Строителна техника

Пробивните работи имат огромен дял в разходите за всеки проект. И голяма част от това е свързано със справянето с шлама по правилния начин. Познанията и решенията на Alfa Laval за отстраняване на твърди частици и обезводняване на утайки могат да сведат до минимум тези разходи, увеличавайки способността ви да се конкурирате ефективно и безопасно. При по-малък обем за транспортиране спестявате време и разходи за обезвреждане, без да правите компромис с качеството или почистването на отпадъците.

Construction Machinery 640x360

Здраво и компактно оборудване, което ще ви помогне да бъдете лидер в областта на пречистването на шлама

  • Напълно адаптивно, рентабилно пречистване на отпадъчни води
  • Осигуряване на големи обеми и компактен дизайн на оборудването
  • Обработка в затворен обем, което предполага добри и безопасни условия на работа
  • Нарастващи ползи за устойчивото развитие – по-малко отпадъци, по-малко транспорт, по-малко разходи
  • Висока степен на автоматизация – минимална намеса на оператора

Строителните декантер-центрофуги на Alfa Laval могат да бъдат оптимизирани във всеки един детайл, за да осигурят най-доброто отстраняване на твърдите частици за вашите нужди. Компактни и лесни за използване, те правят вашата работа екологично издържана и по същество по-безопасна. При работата в непрекъснат режим се улавят всички отпадъци, но се намалява и тяхната маса. Те са приложимо, изпитано допълнение или дори алтернатива на лентовите и рамковите филтърпреси и ви позволяват да повишите капацитета и да увеличите приходите.

 

.

Обезводняване на сондажни промивни течности

Леки, надеждни и компактни, декантерните центрофуги Alfa Laval отговарят на най-строгите изисквания за сепариране при обезводняване на сондажни промивни течности. Повишената скорост на сондиране и по-малкото отпадъци са само две от предимствата, които нашите декантери осигуряват.

Tunnel drill 640x360

Пречистване на отпадни води от строителни дейности

Тежките изисквания изискват тежки решения. Декантерната центрофуга на Alfa Laval осигурява, всичко, от което най-много се нуждаете. Ефективното сепариране до ниво частица отговаря на изискванията за повторна употреба или изхвърляне на вода. Всичко това при по-малки габарити и с по-малка нужда от поддръжка в сравнение с другите технологии.

Construction WWT 640x360

Смесване на сондажни промивни течности

Правилното смесване на сондажна промивната течност е важна част от по-ефективния, по-бърз и по-евтин сондажен процес. Alfa Laval Vortex Shear-Mixers (вихрови смесители) и Vortex Radial Eductors (вихрови радиални едуктори) предлагат първокласни резултати от смесванетп по-бързо, отколкото при други смесителни технологии, като същевременно намаляват добавъчния отпадък от промивната течност и времето за престой.

mixing 640x360
.

Иновативна технология за строителни пробивни работи

Декантер-центрофугите на Alfa Laval са доказан метод за подобряване на ефективността при сондажни и тунелни операции, особено по отношение на третирането на суспензии и чистотата на водата. Технологията ефективно отстранява повечето фини частици, които традиционното оборудване за третиране на суспензии не успява без помощта на полимери. Поради специфичния си дизайн за експлоатация на строителни обекти и в тунелна среда, декантер-центрофугите на Alfa Laval се справят с абразивни и груби частици и могат да обработват големи обеми твърди частици при различни дебити.

Декантер-центрофугите се предлагат с набор от модули, идеално пригодени за всякакъв вид работа по сепариране на твърдата фаза. Те варират от напълно автоматизирани модули до такива с чисто „практически“ възможности. Каквото и да изберете, можете да очаквате ефективни решения за вашите нужди от сепариране.

Вземете бърза оферта!

Получете повече подробности за декантера за третиране на отпадъчни води и суспензии от строителни пробивни работи, като генерирате незабавно оферта. Кликнете върху връзката или използвайте QR-кода, за да стигнете до шаблона за оферта.

*Ще бъдете пренасочени към друга платформа.

>Заявка за оферта – Декантер

Request for Quote 100x100.jpg

Как работи – декантер

Въртящият се агрегат се носи от компактна рама от заварена гредова конструкция с кухо напречно сечение, лагеруваща на лагерни опори в двата края. Главният редов двигател е монтиран на фланец или крак върху модула с регулируеми скоби за настройване на обтягането на ремъка. Цилиндърът се задвижва от монтиран в коничния му участък електродвигател с трансмисия с клинов ремък. Цилиндърът, транспортьорът, корпусът, входящата тръба, изходите и други части, които са в контакт с технологичната среда, са изработени от AISI 316 или дуплекс неръждаема стомана с вложки от волфрамов карбид в зоните, които са най-податливи на износване.

 

Сепарирането се извършва в хоризонтален цилиндър, оборудван с транспортиращ шнек. Постъпващият материал влиза в цилиндъра откъм фиксирана входяща тръба и се ускорява плавно от ротора на входа. Центробежните сили предизвикват утаяване на твърдата фаза по стената на съда. Транспортьорът се върти в една и съща посока като цилиндъра, но с различна скорост, като по този начин придвижва твърдата фаза към коничния край на цилиндъра. Проектните характеристики осигуряват на декантера възможност да превърта големи количества твърдо вещество без образуване на тапи, причинени от високи нива на изсушаване. Само най-сухата фракция от филтърния кек напуска цилиндъра през отворите за изхвърляне на твърди частици в корпуса.

Декантер-центрофугата може да се регулира в съответствие с конкретните изисквания, чрез вариране на скоростта на цилиндъра, скоростта на транспортиране, дълбочината на течността и скоростта на подаване.

 

 

.

Продуктово портфолио

Строителен сондажен декантер LYNX

Декантерните центрофуги LYNX на Alfa Laval са създадени за обработка на кал. Ефективно отстраняват твърдите частици от суспензиите на водна и маслена основа, което води до по-добри нива на проникване, по-кратки времена за пробиване, по-малко износване на ключовите компоненти, както и по-дълъг експлоатационен живот на утайките. Също така намалява употребата на химически препарати, както и отпадъци при сондиране, което допринася за по-малки разходи за изхвърляне и пречистване на отпадъчни води.

decanter aldec

 

Обикновено инсталирани в байпасна система, нашите декантерните центрофуги LYNX работят непрекъснато, без нарушаване на пробивните операции. Гамата може да обработва шлам с дебити от 5 м3/час до 100 м3/час. Променливите обороти на цилиндъра осигуряват правилното ускорение, необходимо за най-ефективно сепариране, докато скоростта на транспортиране може да се настрои за оптимален баланс между бистротата на течността и сухотата на твърдите частици. Регулируемата дълбочина на водохранилището също допринася за най-добрия баланс между бистротата и сухотата.

Лесна експлоатация и дълго време на работа

  • Разработени специално за тунелопробивната и строителната индустрии
  • Малък габарит – лесно инсталиране и местене
  • Непрекъсната и автоматична експлоатация с опция за дистанционно наблюдение
  • Висока ефективност на сепариране – чистата промивна течност подобрява нивото на проникване при пробиване
  • Висок капацитет за устойчиво почистване – по-малко отпадъци поради сухия продукт и подлежащата на многократна употреба промивна течност
.

Бъдете авангардни, спестете разходи и повишете устойчивостта

Ако търсите начини да повишите рентабилността и да сте в съответствие със все по-строгите екологични изисквания при пробивни и тунелни операции, свържете се с Alfa Laval днес, за да научите повече за това как нашите доказани, устойчиви решения за пречистването на шлама могат да ви спестят пари и да изведат бизнеса ви на нови нива на усъвършенстване.

Alfa Laval crew
.
Accelerate sustainable solutions

Ускоряване на устойчиви решения

Представете си един по-устойчив свят