Защо Alfa Laval

.
heating-and-cooling-hub-why-alfa-laval-1920x480

Вашият партньор за отопление и охлаждане

Предимствата при работа с Alfa Laval

.

С повече от 80 години опит в областта на иновациите за топлопредаване, Alfa Laval знае какво е необходимо, за да достави високоефективни решения за всяко приложение. Нашите експерти постоянно се стремят да намират нови начини да направят вашето оборудване по-надеждно, по-ефективно и по-лесно за експлоатация и поддръжка. Затова можете да разчитате на готови решения както за днешните предизвикателства, така и за изискванията на утрешния ден. 

Но оборудването е само началото. Когато избирате Alfa Laval, вие избирате посветен партньор, който ще ви бъде на разположение на всяка крачка. Благодарение на нашата глобална мрежа за поддръжка ние можем да съдействаме при всяко техническо предизвикателство навсякъде по света. От продажбите до доставката, от пускането в експлоатация до сервиза и резервните части опитът и подкрепата, от които се нуждаете, са винаги на една ръка разстояние.

ur experts continuously strive to find new ways of making your equipment more reliable, more efficient, and simpler to operate and maintain

Свързани чрез стопяване пластинчати топлообменници

Всичко, от което се нуждаете, за да посрещнете предизвикателствата си – както днес, така и утре

Това са някои от многото уникални предимства, които можете да очаквате, когато изберете да си партнирате с Alfa Laval.

CB series brazed plate heat exchanger

PressureSecurePressureSecure

Безпрецедентна сила за сложни задачи

Нашите иновативни конструкции на пластините поддържат най-широк спектър от приложения с висока температура и голямо налягане. Топлообменниците могат да работят с по-тънки и по-малко на брой пластини, което води до по-малки количества суровини, по-ниска консумация на енергия, намалено зареждане с хладилен агент и по-дълъг жизнен цикъл на оборудването.

ValuePlusValuePlus

Пълна поддръжка – с варианти за добавяне на стойност според вашите нужди

Получете достъп до широка гама от инструменти, както и до експертите на Alfa Laval по приложенията и продуктите. Като допълнение към непрекъснато разширяващата се гама от аксесоари поддръжката ValuePlus включва цялата документация, както и всички одобрения и сертификати. Благодарение на експертизата на Alfa Laval за създаване на прототипи и тестване, както и на нашите големи производствени възможности, винаги можете да очаквате бърза доставка и пълно съответствие с всяка разпоредба.

REFutureREFuture

Надеждна инвестиция в хладилните агенти на бъдещето 

Като иновативен инициатор при разработването на решения за естествени хладилни агенти Alfa Laval притежава дългогодишен опит от работата си с продукти, позволяващи използването на хладилни агенти от ново поколение и с нисък GWP, чрез които може да ви помогне да отговорите както на целите за устойчивост, така и на всички законодателни изисквания.

FlexFlowFlexFlow™

Превъзходни топлинни характеристики

Патентованата конструкция на асиметричните пластини на Alfa Laval е едно от многото уникални нововъведения, което ви дава подобрена топлинна ефективност благодарение на оптимизирания пад на налягането и увеличената турбулентност. В допълнение към намалената консумация на енергия това означава също и намаляване на обема на хладилния агент, както и на суровините.

DynaStaticDynaStatic™

Гъвкаво разпределение на хладилния агент

Този революционен производствен метод ви позволява да приспособите напълно разположението, размера и броя на входовете, за да отговарят на вашето конкретно приложение, гарантирайки оптимална система за разпределение на хладилния агент за вашите продукти. Резултатът е по-голяма ефективност, съчетана с гъвкавост при употребата на хладилни агенти с нисък GWP.

AlfaNovaAlfaNova®

100% неръждаема стомана

Произведен със 100% неръждаема стомана, топлообменникът AlfaNova® е решение, което Alfa Laval предлага за приложения, използващи носители, несъвместими с традиционните топлообменни материали. Тази съвременна конструкция е не само оптимизирана за употреба с естествени хладилни агенти, но е и напълно рециклируема.

IceSafeIceSafe

Контролирано, недеструктивно замразяване

За приложенията, които го изискват, ние можем да доставим пластинчати топлообменници, проектирани така, че при определени работни условия да позволяват образуването на ледени кристали, но изместени от чувствителните зони. Това гарантира както надеждни показатели, така и удължен живот на продукта.


Свързани с гарнитури рамкови и пластинчати топлообменници

Революционни иновации в областта на отоплението и охлаждането

Годините на изследвания и тестове доведоха до създаване на най-модерните в света пластинчати топлообменници за приложения за отопление и охлаждане. Притежаващи множество уникални за Alfa Laval функции, тези разработки осигуряват подобрена ефикасност и надеждност, както и удобство при обслужване.

AlfaQ plate heat exchanger

CurveFlowCurveFlow™

Подобрен поток, минимизирано замърсяване

Зоната за разпределение CurveFlow ™ оптимизира потока на работната среда за по-добро оползотворяване на цялата повърхност на пластината. Подобряването на потока с още по-равномерно разпределение премахва мъртвите зони, като осигурява по-голяма топлинна ефективност с намален риск от замърсяване. Това от своя страна означава икономия на енергия, по-ниски разходи за поддръжка и по-малко време за притеснение за непланирани престои.

ClipGripClipGrip™

Перфектно уплътнение и безпроблемна поддръжка

Гарнитурите ClipGrip ™ предлагат превъзходно закрепване към пластината с гарнитури, които освен това са и по-лесни за монтаж. Уникалната конструкция предотвратява изкривяване на пластините при затваряне и сбиване на новите комплекти гарнитури. Поддръжката върви по-бързо, пластините и гарнитурите служат по-дълго време и в резултат спестявате пари.

Five-point alignmentFive-point подравняване

Перфектно позициониране за тотална надеждност

Тази система осигурява перфектно подравняване на пластините при затваряне на блока, като същевременно улеснява бързото и лесно сваляне на пластините по време на поддръжката. Превъзходното позициониране на пластините осигурява надеждни механични характеристики и спомага за удължаване живота на вашето оборудване.

OmegaPortOmegaPort™

Подобрена топлинна ефикасност

Различните от кръгообразна форма вход и изход на Alfa Laval предлагат два начина за спестяване на енергия: както от по-висока топлинна ефективност, така и от намалени разходи на помпата. Това се дължи на подобрения поток на работната среда, за да се получи повишена пропускателна способност, по-нисък пад на налягането и оптимално използване на повърхността на пластината.

Offset gasket groovesОфсетирани жлебове на гарнитурата

Максимално топлопредаване

Изпълненият в гарнитурата специален зигзагообразен жлеб предлага възможно най-голям участък за топлопредаване. По-доброто използване на цялата пластина намалява броя на необходимите за оптимална работа пластини и осигурява максимална топлинна ефективност за още по-големи икономии на енергия.

T-bar rollerРолки с Т-образна шина

По-малко тегло и по-лесно обслужване

Патентованата конструкция на носещата шина предпазва ролките от прах и отломки, като предотвратява задръстването и свежда до минимум потенциала за повреда на рамката. Освен това тя осигурява по-ниска височина на модула и по-лесно отваряне и затваряне при сервизно обслужване.

PowerArcPowerArc™

Възможно най-дълъг живот на пластините

Нашият оптимизиран разделител на рисунъка на пластините осигурява по-твърда пластина и предотвратява удължаването ѝ, като осигурява идеално подравняване. Резултатът е по-здрава и издръжлива пластина, което освен това осигурява и по-ефикасно топлопредаване.

Bearing BoxesЛагерни кутии

По-плавна, по-сигурна и по-проста поддръжка

За намаляване на триенето при отваряне и затваряне на модула много от нашите големи и средни пластинчати топлообменници използват затягащи болтове с лагерни кутии. Това дава възможност за лесно и безопасно да обслужване на топлообменника от един човек, без да са необходими специални инструменти.


Промишлена серия, полузаварени

Тотална надеждност и ефикасни термични показатели

Полузаварените пластинчати топлообменници са подходящи за замразяване, за химични процеси и за различни по вид индустриални задачи. Уникалната уплътнителна система RefTight ™ на Alfa Laval гарантира дълготрайност на уплътнението между заварените канали, тъй като лазерната заварка е от външната страна на жлеба на пръстеновидната гарнитура. Гладката повърхност осигурява плътно и равномерно уплътнение по цялата пръстеновидна гарнитура.

Alfa Laval semi welded plate heat exchangers

CurveFlowCurveFlow™

Подобрен поток, минимизирано замърсяване

Зоната за разпределение CurveFlow ™ оптимизира потока на работната среда за по-добро оползотворяване на цялата повърхност на пластината. Подобряването на потока с още по-равномерно разпределение премахва мъртвите зони, като осигурява по-голяма топлинна ефективност с намален риск от замърсяване. Това от своя страна означава икономия на енергия, по-ниски разходи за поддръжка и по-малко време за притеснение за непланирани престои.

RefTightRefTight™

Висококачествено уплътнение с гарнитура за работа под високо налягане

Уплътнителната система RefTight ™ позволява подобрена дългосрочна работа при приложения с високи налягания и температури. Заварката е разположена извън отделния жлеб на пръстеновидната гарнитура, което осигурява надеждно уплътняване, удължен живот на гарнитурата, както и удължени интервали на обслужване.

OmegaPortOmegaPort™

Подобрена топлинна ефикасност

Различните от кръгообразна форма вход и изход на Alfa Laval предлагат два начина за спестяване на енергия: както от по-висока топлинна ефективност, така и от намалени разходи на помпата. Това се дължи на подобрения поток на работната среда, за да се получи повишена пропускателна способност, по-нисък пад на налягането и оптимално използване на повърхността на пластината.

Five-point alignmentFive-point подравняване

Перфектно позициониране за тотална надеждност

Тази система осигурява перфектно подравняване на пластините при затваряне на блока, като същевременно улеснява бързото и лесно сваляне на пластините по време на поддръжката. Превъзходното позициониране на пластините осигурява надеждни механични характеристики и спомага за удължаване живота на вашето оборудване.

Compact frameCompact frame

Facilitates maintenance and minimizes service area requirement

The Compact frame feature offers more capacity in a smaller footprint. The smart guiding bar enables a maximum number of plates or cassettes in the frame while keeping the service area requirements down to a minimum. The design enables a faster and safer service which minimizes downtime and reduces maintenance costs.

Bearing BoxesЛагерни кутии

По-плавна, по-сигурна и по-проста поддръжка

За намаляване на триенето при отваряне и затваряне на модула много от нашите големи и средни пластинчати топлообменници използват затягащи болтове с лагерни кутии. Това дава възможност за лесно и безопасно да обслужване на топлообменника от един човек, без да са необходими специални инструменти.

T-bar rollerРолки с Т-образна шина

По-малко тегло и по-лесно обслужване

Патентованата конструкция на носещата шина предпазва ролките от прах и отломки, като предотвратява задръстването и свежда до минимум потенциала за повреда на рамката. Освен това тя осигурява по-ниска височина на модула и по-лесно отваряне и затваряне при сервизно обслужване.

ClipGripClipGrip™

Перфектно уплътнение и безпроблемна поддръжка

Гарнитурите ClipGrip ™ предлагат превъзходно закрепване към пластината с гарнитури, които освен това са и по-лесни за монтаж. Уникалната конструкция предотвратява изкривяване на пластините при затваряне и сбиване на новите комплекти гарнитури. Поддръжката върви по-бързо, пластините и гарнитурите служат по-дълго време и в резултат спестявате пари.

IceSafeIceSafe

Контролирано, недеструктивно замразяване

За приложенията, които го изискват, ние можем да доставим пластинчати топлообменници, проектирани така, че при определени работни условия да позволяват образуването на ледени кристали, но изместени от чувствителните зони. Това гарантира както надеждни показатели, така и удължен живот на продукта.

Ръководство за бърз избор

Ръководството за продукти на Alfa Laval е лесен за използване инструмент, който ви помага да изберете най-доброто решение за вашето приложение. В него също така са изброени и местните партньори на Alfa Laval, от които можете да поискате оферта за избрания от вас продукт.

product-guide-640x360-B

Вашият информационен център за най-новото в отоплението и охлаждането

Със своя десетилетен експертен опит в областта на топлообмена, Alfa Laval предлага знания за днешните предизвикателства при отоплението и охлаждането. Открийте отговори на сложни въпроси за всичко – от енергийната ефективност до естествените хладилни агенти, заедно с полезни помощни материали, които улесняват намирането на подходящата технология за вашето приложение.

heating cooling-hub-vignette-2021