2022-07-06 Новини за продукти

Компактно и ефективно решение за микро-когенерация (комбинираното отопление и електроенергия)

Indop d.o.o. е основано през 2007 г. като подразделение на балканския гигант за електроуреди Gorenje. Първоначално компанията произвежда гама от оборудване, но бързо се фокусира върху разработването, производството и поддръжката на съвременни енергийни системи, и по-конкретно високоефективна комбинирана отоплителна и електрическа (CHP от английски) технология. От 2010 г. станаха един от водещите производители за когенерация в Словения. Макар Indop да произвежда гама от CHP системи, те са специално ангажирани в разработването на микрокогенериращи уреди.

 

Днес компанията предлага четири различни размера системи за микро-когенерация , с номинална мощност 6, 9, 15 и 20 kW и номинален топлинен изход 13, 20, 34 и 42 kW. Продуктите на Indop са класифицирани с най-високата европейска оценка за енергийна ефективност и са специално проектирани така, че да предлагат значителни спестявания за клиентите.

Indop обаче бяха изправени пред редица промени, когато избираха топлообменник за своите уреди с микро-когенерация . Първо, за да гарантират, че системата може да предложи гъвкав, компактен дизайн, беше не по-малко важно всички компоненти в уреда също да имат възможно най-малък отпечатък върху околната среда. Второ, трябваше им решение за топлообменник, което може да предостави както изключителна енергийна ефективност, така и лесно инсталиране. И последно, от критично значение беше Indop да вземат предвид и безопасността, и поддържането на възможно най-ниски общи разходи за клиента за техните системи.

Един дизайн, няколко ползи

За щастие Indop успяха да намерят идеалното решение на всичките си изисквания в лицето на пластинчатите топлообменници газ/флуид на Alfa Laval. Медноспоената пластинчата конструкция е напълно съвместима с двигатели, работещи с природен газ, каквито Indop използват в своите системи с микро-когенерация , а уникалната технология газ/флуид на Alfa Laval позволи на дружеството да постигне топлинна ефективност над 85% с много нисък пад на налягане.

Изключително компактният дизайн на пластинчатия топлообменник на Alfa Laval също така опрости инсталирането за Indop и те можеха лесно да интегрират топлообменника в системите си без да добавят към общия отпечатък върху околната среда. Освен това е изключително безопасна и надеждна технология – към днешна дата няма известни случаи на проблеми със запушване или корозия.

 

Изтеглете цялата история

gas to liquid product line

        

Продуктовата серия GL на Alfa Laval е свръхкомпактно, високоефективно решение, проектирано да посрещна уникалните предизвикателства при едновременната работа с газови и течни флуиди. Революционната нова конструкция се справя с много високи температури при много нисък спад на налягането.

 

Повече за GTL Пластинчати топлообменници

 

Свързано съдържание: