2022-03-24 Новини за продукти

Представяме новия споен пластинчат топлообменник AC65 на Alfa Laval – специално оптимизиран като изпарител за приложения на термопомпи в жилища

Alfa Laval представи новия споен пластинчат топлообменник Alfa Laval AC65, демонстрация на ново, авангардно мислене в областта на енергийната ефективност, чистата енергия и решенията за икономика в затворен цикъл. Произвеждан в най-модерната фабрика на Alfa Laval в Сан Бонифачо, Италия, AC65 е предназначен да отговори на нарастващото пазарно търсене на топлообменници от следващо поколение за високообемни термопомпи

 

Всяка година Alfa Laval доставя милиони топлообменници на изключително конкурентни цени за пазара на котли; както и стотици хиляди високоефективни топлообменници с високо качество на пазара на термопомпи. В сферата на отоплението обаче започна бърза и драматична трансформация. Постепенно котлите излизат от употреба в полза на термопомпите. Тази промяна поражда все по-нарастващо търсене на топлообменници, оптимизирани за използване с термопомпи, включително последната иновация на Alfa Laval – AC65, която осигурява това, което Alfa Laval нарича: пълна ефективност.

Общата ефективност включва:

  • Топлинна ефективност. Ефективността на AC65 е ненадмината. При номинални условия, термопомпите, проектирани с използване на AC65 като изпарител, могат да достигнат к.п.д. над 4,5.
  • Ефективност при проектиране. Компактната конструкция на AC65 го прави идеален за жилищни термопомпи, подготвен за работа с новите хладилни агенти с нисък потенциал за глобално затопляне, включително пропан.
  • Ефективност на процеса. Високият производствен капацитет позволява AC65 да бъде икономически ефективен и същевременно да отговаря на най-високите стандарти за качество.

AC65 на Alfa Laval е идеално пригоден за новоразработени термопомпи

Високият и тънък дизайн на AC65 създава голяма дължина на топлоотдаване, което гарантира, че изделието е не само високоефективен изпарител, но е и чудесен кондензатор за реверсивни термопомпи.

Преимуществата на AC65 се крият в няколко уникални отличителни характеристики. Първата е

FlexFLowTM – уникален, асиметричен дизайн на пластината, позволяващ да се сведе до минимум обемът на хладилния агент за зареждане на изпарителя, което намалява общите разходи в приложения, използващи синтетични хладилни агенти. В приложения с използване на пропан – естествен хладилен агент с нисък потенциал за глобално затопляне, чиято употреба е с нарастваща тенденция – тази функция е още по-важна, тъй като количеството пропан, което може да бъде използвано в едно изделие, е строго ограничено.

Освен това асиметричният дизайн намалява спада на налягането от вторичната страна, което осигурява възможност за използване на по-малка помпа и по-нисък разход на електроенергия.
Втората важна характеристика на AC65 е разпределителната система DynaStaticTM.

DynaStaticTM е най-новата разпределителна система, разработена от Alfa Laval. Тази технология позволява на Alfa Laval да моделира геометрията на разпределителя, което прави възможно адаптирането на AC65 към бъдещите тенденции и потребности на клиентите, включително промени в изискванията за приложение, нови хладилни агенти или други изисквания. Заедно с конструкцията на AC65 с голяма дължина на топлоотдаване, технологията обуславя и високата ефективност на изпарителя, като гарантира, че сместа от газ и течност, влизаща в изделието, се разпределя правилно по пластините.

Перспективна инвестиция за нашите клиенти

„AC65 може да бъде адаптиран, за да отговаря на бъдещи тенденции и потребности на клиентите, включително промени в изискванията за приложение, нови хладилни агенти или други изисквания. Уникалните характеристики на AC65 го превръщат в истински перспективна инвестиция за нашите клиенти“, казва Фредрик Екстрьом, президент на бизнес подразделение „Споени и свързани чрез стопяване топлообменници“.

„AC65 се произвежда в новия завод на Alfa Laval в Сан Бонифачо, осигуряващ както големи производствени обеми, така и високо качество на продукцията, благодарение на инструментална екипировка и машини от следващо поколение, съответстващи на изискванията на Промишленост 4.0“, продължава той. „С двойно по-голямо производствено пространство от това на своя предшественик и с най-модерната термична лаборатория, заводът в Сан Бонифачо осигурява възможност за безопасно изпитване на всички нови, в т.ч. запалими хладилни агенти, като например пропан.“

 

За да научите повече за серията споени пластинчати топлообменници АС, посетете:

Споени пластинчати топлообменници АС

 

AC65 vignette
.

brazed_family_preview640x360.jpg

Медно споените пластинчати топлообменници на Alfa Laval са компактно и ефективно оборудване, неизискващо техническо обслужване, за употреба в редица приложения – отопление, охлаждане, изпаряване и кондензиране.

Решения със споен пластинчат топлообменник 

 

Свързано съдържание: