2021-05-19 Новини за продукти

Разширена гама от клапани Unique DV-ST UltraPure на Alfa Laval

За да отговори на нарастващото търсене на по-ефективна асептична обработка, Alfa Laval разширява своята гама от мембранни клапани Unique DV-ST UltraPure. Изцяло новата гама се предлага с по-тънки задвижващи механизми и оптимизирани леки корпуси от лети клапани с опции за ненадмината икономична работа. Подобрената гама DV-ST UltraPure е напълно приспособима, за да отговори на почти всички изисквания за асептичен процес в хранителната и фармацевтичната индустрия.

Зад подобрената гама DV-ST UltraPure стоят иновациите – по-тънките, спестяващи място задвижващи механизми и леките корпуси на отлетите клапани спомагат за оптимизиране на производителността. Тези по-малки асептични мембранни клапани допринасят за по-ниски общи разходи и осезаеми печалби от устойчивост.

Подобренията правят нашите мембранни клапани Unique DV-ST UltraPure ненадминати, казва Поу Крамър, мениджър управление на портфейла, отдел Клапани и автоматизация, към Alfa Laval.

 

По-малък екологичен отпечатък на задвижващите механизми, голяма производителност

Размерът има значение. Новият тънък (SS/SL) задвижващ механизъм DV-ST UltraPure изработен от неръждаема стомана е с 42% по-лек, с 25% по-компактен и с 17% по-къс от повечето задвижващи механизми. Още един плюс: той е по-енергийно ефективен поради намалената консумация на въздух. Тествани за извършване на милион удара без обслужване, тези напълно заварени, без необходимост от обслужване задвижващи механизми се справят с широк спектър от налягания. Опциите включват ограничител на хода, индикация за положението на клапана в икономичен режим и цялостно автоматизирано откриване и управление на клапана.

 

Нови корпуси на клапаните с оптимизирана ефективност (OP)

Присъединяването на корпусите на клапаните към семейството на DV-ST UltraPure е съвместимо с изискванията на ASME BPE за оптимизирана ефективност на отливката. Корпусът е проектиран въз основа на изчислителен анализ на динамиката на флуида. Той е с 36% по-лек от стандартното тяло на лятия клапан и разполага с много по-малкo гнездо. Освен това предимство, корпусите на клапаните са с намалени разходи за инсталиране поради по-малкия екологичен отпечатък. Те са по-бързи и имат по-енергийно ефективни цикли на почистване, тъй като имат по-малко стомана за нагряване при стерилизацията на място. Също така са с по-ниски общи разходи поради по-малките мембрани, дръжки и/или задвижващи механизми. Не на последно място поддръжката им е безопасна, лесна и евтина.

 

Проектиран според точните спецификации на клиента

Напълно приспособима, подобрената гама Unique DV-ST UltraPure отговаря практически на всички изисквания за асептичен процес. Този процес е подкрепен от пакета документация на Alfa Laval Q-doc за пълна проследимост на частите, плавни процеси на квалификация и валидиране и дългосрочно спокойствие.

За да научите повече за подобрената гама Unique DV-ST UltraPure на Alfa Laval, посетете Alfa Laval Unique DV-ST UltraPure

 

Свързано съдържание: