2021-08-11 Новини за продукти

Alfa Laval стартира иновативна технология за топлообмен, която предлага нов подход и нови конструкции за тежки промишлени режими

Alfa Laval – световен лидер в областта на топлообмена, центробежното разделяне и работата с флуиди – разширява гамата си от компактни топлообменници за приложения в тежката промишленост. Новият Compabloc+ на Alfa Laval, който работи при значително по-високо налягане, представлява по-енергийноефективна алтернатива на традиционно използваната технология в сложните работни режими в рафинериите и нефтохимическата промишленост.

 

Новият Compabloc+ на Alfa Laval, който работи при значително по-високо налягане, представлява по-енергийноефективна алтернатива на традиционно използваната технология в сложните работни режими в рафинериите и нефтохимическата промишленост. Compabloc+, новият компактен топлообменник на Alfa Laval, с иновативна концепция за уплътняване, за която е подадена патентна заявка, работи с налягане до 60 bar, което е с 20 bar повече от пазарния лидер Compabloc – първият топлообменник от тази гама на Alfa Laval. Ето защо Compabloc+ може да се използва в по-голямата част от изключително тежките приложения в рафинериите и нефтохимическата промишленост.
Compabloc+ е по-енергийноефективна алтернатива на традиционно използваните кожухотръбни топлообменници и може да замени до четири такива топлообменника за един и същи режим, което го прави много конкурентна алтернатива за промишлеността.

 

„В този забележителен момент съм много доволна да съобщя, че благодарение на тази разширена гама от нашите компактни топлообменници можем да се обърнем към приложения, към които преди не сме били в състояние да насочим“, казва Сузане Пален Аклунд, президент на Енергийно подразделение.
„Нашите компактни топлообменници са много енергийноефективни и когато са монтирани за работа в тежки режими, както в рафинериите и нефтохимическите заводи, те пестят енергия и намаляват емисиите на CO2.

 

Това допринася ползи както за крайния резултат при нашите клиенти, така и за околната среда.“
Според IEA (Международната енергийна агенция) се очаква основният принос за постигането на Парижкото споразумение да принадлежи на енергийната ефективност, а годишните инвестиции в енергийна ефективност в строителството, транспорта и промишлеността възлизат на 240 милиарда долара.

 

Compabloc+ product 640x360

Знаете ли, че ...

Компактните топлообменници на Alfa Laval са до 50 процента по-енергийноефективни от традиционните кожухотръбни топлообменници?

 

Иновативен Compabloc+

Свързано съдържание: