Любознателни ли сте?

В Alfa Laval винаги правим всичко възможно, за да преодолеем и най-трудните предизвикателства. Нашата движеща сила е да ускорим успеха на нашите клиенти, хора и планета. Това може да се постигне само с отдадени хора с любознателен ум. 

Любознателността e искрата, която стои зад великите идеи. А великите идеи са двигател на прогреса.
В нашия раздел за свободни работни места ще откриете възможности за любознателните умове, как могат да окажат дълготрайно въздействие върху някои от най-належащите проблеми на планетата. 

За по-добър напредък. С Alfa Laval.

 

Вижте нашите свободни работни места

ТОВА СМЕ НИЕ!

Запознайте се с нашите любознателни умове:

"Ние допринасяме за по-доброто утре"

Йовица Михайло, Ръководител на отдел Сервиз

"Чудесно място за начало на кариерата на млад човек"

Петър Стегел, Изпълнителен Директор

"Всеки ден научавам нещо ново"

Светлана Цанева, Маркетинг Мениджър

"Много гостоприемна и приятелска работна атмосфера"

Николай Калоянов, Сервизен Инженер

„Непрекъснато откривам нови предизвикателства“

Запознайте се с Камила Арвидсон
Маркетинг и продуктов мениджмънт

„Супер хубаво!“

Запознайте се с Манал Мохамед Абдеслам
Човешки ресурси

„Бъди смел!“

Запознайте се с Джей Джеонг
Директор за управление на пазарите на рафинерията

„Доказване на потребителната стойност“

Запознайте се с Джонатан Моландер
Производство

Вижте нашите свободни работни места

„Даваме своя принос за нашата гъвкава трансформация!“

Запознайте се с нашия екип по автоматизация

„Вие сами създавате своя успех“

Маделин Гилборн, специалист по устойчивост

„Отворете съзнанието си да учите нови неща“

Гурудат Бхат, ИТ специалист

„Аз спасявам света!“

Запознайте се с Ева Андерсон, старши специалист по процеси на рафиниране

 

Вижте нашите свободни работни места

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ

Добри новини за дивата морска флора и фауна

Пластмасовите микрочастици представляват сериозна заплаха за нашите морета и океани. Необходими са стотици години за разграждането им и могат да причинят трайно увреждане на различни морски организми. А всички ние поглъщаме пластмасови микрочастици, когато пием вода. Влезте в Alfa Laval. Благодарение на нашите мембранни биореактори в една пречиствателна станция за отпадъчни води успяхме да филтрираме и отделим пластмасови микрочастици с размери чак до 0,0002 mm. Добри новини, независимо дали живеете във вода или се нуждаете от вода, за да живеете.

dolphin 640x360

Запознайте се с Джесика Бенгтсон, един от нашите любознателни умове

Запознайте се с един от нашите любознателни умове – Джесика Бенгтсон, специалист по мембрани и решения за филтриране на вода. Тя участва в пилотния проект във фиорда Роскилде, за отличните резултати от който на мембраните на Alfa Laval беше присъдена националната награда „Energy Globe“.

 

Прочетете по-подробна информация    

Вижте нашите свободни работни места


woman with a flie on her nose 640x360

Различно виждане относно храната на бъдещето

Налице е нарастваща нужда от висококачествен протеин. На нашата планета обаче земеделската земя е недостатъчна, а броят на хората нараства. Това е трудно за решаване уравнение. Влезте в Alfa Laval. Отговорът може да е отглеждането на насекоми в стопанства. Ларвите на черната муха войник растат бързо и могат да бъдат събирани след няколко седмици. Благодарение на технологиите на Alfa Laval тези малки насекоми могат да бъдат преработени в хранителни продукти. В сравнение с традиционната селскостопанска дейност са необходими 90 процента по-малко пространство и храна. Така че вниманието действително е насочено към черната муха войник. Тя предизвиква голям интерес,когато става въпрос за справянето с един от най-големите ни проблеми. 

Прочетете по-подробна информация        

sumit pingle 640x360

Запознайте се със Сумит Пингле, един от нашите любознателни умове

Запознайте се със Сумит Пингле, един от нашите любознателни умове, с дългогодишен опит в работата с различни източници на протеин и технологичните решения. Според него обширното ноу-хау на Alfa Laval от над 50 години в тази сфера на стопанската дейност и фактът, че в технологичното решение са необходими всички основни продукти на Alfa Laval, превърнаха компанията в значим и добре познат партньор в промишлеността.

Прочетете по-подробна информация за Сумит Пингле     

Вижте нашите свободни работни места

Насоки за устойчиво корабоплаване

Основен приоритет за един капитан на търговски кораб е безопасният превоз на товара от точка А до точка Б. Но също толкова важно е спазването на строгите правила относно емисиите на отработили газове и изпускането на вода. Неспазването им може до доведе до тежки глоби и скъпоструващи забавяния. Влезте в Alfa Laval. Благодарение на свързаното ни оборудване на борда и нашия облак от данни, от кораба могат да бъдат събирани непрекъснато данните от над 500 инфоточки. Ако се задейства аларма от критично значение или се открие неизправност в системите, капитанът и неговият екипаж са незабавно предупредени. С незабавни действия им се предоставя дистанционно помощ от Alfa Laval. Все едно да имаш ангел хранител, който ти дава възможност за плаване с чиста съвест.

Това е само един пример как преодоляваме и най-големите предизвикателства. Любознателността е искрата зад големите идеи. А големите идеи движат прогреса.

Прочетете по-подробна информация      

Вижте нашите свободни работни места

captain marine 640x360

dog and cat laying on the floor 640x360

Превръщане на отпадъчната топлина в промишлеността в уютен комфорт

В наши дни в промишлените процеси се губят около 50 000 000 000 вата, повечето под формата на отпадъчна топлина. Но защо да оставяме това огромно количество енергия просто да изчезва във въздуха? Влезте в Alfa Laval. Като монтираме нашите пластинчати топлообменници с голям капацитет, излишната топлина от процесите може да бъде ефективно абсорбирана и да се оползотвори. Например като централно отопление. Така не само създаваме зона на комфорт за домошарите, но и оказваме благоприятно въздействие върху атмосферата, тъй като това намалява емисиите на въглероден диоксид със 150 милиона тона всяка година.

Това е само един пример как преодоляваме и най-големите предизвикателства. Любознателността е искрата зад големите идеи. А големите идеи движат прогреса.

      Прочетете повече              Вижте нашите свободни работни места

Запознайте се с Жулиен Генетие, един от нашите любознателни умове

Запознайте се с Жулиен Генетие, един от нашите любознателни умове, който разказва как допринася Alfa Laval да има положително въздействие върху клиентите, хората и планетата чрез подобряване на енергийната ефективност.


Съхраняване на слънчевата енергия, за да озарява мрачните дни

Бъдещето е на слънчевата и вятърната енергия. Има обаче един голям проблем: когато слънцето не грее или не духа вятър, не се генерира енергия. Освен ако енергията може да се съхранява ефективно. Влезте в Alfa Laval. Като съсобственик на една нова компания, Alfa Laval развива дейност, за да превърне тази утопична мечта в реалност. Електрическата енергия от слънчевите и вятърните паркове се превръща в топлинна енергия посредством нашите единствени по рода си и специално проектирани топлообменници. След това топлината се запазва и съхранява в гигантски обеми разтопена сол, в очакване да бъде отново задействана и превърната обратно в електричество, когато е необходимо в мрежата. Така че прогнозата изглежда ведра дори за мрачните дни.

woman holding glowing glass jar 640x360

Запознайте се с нашите любознателни умове Емма Карлсон Линдбо и Матиас Норен

Нашите любознателни умове Емма и Матиас разказват за своето сътрудничество и как тяхната любознателност допринася за работата им в екип и за техния успех.

Прочетете по-подробна информация      

Вижте нашите свободни работни места

Прочетете Here № 37 във вариант с възможност за кликване върху връзки

Иновативна преработка на хранителни продукти, която превръща буболечки в бургери, или нова технология за съхраняване на възобновяема енергия са само две от примерните статии в новия брой на списанието HERE. Статиите илюстрират това, което разбираме под отговорен растеж – осигуряване на решения, които благоприятстват както хората, така и планетата. HERE спечели шведската издателска награда за 2019 г.

here no37 640x360