2025-10-28 Новини за продукти
Осигурете бъдещето на водата чрез увеличаване на възстановяването и повторното използване на водата
Присъединете се към виртуалното събитие на Alfa Laval на 4-5 ноември, за да получите експертни насоки за това как да възстановявате и използвате повторно много повече вода в преработката на храни и напитки. По този начин ще запазите водата в местните водни цикли и ще изградите устойчивост в бизнеса си, като в крайна сметка може да намалите рисковете, свързани с водата, и да гарантирате непрекъснатостта на бизнеса си.
Присъединете се към виртуалното събитие на Alfa Laval на 4-5 ноември, за да получите експертни насоки за това как да възстановявате и използвате повторно много повече вода в преработката на храни и напитки. По този начин ще запазите водата в местните водни цикли и ще изградите устойчивост в бизнеса си, като в крайна сметка може да намалите рисковете, свързани с водата, и да гарантирате непрекъснатостта на бизнеса си.
Специалисти по водата от цялата мрежа на Alfa Laval се събират, за да организират водещо в бранша виртуално събитие за производители на храни и напитки, на което да споделят експертните си знания и да покажат как инвестициите във възстановяване и повторна употреба на вода могат да изградят устойчивост и да осигурят бъдещето. С това Alfa Laval демонстрира готовността си да подкрепи призива на цялата индустрия за постигане на целта за 50% повторна употреба на вода във всички сектори.
Всяка година 1,8 трилиона кубически метра преместена вода се използват като вътрешен воден отпечатък на културите по целия свят в глобалните вериги за доставки. С допълнителния транспорт на физическото съдържание на вода в храни, сосове, напитки или дори като бутилирана вода, разработването на решения за възстановяване може да има значително въздействие и да доведе до значително увеличение на разходите за бизнеса и околната среда. Скритата вода, пренасяна като присъщ производствен отпечатък на даден продукт или като действителна физическа съставка, нарушава местните и глобалните водни цикли и оставя бизнеса и общностите уязвими към непредвидими и скъпи прекъсвания.
Alfa Laval организира своето определящо събитие за управлението на водата в производството на храни и напитки в рамките на два дни, 4 и 5 ноември 2025 г., с възможност за участие в един от трите времеви слота в зависимост от предпочитанията за часова зона. Събитието ще се фокусира върху решения за възстановяване на вода от храни, сосове и напитки и ще сподели нови идеи за това как да се третира възстановената вода от различни хранителни индустрии за повторна употреба в съответните производствени съоръжения.
„Устойчивостта на водата не е опция, а стратегическа необходимост“, казва Елин Суйлен, мениджър на водната индустрия в Alfa Laval. „Глобалната търговия с вода засилва водната криза и нарушава както местните, така и световните цикли. Тук има явно предизвикателство за производителите на храни и напитки и техните усилия да изградят устойчивост в местните водоснабдителни системи, за да поддържат производството без непланирани прекъсвания – а ако искат да разширят производството, ще трябва да се уверят, че поддържат добри отношения с местните общности по отношение на въздействието върху околната среда.“
Повишаването на устойчивостта на производствената база по отношение на водата е поетапен процес и почти никога не е бързо решение. Ето защо навременните инвестиции означават, че производителите ще могат по-добре да се справят с непредвидимостта на ефектите от климатичните промени и да намалят рисковете, свързани с водата. Те също така ще получат конкурентно предимство, като намалят обема на стоките, транспортирани в глобалните вериги за доставки – които вече са под натиск от комбинацията от климатични промени и геополитически сътресения.
„Превръщайки продуктите в концентрати, производителите ще могат да задържат водата в местната система, където й е мястото“, казва Елин Суйлен. „В същото време те ще намалят разходите за транспорт и ще съкратят въглеродния отпечатък с до 80% в обхват 3 надолу по веригата на доставки. В Alfa Laval сме готови да споделим нашия опит и знания, за да покажем как това може да бъде постигнато, като същевременно се запазят пълният вкус и характеристиките на продуктите.“
Събитието, на което ще бъде изнесена основна реч от Ларс Дитмер, президент на Alfa Laval BU Food Systems, ще включва също:
- Дълбоко вникване в възстановяването на водата
- Проучване на начините за използване на съвременни технологии
- Насоки за повишаване на оперативната устойчивост
- Насоки за постигане на конкурентно предимство
- Поуки от други успешни примери от реалния живот
- Експертна група, която може да подобри вашата стратегия за управление на водата
На 4 ноември събитието ще се проведе от 09:00 до 10:00 CET и от 15:00 до 16:00, а на 5 ноември – от 07:00 до 08:00 CET. Заинтересованите да присъстват трябва да се регистрират предварително на уебсайта на Alfa Laval.
За да се регистрирате за събитието:: Инвестирайте във възстановяването на водата днес. Осигурете си бъдещето | Alfa Laval
Повече информация: Корпоративно управление на водите | Alfa Laval