Рафиниране на захар

Alfa Laval предоставя съвременни решения за нагряване на захарни течности, нагряване и охлаждане на сиропи, меласа и други течности с голям вискозитет, обезводняване на захарен дефекат от дъното на дефекатора, решения за изпаряване и кондензация.

Sugar refining

Захарни течности

Стандартните пластинчати топлообменници на Alfa Laval могат да се използват за нагряване на всички видове захарни течности. Пластинчатите топлообменници WideGap са особено ефективно решение за течности, съдържащи остатъци от фибри от нерафинирана захар.

Сиропи, меласа и други течности с голям вискозитет

Стандартните пластинчати топлообменници на Alfa Laval могат да осигурят също и ефективно нагряване и охлаждане на течности с голям вискозитет. Ние доставяме също така и ротационни помпи, които са здрави и издръжливи дори при работа с абразивни среди, съдържащи кристали.

Изпаряване

Alfa Laval може да достави всичко необходимо за захарните рафинерии – от единичен изпарител AlfaVap като самостоятелна камера-изпарител – до цялостна, напълно проектирана изпарителна система. В изпарителя AlfaVap захарният сок има значително по-малко време на престой, което намалява образуването на цвят и дава по-високо качество на продукта.

Кондензация

Отличен като вакуумен кондензатор, пластинчатият кондензатор AlfaCond поддържа кондензата отделно от охлаждащата среда. За захарната рафинерия това е от особена полза, тъй като кондензатът може да се върне обратно в предния край на рафинерията, без да е необходимо преохлаждане. Освен това охлаждащата вода ще се поддържа чиста, без остатъци от захар, което свежда до минимум необходимостта от очистване на охлаждащата вода.

Захарна утайка

Декантерните центрофуги се използват за обезводняване на захарната утайка от дефекатора за нерафинирана захар, като по този начин се намалява загубата на захар, пести се вода и се намаляват проблемите с изхвърлянето на отпадъците.

Често задавани въпроси относно захарта

Кои са най-често задаваните въпроси от нашите клиенти? Някои от отговорите може да ви изненадат.

 Често задавани въпроси