Преобразуване на енергия

Независимо дали става дума за трансформатори, токоизправители или електрозадвижки, ние разполагаме с най-съвременното охлаждане за вашето приложение. Благодарение на няколко десетилетия на интензивно разработване на продукти, Alfa Laval е в състояние да предложи високоефективни топлообменници с компактна конструкция. Нашите клиенти включват световни лидери на пазара и други добре известни компании в преобразуването на енергия.

power-conversion 640x360

Охлаждане на трансформатор

Чрез поддържане на ниска температура в маслото се допуска по-висок електрически товар в трансформатора на постоянна база или в периодите на пиково потребление. Alfa Laval предлага широка гама от висококачествени решения за охлаждане на трансформаторно масло с въздушни топлообменници със съвременен дизайн (OFAF) и двустенни пластинчати топлообменници (OFWF). Продуктите са проектирани за максимална производителност на минимален габарит. Заедно с топлообменника, ние доставяме и високоефективни помпи за трансформаторно масло, неизискващи поддръжка.

Охладителите за трансформаторно масло AlfaBlue са леки и компактни, но създадени да издържат на тежки условия. За приложения с OFWF, двойностенните пластинчати топлообменници на Alfa Laval осигуряват двойната безопасност, от която се нуждаете.

Въздушно охлаждане на трансформатори (лява илюстрация). Водно охлаждане на трансформатор (дясна илюстрация). 

Охлаждане на токоизправител

Alfa Laval предлага различни решения за охлаждане на токоизправители с течен топлоносител: въздушни, пластинчати и дифузно споени топлообменници. Дифузно споеният топлообменник AlfaNova от 100% неръждаема стомана е изключително подходящ за среда в отсъствие на мед и когато пространството е ограничено и се изисква компактно изпълнение.

 

 

 Въздушно охлаждане на токоизправител (лява илюстрация). Водно охлаждане на токоизправител (дясна илюстрация). 

 

Охлаждане на честотен конвертор (променливо токово задвижване)

Alfa Laval разполага с богат опит и ноу-хау по отношение на охлаждането на задвижване. Компактността на съвременните честотни преобразователи е жизненоважна. С интегрираните топлообменници на Alfa Laval е възможно да се комбинира компактност с висока ефективност на охлаждане.  

Компактният дифузно-споен топлообменник AlfaNova от 100% неръждаема стомана е изключително подходящ за условията на чиста вода при ограничено пространство.

 

 

Охлаждане на задвижвания

.
Accelerate sustainable solutions

Ускоряване на устойчиви решения

Представете си един по-устойчив свят

.