуид по време на почистване на място (CIP). Unique Mixproof Process – компактна версия на доказаните двуседлови клапани на Alfa Laval, може да се конфигурира и се предлага в различни размери, за да отговори на основните изисквания на производителите за хигиенна обработка. И двата модела са в състояние едновременно да насочват два различни флуида без риск от кръстосано замърсяване, като по този начин допринасят за по-дълъг период на безотказна работа и намалени експлоатационни разходи.

„Новите клапани Unique Mixproof осигуряват безопасност на продуктите, гъвкавост на процеса, лесна поддръжка и възможности за икономии на вода и CIP флуид“, споделя Андерс М. Люне, мениджър „Продуктово портфолио“ в Alfa Laval.

Надеждна, рентабилна защита на продукта

Производителите могат да разчитат на клапаните Unique Mixproof CIP и Unique Mixproof Process за рентабилна безопасност на продукта. Двуседловата технологията на Alfa Laval с повдигане на седалката поддържа флуидите разделени, осигурявайки ефективно почистване и цялостна защита срещу проникването на вредни микроорганизми. Благодарение на изцяло балансирана конструкция, клапаните могат лесно да се справят с високо налягане без риск от шоково налягане. Освен това те са сертифицирани от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA), 3A и други признати стандарти.

По-голяма гъвкавост на процесите

Подобрете надеждността и гъвкавостта на настройките на производствения процес чрез доказана клапанна технология, която отговаря на специфичните производствени изисквания. Подобно на цялата гама Unique Mixproof на Alfa Laval, клапаните Unique Mixproof CIP и Unique Mixproof Process са компактни и модулни, като предлагат по-голяма гъвкавост на процеса. Модулни и налични с различни видове и размери, които отговарят на различни приложения, клапаните Unique Mixproof CIP и Unique Mixproof Process помагат на производителите да се адаптират към променящите се изисквания на технологичния процес. Използването на тези клапани в комбинация с контролните модули Alfa Laval ThinkTop предлага дори още по-голяма гъвкавост и контрол на технологичния процес.

Опростено обслужване

Проектирани на базата на платформите Unique SSV и Mixproof на Alfa Laval, тези хигиенични двуседлови клапани с горно зареждане намаляват риска от непланиран престой, като същевременно изразходват възможно най-малко време и ресурси за обичайна поддръжка. Доказана уплътнителна технология със зададена компресия удължава интервалите между обслужването, докато необслужваем изпълнителен механизъм без регулируеми компоненти увеличава максимално периода на безотказна работа и намалява експлоатационните разходи.

Подобрена устойчивост

Комбинирани с Alfa Laval ThinkTop, тези нови клапани Unique Mixproof елиминират ненужната загуба на продукт, като същевременно осигуряват до 90% икономии на вода и CIP флуид. Намалената употреба на CIP флуиди допринася за по-ниски общи експлоатационни разходи, като същевременно минимизира въздействието върху околната среда в преработвателните индустрии. Добро за хората, добро за бизнеса и добро за планетата.

За да научите повече, посетете www.alfalaval.com/UniqueMixproof/news

 

Свързано съдържание: