Оборудване Alfa Laval за рафинерии

Compabloc welded plate and block heat exchanger.jpg

Alfa Laval Compabloc

Заварен пластинчат топлообменник с превъзходна ефикасност на преноса на топлина и ниска тенденция към замърсяване. Изцяло достъпен за механично почистване и достъпен за широка гама от материали.

Подходящ за режими на обменник, вторичен изпарител, кондензатор, парен генератор, охладител и парен нагревател. Дружеството Alfa Laval е доставило над 2600 топлообменници Compabloc за процеси в рафинерии.

Проектна температура: -100–400 °C (-148 °F–752 °F)
Проектно налягане: FV–60 bar (FV–870 psi)

Информация за продукта за Compabloc

spiral-heat-exchanger-spiralpro.png

Alfa Laval SpiralPro

Високоефективен, здрав и компактен заварен спирален топлообменник с изключителна устойчивост на замърсяване, както и пълен достъп до повърхностите за пренос на топлина за лесно почистване, когато е необходимо.

Подходящ за употреба в режими на обменник, вторичен изпарител, кондензатор, парен генератор, охладител и парен нагревател с една или две замърсяващи среди. Дружеството Alfa Laval е доставило над 370 топлообменници SpiralPro за процеси в рафинерии.

Проектна температура: -50-450 °C (-58 °F–842 °F)
Проектно налягане: FV–60 bar (FV–870 psi)

Информация за продукта SpiralPro

spiral-heat-exchanger-spiralpro-steam.png

Alfa Laval SpiralCond

Заварен спирален топлообменник, способен да работи с изключително нисък пад на налягане. Идеалният избор за кондензиране на пари при висок вакуум и предлаган в различни конфигурации, напр. няколко охлаждащи среди или интегрирани в колони.

Подходящ за употреба като горен, рефлуксен или вентилационен кондензатор, както и идеален за вторичен изпарител при замърсяващи флуиди. Дружеството Alfa Laval е доставило над 30 топлообменници SpiralCond за процеси в рафинерии.

Проектна температура: -50-400 °C (58 °F–842 °F)
Проектно налягане: FV–60 bar (FV–870 psi)

Информация за продукта SpiralCond

Alfa Laval Packinox plate heat exchanger

Alfa Laval Packinox

Напълно заварен, компактен, пластинчат многопластов топлообменник с превъзходна топлинна ефикасност при много нисък пад на налягане. Идеален за възстановяване на енергия в комбинирани приложения с подаване и изтичане с високи топлинни режими, високи налягания и температури.

Всеки Packinox е потребителски вграден и оптимизиран за специфичните изисквания на процеса. Alfa Laval е доставил около 500 топлообменника Packinox за рафинерии и процеси за производство на ароматни съединения.

Проектна температура: до 650 °C (1200 °F)
Проектно налягане: 3–140 bar (434–2,031 psi)
Максимално диференциално налягане: 55 bar (798 psi)

Информация за продукта Packinox

olmi_process_shell_and_tube.png

Технологични тръбни многопластови топлообменници Alfa Laval Olmi

Изцяло персонализиран тръбен многопластов топлообменник за употреба в критични приложения с най-високи изисквания за надеждност. Предлага се с материал от висок клас и няколко различни решения на затваряне като резбован куплунг или дизайн със затваряне с диафрагма.

Подходящ за комбинирани обменници с подаване и изтичане или подгреватели за рециклиране в хидрообработка с високо налягане и процес на хидрокрекинг. Дружеството Alfa Laval е доставило над 100 тръбни многопластови топлообменници Olmi за процеси с висока температура/налягане в рафинерии.

Проектна температура: -150–1000 °C (-238 °F–1832 °F)
Проектно налягане: FV–300 bar (0–4,351 psi)

Информация за продукта Olmi

Alfa Laval Olmi Reforming Process Gas Boiler

Газови технологични котли Alfa Laval Olmi

Пълен пакет за производство на свръхнагрята пара под високо налягане с помощта на топлина от блок за реформинг на водород. Включва технологичен газов котел, парен барабан (включително щрангове и решетки), парен свръхнагревател и подгреватели за подаване на вода към котела, с оптимизиран дизайн за максимално възстановяване на топлина, най-висока надеждност и ниски експлоатационни разходи през целия жизнен цикъл. Дружеството Alfa Laval е доставило над 20 пакета на технологични газови котли Olmi за процеси за производство на водород.

Проектна температура: -150–1000 °C (-238 °F–1832 °F)
Проектно налягане: FV–300 bar (0–4,351 psi)

Информация за продукта Olmi PGB

Alfa Laval Niagara WSAC_modular_640x360.png

Въздушен охладител за влажни повърхности Alfa Laval (WSAC)

Изцяло персонализирани изпарителни охлаждащи системи със затворен контур, ниски експлоатационни разходи, компактен дизайн и надеждна експлоатация. Отделният подход към околната температура по мокър термометър означава, че система Niagara WSAC може да охлади до по-ниска температура от традиционен охладител със сух въздух или комбинация от затворен воден контур/охлаждаща кула.

Подходящ за широка гама задачи за охлаждане и кондензиране, дружеството Alfa Laval е доставило над 20 WSAC за процеси в рафинерии.

Проектна температура: -0–232 °C (32 °F–450 °F)
Проектно налягане: FV–170 bar (0–2500 psi)

Информация за продукта WSAC

Olmi_air_cooled_heat_exchanger_Model_G_640x360.png

Топлообменници Alfa Laval Olmi с оребрени тръби

Многофункционален, проектиран по поръчка топлообменник със сух въздух за употреба в критични приложения с най-високи изисквания за надеждност. Предлага се в широка гама от материали от висок клас, с уникална камера за подаване на пара, която свежда до минимум рисковете от образуване на сол и от корозия.

Подходящ за охлаждане на изтичащи течности от реактори при високи налягания и съдържание на водород и може да се използва също така за широка гама от други задачи за охлаждане и кондензиране. Дружеството Alfa Laval е доставило над 600 въздушни топлообменници Olmi за високо налягане за процеси в рафинерии.

Максимална проектна температура: 400 °C (752 °F)
Проектно налягане: 613 bar (8891 psi)

Информация за продукта въздушен охладител

Инструмент за избор HEXpert

Намерете бързо идеалния топлообменник за взискателни технологични приложения. Попълнете информацията за вашия работен режим и в рамките на пет минути можете да проучите персонализирана препоръка за ефективно топлинно решение.

HEXpert selector male asian engineer with ipad

Ускоряване на устойчиви решения

Представете си един по-устойчив свят. Свят, в който е необходимо по-малко, за да се произведе дори още повече. Свят, в който ефективно посрещаме нашите нарастващи енергийни нужди, като същевременно намаляваме емисиите на CO2. Представете си свят, в който можем да използваме мощта на природните ресурси, като същевременно ги запазваме. В Alfa Laval ние не просто си представяме този свят. Ние го изграждаме заедно с нашите клиенти и нашите партньори.

Accelerating sustainable solutions-vignette640x360