2021-10-05 Новини за продукти

4 индустриални тенденции, които формират производството на маргарин

Глобалните пазари на маргарин се разрастват и има 4 основни тенденции, които ръководят това.

1. Нарастване на населението

A_lot_of_food_at_the_party.jpg

Както добре знаем, населението на света се разраства и в резултат на това нараства и броят хора, които трябва да бъдат изхранени. Има значително увеличаване на населението и в регионите с консумация на веган и вегетарианска храна и поради това търсенето на хранителни продукти на растителна основа се увеличава, заедно с търсенето на заместители на масло.  

Още повече, глобалното население бързо застарява. Очаква се до 2050 г. да се удвои броя на хората на възраст над 65 години. Този дял от ръста на населението ще допринесе до сериозни промени в потреблението на хранителни продукти с фокус върху здравословните алтернативи. Типичен пример за това е благоприятният за сърцето маргарин.  

2. Пазар за индустриален маргарин

cake.jpg

Наред с крайните потребители, редица производители от хранително-вкусовата промишленост също се стремят да използват маргарин като достъпна, устойчива и здравословна съставка. Производителите на печива и сладкарски изделия намират този заместител на маслото като по-добра алтернатива, за да отговорят на желанието на клиентите си за продукти на базата на съставки с такива свойства.

3. Здраве и благосъстояние

Fruit and vegetable processing640x360.jpg

Всъщност хората в днешно време, млади или възрастни, искат да водят по-здравословен начин на живот. Това означава, че нискомаслените, нискохолестеролните и нискокалоричните храни са предпочитани от ориентираните към здравословен начин на живот потребители. Освен това здравните ползи от веган и вегетарианската диети също стимулират търсенето на храни на растителна основа. Растителният нискохолестеролен маргарин е отговорът на тези, които се грижат за здравето си и имат покупателната способност да направят този потребителски избор.

4. Устойчивост

Alfa Laval sustainability_640x360.jpg

Освен за здравето си, хората стават все по-загрижени и за здравето на планетата. Тъй като храните на растителна основа имат по-малък въглероден отпечатък, в сравнение с тези от животински произход, все повече хора преминават към алтернативи без месо в името на добрата кауза.  

Марките от хранително-вкусовата промишленост също се фокусират повече върху устойчивостта поради най-разнообразни причини. Първо, клиентите им стават все по-осъзнати по отношение на околната среда и решенията им за покупки могат да бъдат повлияни от подхода на марките към околната среда. Второ, световните лидери въвеждат все по-строго законодателство за методите на производство, които оказват негативно влияние върху планетата. Компаниите за производство на храни трябва да намерят начини да отговорят на тези очаквания на клиентите и законодателството.

Производството на маргарин на растителна основа вече е по-устойчиво от производството на животински храни. А чрез производство на маргарин по още по-устойчиви начини, компаниите могат да се представят като по-социално отговорни.   

 

Knife holding margarine

Искате да се включите в този разрастващ се пазар?

Интересувате ли се от производство на маргарин? Като самостоятелна производствена линия или като инвестиционен вариант надолу по линията до рафиниране и преработка на модификации на животински мазнини? Искате ли да произвеждате вкусния продукт за мазане с по-малък разход на вода и енергия, което означава по-малък въглероден отпечатък и по-ниски експлоатационни разходи?

Прочетете повече за технологията
при производството на маргарин

Свързано съдържание: