Охлаждане на центрове за данни

Енергийно ефективното охлаждане е от решаващо значение за изграждането на по-устойчиви информационни центрове. Alfa Laval е доверен партньор на IT индустрията от десетилетия, като работи с клиенти за проектиране на надеждни, екологични системи за охлаждане на информационни центрове. С нашия 80-годишен опит в областта на термичните технологии, ние предлагаме нашия експертен опит, за да създадем нови възможности за естествено охлаждане и спестяване на енергия в сървърни помещения с всякакви размер

data center cooling640x360

Ключът към устойчивите информационни центрове

  • Усъвършенствана технология на пластинчати топлообменници, която свежда до минимум необходимостта от традиционно механично охлаждане
  • Съкратете сметката си за електроенергия и въздействието си върху околната среда с уникални решения
  • Широк спектър от решения за повишаване на устойчивостта, като се възползвате от естественото охлаждане
  • Иновациите за подобряване на надеждността и за по-голямото удобство при сервизното
  • Сертифицирането AHRI от трета страна предлага сигурна гаранция за топлинните характеристики на топлообменника

Готови ли сте да видите бъдещето на зелените IT във вашия информационен център? Свържете се с нас днес.

data center center cooling overview

1. Обменник с охлаждаща кула

2. Естествено охлаждане с вода

3. Естествено охлаждане с въздух

4. Регенериране на топлина

Останете на линия, идва през август

5. Течно охлаждане

Останете на линия, идва през септември.

В светлината на прожекторите

Присъединете се към нас за серия от уебинари за охлаждащи системи

Приложенията за охлаждане претърпяват бърза трансформация, а факторите за устойчивост създават съвсем нови предизвикателства. Но Alfa Laval може да помогне. Присъединете се към нашите експерти в съответните области за първата поредица от уебинари, посветена на най-новите тенденции – и решения – които формират нашия бранш. Вземете участие на живо – или гледайте по заявка в удобен за вас момент!

Регистрирайте се за нашия следващ уебинар

Посветени на сътрудничество с промишлеността

Alfa Laval работи в тясно сътрудничество с партньорите си от информационните центрове, за да подобри бъдещите възможности на по-екологичните IT. Ето защо се радваме да играем съвместна роля като членове на две браншови организации: Swedish Data Center Industry Association (Шведската асоциация за индустриални информационни центрове) и проекта Open Compute.

Чуйте експертите

Потопете се в света на информационните центрове и на топлообмена и научете повече за следващите стъпки към нетна нулева енергия. Участвайте в нашите подкаст емисии за обмен на информация и разберете повече за ефективните информационни центрове.

Научете повече

Имате ли нужда от BIM файлове?

Топлообменниците на Alfa Laval вече се предлагат в цифровата инфраструктура за BIM обекти. Разгледайте и изтеглете файлове за информационно моделиране на обекти (BIM) за вашите решения за топлопредаване.

header tools 640x360

Изисквайте нови стандарти за вашата охладителна система

С десетилетия опит от наша страна, Alfa Laval е пионер в областта на най-модерните конструкции на уплътнени пластинчати топлообменници. Открийте как нашата линия от технологии от следващо поколение може да доведе до по-висока ефективност, по-добра надеждност и по-голямо удобство при сервизното обслужване на вашия информационен център.

Demand-new-standards 640x360

Защита и внедряване на по-екологични решения

Средно около 40% от потреблението на енергия в информационните центрове се насочва към охлаждане на сървърите. За щастие вече съществува технология, която прави тези охладителни системи по-енергийно ефективни и надеждни. Гледайте това видео, за да научите за потенциала за повишена устойчивост с помощта на следващото поколение пластинчати топлообменници на Alfa Laval.

Научете повече за нашата уникална технология за топлообменници

Ефективна и надеждна технология: това е, което правим ние

Само Alfa Laval предлага пълна гама от технологии за топлообмен в информационни центрове със сертификат за изпълнение от независимия Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute (AHRI) (Институт за климатизация, отопление и охлаждане). Това ви дава пълна увереност в ефективните характеристики, но в крайна сметка оборудването е само началото. Узнайте как можем да работим с вас още от първия ден, за да сме сигурни, че вашата охладителна система ще осигури надеждна и дългосрочна устойчивост.

Научете повече за сертифицирането на топлинна ефективност от AHRI

Уникален експертен опит, за да се гарантира надеждна устойчивост във времето

Замърсяването може да намали значително както очаквания експлоатационен живот на вашия топлообменник, така и неговите топлинни характеристики. С избора на Alfa Laval като ваш партньор ще получите достъп до водещите световни експерти по химия и технология на материалите. Те могат да работят с вас, за да идентифицират потенциалните причини за рисковете от замърсяване, и да разработят персонализирани стратегии, които да ви помогнат да ги предотвратите.

Научете повече за нашия Център за технология на материалите и за химия

.
Koeling datacenter

Системен интегратор? Консултант?

Или просто търсите по-подробна информация? Посетете нашата страница за моделите BIM, за обучителни видеоклипове и за поддръжка при конструиране, където ще намерите и допълнителна информация за контакт!

.

Модерни решения за информационни центрове

Уплътнени пластинчати топлообменници в рамка

Следващото поколение промишлени уплътнени пластинчати топлообменници на Alfa Laval установяват нови стандарти за топлинна ефективност, механична надеждност и удобство при сервизно обслужване. Те са ключа към по-устойчивите операции по охлаждане на информационния центъра.

prod gphe

Запоени и свързани чрез стопяване пластинчати топлообменници

Alfa Laval разполага с най-изчерпателната линия на споени пластинчати топлообменници на пазара, с набор от решения, които са оптимизирани за днешните по-устойчиви и естествени хладилни агенти. Открийте как можете да се възползвате от „повече със споените“.

prod brazed

Цилиндрични филтриращи кошници

Alfa Laval предлага гама от автоматично самопочистващи се филтри и мрежести филтри, които се използват за защита от задръстване, замърсяване и корозия на топлообменниците в охладителните системи. Намалете риска от непланиран престой и удължете интервалите за сервизно обслужване.

prod cylindrical filter baskets

Искате ли да научите повече за предлаганите от нас комплексни услуги? Кликнете тук.

Съдействие за максимално увеличаване на времето за безотказна работа

Alfa Laval разполага с наистина глобална сервизна мрежа и с опитни техници във вашия район, които могат да бъдат на място, предлагайки съдействието, от което се нуждаете – в момента, в който се нуждаете от него. От предлаганите от нас препоръки при проектирането и инсталирането на вашата система, до обучение на вашите оператори за отстраняване на неизправности, рутинна поддръжка и дори персонализирани протоколи за почистване, ние сме до вас през дългия живот на вашето оборудване. Ето само някои от начините, по които можем да ви съдействаме, за да увеличите максимално времето си за безотказна работа.

Ревизии на производителността

Нашите обучени експерти преглеждат и анализират реалните термични характеристики на вашето оборудване. С помощта на съвременни инструменти те могат да открият замърсявания или подобни рискове, което ще ви позволи да планирате по-добре нуждите си от поддръжка, за да оптимизирате времето за безотказна работа на вашата система.

datacoolingcenterchart 640x360

Почистване-на-място (CIP)

Системите за почистване-на-място (CIP) на Alfa Laval позволяват бързото и лесно вътрешно почистване на топлообменниците за контролиране на замърсяванията. С екологичните си биоразградими почистващи препарати, нашите CIP системи елиминират ненужното многократно отваряне на вашето оборудване. В резултат на това вие драстично ще намалите разхода си за резервни части и човекочасове, които са необходими за поддръжката.

DCC-CIP-RC-640x360

Обратно промиване

Alfa Laval препоръчва често обратно промиване на входящия поток на охлаждаща вода за кратки периоди от време. При тази последователност обърнатата вода изстъргва и изхвърля натрупаните отломки от повърхността на пластините на топлообменника. Използването на оборудване за обратно промиване спестява време и пари, като същевременно свежда престоите до минимум.

DCC-back-flush-RC-640x360