Производство на млечни продукти

Водени от непрекъснати иновации от над век, Alfa Laval предоставя оборудване за преработка, което увеличава максимално производителността, улеснява почистването и свежда до минимум отпадъка във всяка стъпка на млекопреработвателния процес. Нашите компоненти ви помагат да спестите вода, енергия и химически препарати, като същевременно спазвате най-строгите стандарти за безопасност и хигиена.

Alfa Laval dairy processing

Помагаме на млекопреработвателната промишленост да се придвижи напред

Dairy-processing-more-value.jpg

Повече стойност с всяка капка

Можете да разчитате на млекопреработвателното оборудване на Alfa Laval, за да се възползвате максимално от вашето мляко – добавена стойност на всяка стъпка от процеса. Високоефективната обработка и внимателното боравене с продукта осигурява по-добри резултати, намалени отпадъци и най-високото възможно качество на продукта.

Още повече дизайнът и функциите на нашето иновативно оборудване удължават периода за безотказна работа с по-малкото време за почистване и поддръжка.

Dairy-processing-built-in-sustainability.jpg

Вградена устойчивост

Намаленият разход на енергия, вода и химически препарати е в центъра на иновациите на Alfa Laval, които ви помагат да насърчавате усилията за устойчивост. Предоставяме уникални решения, които значително намаляват потреблението на електрозахранване във вашата мандра. По подобен начин оптимизираната възможност за почистване ви позволява да намалите количеството време, вода и химически препарати, изразходвани за „Почистване на място“.

Dairy-processing-superior-hygiene.jpg

Превъзходна хигиена

Хигиената е от изключително значение в млекопреработването. Всеки детайл от оборудването за хигиенна обработка на Alfa Laval е проектиран с подсилен фокус върху хигиената, за улесняване на почистването и намаляване на замърсяването. Това ви улеснява в постигането на съответствие със стриктните стандарти за хигиена и хранителна безопасност на отрасъла – днес и утре.

Оптимизиране на всеки процес на млекопреработването

 

От суровото мляко до завършения млечен продукт, компонентите на Alfa Laval са проектирани да постигнат най-доброто на всяка стъпка. Това помага за максимално увеличаване на производителността, времето за безотказна работа и качеството на продукта, като същевременно свежда до минимум потреблението на електрозахранване и вода. Проверете бутона за преглед на стъпките на процеса и намерете маркираните технологии за оптимизиране на млекопреработката.

Преглеждайте по стъпки на процеса

Dairy processing overview process chart

Продукти

.
.

Не спираме да сме иновативни. Не спираме да се подобряваме.

Alfa Laval е тук, за да ви помогне да останете начело в млекопреработвателното производство. С дълбоки корени в промишлеността, ние сме обвързани с намирането на по-интелигентни, по-добри и по-ефективни начини, за да произвеждате висококачествени млечни продукти. През целия експлоатационен живот на оборудването предлагаме нашия опит и тясно сътрудничество, за да намерим по-интелигентни надграждания и по-добри начини за оптимизиране на млекопреработвателното ви производство. Това включва цифрови решения, които помагат напълно да контролирате млекопреработвателните си процеси.

 

Dairy-processing-we-keep-innovating

Намаляване на отпечатъка ви върху околната среда

Млекопреработвателното технологично оборудване на Alfa Laval ви позволява да свършите повече с по-малко. Те ви дават силата да изградите устойчиво бъдеще за вашия бизнес, докато потребявате по-малко ценни за света ресурси. Вижте някои примери за това как някои продукти доставят стойност.

Dairy-processing-hermetic-design-emotion.jpg

Намаляване на енергията: Херметичен дизайн и eMotion

Тъй като непропускливите за въздух цилиндри подобряват динамиката на флуида, млекопреработвателните сепаратори на Alfa Laval, характеризиращи се с херметичен дизайн, консумират до 60% по-малко мощност от нехерметичните алтернативи. Като създава чист вакуум около цилиндъра на сепаратора, модулът Alfa Laval eMotion може да увеличи пестенето на енергия до 75%.

Научете повече

Dairy-processing-Thinktop.jpg

Намалено потребление на вода: Thinktop

Когато става въпрос за иновации за пестене, Alfa Laval ThinkTop се откроява. Когато се монтира на клапани Unique Mixproof, импулсната функция за почистване на клапанното седло на ThinkTop може да спести до 95% вода и химически вещества по време на „Почистване на място“.

Научете повече

Dairy-processing-SaniSB.jpg

Намаляване на химическите препарати: SaniSB

Със серията въртящи се пръскащи глави Sani SB почистването на млекопреработвателните резервоари е по-ефективно от всякога. Пръскащите глави създават уникален струен модел, позволявайки до 40% спестявания по отношение на времето, водата и почистващия препарат.

Научете повече

Dairy-processing-Foodec.jpg

Подобрете производителността: Foodec

Чистотата и производителността са най-важните параметри по време на обезводняване при производството на лактоза и казеин. Декантер центрофугите Alfa Laval Foodec са идеални и за двете, позволявайки до 25% по-висок капацитет за справяне с твърди частици от подобни алтернативи.

Научете повече

Услуги

.

Професионална поддръжка от самото начало

Подкрепяни от опита в обслужването на оборудване за хранително-вкусовата, млекопреработвателната промишлености и отрасъла за производство на напитки, сме готови да ви подпомогнем, когато се натъкнете на проблеми или желаете да обсъдим възможностите за надграждане в производството ви на млечни напитки. Специализираме се в оптимизирането на CIP програмите, за да намалим потреблението на вода и използването на почистващи препарати. Благодарение на нашата глобална мрежа от партньори, полеви сервизни инженери, сервизни центрове и центрове за разпределяне на резервни части, квалифицирана помощ и оригинални резервни части винаги са на разположение. 

Може да ви подпомагаме от първоначалната инсталация и етапа на въвеждане в експлоатация и през целия експлоатационен живот на оборудването с превантивна поддръжка, надграждания, отдалечен мониторинг, прогностична поддръжка, отстраняване на неизправности и още.

Осигурете максимално време за производителност и възвращаемост на инвестициите. Научете повече за услугите, които предлагаме:

Услуги за декантер центрофуги     Услуги за санитарни помпи 

Услуги за топлообменници   

Услуги за хигиенно оборудване за резервоари   Услуги за хигиенни клапани

 

Plant based drinks service.jpg