Осигуряване на възможности за момичетата чрез образование

Като част от ангажираността на Alfa Laval към общността компанията подпомага 40 момичета в Индия със стипендии в продължение на пет години.

ДАТА 2023-11-28
CSRIndia

„Avasara Academy“ е прогресивно средно училище, което обучава момичета с изключителен потенциал. Стипендиантската програма, която ще подкрепи 40-те момичета от „Лидерски институт на Avasara“, беше официално стартирана през юни 2018 г. от Ананта Падманабхан, изпълнителен директор за Индия и президент на клъстер „Индия, Близък изток, Африка“. На събитието присъстваха Джоусеф Кубас, директор на Avasara, ученици, а от страна на Alfa Laval – Индия, сред присъстващите бяха Нишант Шривастава, Лалита Васу и Девендра Бираждар. Изборът на ученици, които да получат стипендии се основава на академичните постижения на момичетата и тяхната финансова ситуация.

Толкова съм щастлив, че Alfa Laval се зае с този проект и се надяваме да можем да допринесем за устойчивото развитие на тази общност, както и да подкрепим тези умни момичета в постигането на техните мечти,“ сподели Ананта Падманабхан, президент на клъстера и изпълнителен директор.

Освен че подпомага 40 ученици със стипендии в продължение на пет години, проектът включва също инсталиране на слънчеви панели на четири училищни сгради и създаване на модерна библиотека.
Това взаимодействие с Avasara ще бъде най-големият проект, предприеман от Комитета по корпоративна социална отговорност в Индия през 2018 г., като то допълва бизнес принципа на Alfa Laval за положителен принос към местната общност.

Относно Avasara

„Avasara Academy“ е прогресивно средно училище, което обучава момичета с изключителен потенциал, за да бъдат лидери през целия си живот и да носят принос към обществото. Впечатляващи ученици, избрани по заслуги, участват в специализирана учебна програма, която съчетава академични постижения с лидерство, предприемачество и познания за Индия. В Avasara учебният процес включва факултетни съветници, наставник, възможности за самостоятелно обучение, малък размер на класовете, многообразна група от талантливи ученици и учебна програма със забележителна дълбочина. Avasara вярва, че способността на ученика да плаща такси не трябва да влияе върху шансовете му да се възползва от тази уникална и цялостна образователна възможност.

Alfa Laval допринася за глобалните цели

Организацията на обединените нации прие 17 цели за устойчиво развитие за 2030 г., известни като глобални цели, които световните лидери обещаха да постигнат. Сега вече зависи от компании като нашата да постигнем тези цели.

Вижте как Alfa Laval допринася

Глобална цел 4

Глобалната цел 4 гарантира приобщаващо и справедливо качествено образование, като насърчава възможностите за учене през целия живот за всички. Проектът подпомага развитието и грижата за правата на децата, образованието и здравеопазването, както и допринася за цел за устойчиво развитие номер 4 на ООН. Качествено образование.

SDG 4 CSR India

Етикети

Всички