Охлаждане

Днес има огромни възможности за намаляване на въглеродния отпечатък на промишлените и търговските хладилни системи. Новите, по-ефективни топлинни технологии позволяват да се намали консумацията на енергия и в резултат на това емисиите. В същото време парниковите газове, отделяни от традиционните хладилни агенти, вече могат да бъдат елиминирани чрез преминаване към естествени алтернативи като амоняк или, парадоксално, самия CO2.

Със знания, натрупани от 90-годишния опит с технологията на пластинчати топлообменници, Alfa Laval разработи широко портфолио от решения за топлообменници, които предоставят нови устойчиви възможности както в търговските, така и в индустриалните хладилни системи. Свържете се с нас днес, за да научите как нашите решения увеличават ефективността с до 10%, което води до около 5500 GWh годишни икономии на енергия. Също така можем да ви подкрепим с уникални решения за посрещане на предизвикателствата при преминаването към естествени хладилни агенти.

cleantech-refrigeration-intro-img.jpg

Информационен бюлетин: Проучване на променящия се пазар на хладилни агенти

Понастоящем на пазара на хладилни агенти се извършва мащабна промяна. Законодателството постепенно изтласква традиционните хладилни агенти в полза на нови алтернативи с по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP) водено от грижата за опазване на околната среда. Изтеглете този информационен бюлетин и го използвайте като фундаментално учебно помагало за избора и употребата на алтернативни хладилни агенти за различни приложения за отопление и охлаждане.

AL-NRVTS WP-640x360

Практически пример с клиент: Експертни познания за хладилните агенти на бъдещето

Научете защо хладилните експерти на Bort de Graaf са избрали полузаварената технология на Alfa Laval за техните амонячни CO2 каскадни системи. В допълнение към осигуряването на надеждна защита срещу течове, функции от най-ново поколение като CurveFlow™ осигуряват най-високата топлопроизводителност на пазара.

 

Cleantech-proof-pack-Refrigeration.jpg

Вижте данните: потенциал за енергийна ефективност при охлаждане

Знаете ли, че днес милиони топлообменници Alfa Laval са инсталирани в хладилни приложения по целия свят? Като се комбинират, те помагат на нашите клиенти да спестят над 5,5 TWh електрическа енергия всяка година! Това означава повече от 1 милион тона намаление на емисиите на CO2.

Всъщност, ако във всички нови инсталации бяха използвани ефективните решения на Alfa Laval, бихме могли да намалим емисиите с още 144 000 тона. Това е все едно да премахнете 470 самолетни полета между Лондон и Сингапур!

Искате ли да научите повече за това как Alfa Laval може да увеличи енергийната ефективност на различните хладилни приложения? Изтеглете нашите инфографики, за да видите повече данни.


Изтеглете инфографиката

Нашите решения

AlfaNova на Alfa Laval

Повечето пластинчати топлообменници, използвани в търговски или промишлени хладилни камери с малък капацитет, са изработени с медна спойка. Въпреки че е подходящ за много приложения, този метал реагира отрицателно с амоняк, който от своя страна е важен естествен хладилен агент. Изработен чрез уникален метод на свързване чрез термоядрен синтез, AlfaNova е единственият на пазара 100% пластинчат топлообменник изработен от неръждаема стомана. Следователно този топлообменник предлага изключително компактно и ефективно решение за охлаждане на агресивни течности чрез възползване от ниския потенциал на глобално затопляне на амоняка.


Научете повече

dont_crack_under_pressure_4.png

Полузаварени пластинчати топлообменници на Alfa Laval

За хладилни системи, използвани в индустриални приложения, нашите компактни полузаварени топлообменници позволяват още по-висока ефективност и надеждност при използване на амоняк като хладилен агент с нисък потенциал за глобално затопляне. Полузаварените топлообменници на Alfa Laval са подходящия избор за каскадни системи, работещи с CO2  като вторично средство за замразяване. Те намаляват заряда на амоняка, като същевременно предотвратяват риска от кръстосано замърсяване с доказаната уплътнителна система RefTight™.


Научете повече

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Споени пластинчати топлообменници на Alfa Laval

Нашите медноспоени пластинчати топлообменници са компактно и ефективно оборудване, неизискващо техническо обслужване, за употреба в редица приложения – отопление, охлаждане, изпаряване и кондензиране. Те могат да се употребяват с повечето видове екологични хладилни агенти с нисък потенциал за глобално затопляне. Това включва важни естествени хладилни агенти като CO2 и въглеводороди. Всеки топлообменник е проектиран за оптимизиране на работния режим и притежава множество уникални функции, които осигуряват както отлична топлопроизводителност, така и максимална надеждност.


Научете повече

cleantech-refrigeration-commercial-refrigeration.jpg

Охлаждане на търговски площи

Широката гама топлообменници на Alfa Laval може да се открие в многобройни климатични приложения за жилищни и търговски обекти – включително климатизация (чилъри), отопление на чешмяна вода (котел/слънчева енергия), термопомпи и транспортно охлаждане.


Научете повече

Cleantech-Refrigeration-industrial-refrigeration-final-210303.jpg

Промишлено охлаждане

От промишлено замразяване и охлаждане до охлаждане на ледени пързалки и хранителни процеси, Alfa Laval предлага най-новите, енергийно ефективни решения за пластинчати топлообменници. Ние предлагаме високоефективни въздушни охладители за хранителната промишленост, които могат да се комбинират с пластинчати топлообменници.

Приложенията варират от охлаждане в кланици и зони за преработка на риба и месо до климатичен контрол в складовете за пресни храни.

Научете повече

Търсите ли още информация и експертен опит?

Искате ли да имате достъп до знанията, които Alfa Laval е придобила в течение на повече от осем десетилетия опит в топлопредаването? Необходим ли е за вашият бизнес достъп до BIM файлове, 3D чертежи или други консултантски програми? Обърнете се към хъба на Alfa Laval за отопление и охлаждане, за да се запознаете с най-новите ресурси за Вашата индустрия.

Alfa Laval Heating and cooling hub


cleantech_symbol_RGB_png.png

Устойчиво партньорство