Поддръжка

С подходяща поддръжка в точния момент можете да постигнете по-висока производителност и по-ниски експлоатационни разходи, като същевременно удължавате живота на Вашето оборудване.

maintenance icon blue
.

Услуги за почистване

Поддържането на оборудването чисто може да бъде от жизненоважно значение за ефективността на оперативния процес. С нашите услуги за почистване, технологичните повърхности се възстановяват в оптимално състояние, което намалява разходите за поддръжка и удължава живота на Вашето оборудване. И като спестявате енергия, Вие можете да намалите и оперативните си разходи.

Услуги за ежедневно почистване

Alfa Laval предлага гама от системи за почистване на място (CIP) и почистващи препарати, специално проектирани и формулирани за ефективно премахване на натрупването на отлагания от оборудването за топлопренос, сепариране и генериране на свежа вода.

Използваме само внимателно разработени и екологично чисти химикали.

Система за почистване на място (CIP): Изберете от широка гама Alfa Laval CIP модули и системи, произведени от неръждаема стомана или полиетилен за най-малките модули. Като алтернатива можем да проектираме CIP системи за Вашите топлообменници с много големи размери или опасни зони, които изискват взривозащитено оборудване.

Почистващи препарати: За да осигури безопасното отстраняване на нежелани замърсители от повърхностите на оборудването, Alfa Laval препоръчва специално разработени нетоксични почистващи препарати, които са преминали щателни тестове в нашата собствена лаборатория, за да се гарантира, че уплътняващите и нагревателните повърхности не са засегнати.


.

Подмяна на ключови компоненти

Замяната на Вашите части намалява времето за доставка и разходите за много компоненти, което ги прави по-рентабилни от новозакупените. За избрано оборудване ние предлагаме програма за обмен на критични компоненти и оригинални резервни части, всички ремонтирани съгласно стандартите на Alfa Laval, за да гарантираме високото качество, което очаквате. Това е рентабилна алтернатива на традиционния ремонт и Ви помага да намалите аварииният престой на оборудването.

Налични заменяеми части по заявка са въртящи се компоненти, сепараторни контейнери, шпинделни касети, скоростни кутии, декантерни конвейери, ECB спирачки, DSC контролери, плъзгащи се дъна на контейнери, инструменти за компресиране и модули за пластинчати топлообменници.


.

Превантивна поддръжка

Като обслужвате оборудването си само когато е необходимо, можете да осигурите оперативна надеждност и да поддържате ефективността. Превантивната поддръжка намалява непланираните спирания, увеличава живота на оборудването и намалява инцидентите на работното място. Също така Ви позволява да използвате най-добре ресурсите и да намалите запаса от резервни части.

Превантивната поддръжка се извършва като самостоятелна услуга, когато Вашето оборудване работи в продължение на определен брой часове и на фиксирани интервали, за да се избегнат непланирани спирания. Услугата може също да бъде част от споразумение за обслужване.


.

Поправка

В повече от 100 сервизни центъра на Alfa Laval по целия свят се предлагат редица услуги за възстановяване, за да се подобри работата на Вашето оборудване, да се удължи неговият живот и да се осигури безопасна и ефективна експлоатация.

Почистването, откриването на пукнатини, подмяната на уплътненията, изпитването под налягане и подмяната на дефектни плочи са само част от нещата, с които Ви помагаме, както и предоставянето на препоръки за други сервизни мерки. Можете да изготвите свой собствен пакет от услуги или да изберете предварително дефиниран.


.

Ремонт

Увеличете максимално производителността си и избягвайте последващи повреди и аварии, като позволите на специалистите, които са създали оборудването, да го поправят. Нашите колеги от местни сервизни центрове ще предоставят услуги, които удължават експлоатационния живот на Вашето оборудване и го поддържат оперативно.

Услугата включва проверка на оборудването, препоръки за ремонтни дейности и се предоставя предложение или декларация за извършване на работа. Специалистите на Alfa Laval ремонтират заявеното оборудване според Вашите нужди, като заменят небезопасни части и износени части според необходимостта и след това отново сглобяват оборудването. Ако е необходимо, може да се направи повторен баланс на оборудването. След като ремонтът приключи, ще получите отчет, включващ резюме на извършените дейности.


.

Сервизни комплекти

Нашите сервизни комплекти за планирана поддръжка са разработени въз основа на дългогодишен опит, за да Ви помогнат да извършите планирано обслужване така, че то да Ви отнеме възможно най-кратко време. Те включват необходимото за всяка конкретна услуга и най-новите модели оригинални резервни части, за да се удължи животът на Вашето оборудване и да се гарантира, че то работи по най-новите технологии.

Налични са сервизни комплекти за широка гама от оборудване, включително помпи, клапани, лентови филтър-преси, винтови преси, декантери и сепаратори. Всички части са специално проектирани да отговарят на Вашето оборудване и експлоатационни условия, т.е. да постигнат перфектно монтиране и съвместимост с Вашето оборудване.

Сервизните комплекти се изпращат с една доставка. Можете да бъдете сигурни, че правилните части са в подходяща опаковка за правилен монтаж и правилните инструкции.


.

Сервизни инструменти

По време на плановата поддръжка и обслужване на Вашето оборудване от Alfa Laval е важно да използвате правилните инструменти, за да осигурите безопасност и качество. Нашите специалисти Ви предоставят всичко необходимо за бързо отстраняване и манипулация, за да се намали времето за обслужване.

Използването на правилните инструменти е особено важно за оборудване, което се върти с висока скорост и/или не е подходящо да бъде повдигано ръчно повдигане поради размера и/или теглото му.


.

Резервни части

Когато използвате оригинални резервни части на Alfa Laval, можете да сте сигурни, че имате правилната част в точния момент.

Оригиналните резервни части на Alfa Laval поддържат Вашето оборудване работещо с върхова производителност през целия му жизнен цикъл. Нашите висококачествени, издръжливи части поставят производителността на първо място и удължават жизнения цикъл на Вашето оборудване, намалявайки разходите Ви за собственост.

Използването на оригинални резервни части на Alfa Laval гарантира:

  • По-висока оперативна готовност и производителност
  • По-дълготрайни части за по-дълъг живот
  • Намалени разходи за собственост

Почетете повече тук: Резервни части от Alfa Laval


Имате ли нужда от помощ или имате някакви въпроси, свързани с обслужването?

Нашият местен екип експерти по обслужването е готов да Ви помогне, в случай че имате нужда от помощ или имате някакви въпроси, свързани с експлоатацията и поддръжката на Вашето оборудване.

Service staff 640x360

Гледайте нашите видеоклипове за обслужване и поддръжка

Нашите видеоклипове ще Ви дадат както теоретична основа, така и практически съвети, свързани с обслужването на нашето оборудване. Следвайте връзката по-долу, за да отворите плейлиста с видеоклиповете.

CE service video list image