Пречистване на водата за производство на зелен водород

В процеса на производство на зелен водород чистата вода е критична като възобновяемо електричество, когато става въпрос за генериране на газообразен водород. Но при бързия темп, с който чистата вода става все по-оскъден ресурс, можем ли наистина го наречем зелен? Тъй като значителна част от бъдещото търсене на чист водород зависи от производството на електролизатори, намираме начини да оптимизираме генерирането на вода и експлоатационния живот на електролизатора по устойчив начин. Целта ни е да опазим развитието на ефикасно производство на зелен водород, като имаме предвид недостига на вода.

Hyduo 640x360

Колко вода е необходима за електролиза?

Всеки електролизатор с капацитет 10 MW изисква 50-60 m3/ден чиста вода. Затова е от съществено значение как се обработва тази вода, ако искаме да създадем устойчив зелен водород. Използването на солена вода с правилната технология, за обезсоляване например, е идеалният начин да запазим все по-редките запаси от прясна вода. С подкрепата на Alfa Laval това решение е енергийно ефективно, и в същото време ограничава въздействието на околната среда.

 

 

 

 

cleantech water savings
hyduo

 

Използване на прекомерната топлина за производство на чиста вода

Знаехте ли, че 20 – 40% от капацитета на електролизатора се изпуска като излишна топлина? С правилната технология можем да използваме тази топлина, за да генерираме правилното количество висококачествена вода, докато същевременно охлаждаме процеса на производство на водород.

Всичко се свежда до енергийната ефективност...

Комбинираният процес на повторна употреба на излишната топлина за генериране на вода и охлаждане на електролизатора може да увеличи общата ефективност на процеса на производство на зелен водород с до 30%.

Пречистване на водата и термално обезсоляване с Alfa Laval HyDuo

Alfa Laval HyDuo комбинира охлаждане на електролизатора и пречистване на вода с:

  • Най-високо качество на водата
  • Най-малък въглероден отпечатък
  • Сведено до минимум потребление на химически препарати
  • Сведено до минимум потребление на електричество
  • Ниска потребност от поддръжка
  • Променливо производство 

Изгледайте видео клипа, за да научите повече! 

 

 

AQUA hyduo 2 640x360
MEP Hyduo 640x360

Alfa Laval AQUA HyDuo

До 60 m3/ден капацитет

Генераторите за прясна вода Alfa Lava AQUA преобразуват морската вода във висококачествена прясна вода с оптимизиран процес, който използва пакет с единични пластини.

Подходящ за капацитети на електролизатора до  12 MW на модул.

Alfa Laval MEP HyDuo

До 2000 m3/ден капацитет 

С многоефектния пластинчат изпарител (MEP) на Alfa Laval се произвежда висококачествена прясна вода в тежки условия, където могат да възникнат променливи външни условия.  

Подходящ за капацитети на електролизатора до 400 MW на модул.

Каква е разликата между генератора за прясна вода и обратната осмоза?

В сравнение с традиционните процеси на обратна осмоза, генераторът на прясна вода позволява охлаждане на електролизатора и производство на точното количество вода в една стъпка. Това свежда необходимостта от допълнително охлаждане, например с водна кула или подобно решение, и свежда до минимум общото потребление на мощност.

Завършващи решения, които използват солена вода за целите на охлаждането, често изискват допълнителна помпа, която увеличава потреблението на енергия на цялата система. Използването на оборудването на Alfa Laval, което постига две части на един и същ процес, изважда това от уравнението, като спестява разходи в дългосрочен план и за първоначални инвестиции.

Техническа документация: Най-подходящото решение за пречистване на водата при производството на зелен водород

Енергийната ефективност и недостигът на вода са две критични предизвикателства, които изискват незабавно внимание. Адресирането на тези проблеми е критично за подходящото развитие и доброто състояние на планетата. Изтеглете нашата техническа документация, за да научите повече за най-подходящото решение за пречистване на водата при производството на зелен водород. 

 

HyDuo whitepaper 640x360

 

 

Да, искам техническата документация!

Вашата информация се съхранява и обработва в съответствие с нашата политика за поверителност и защита на личните данни..

Енергийно ефективни чисти водородни решения

Искате ли да знаете повече за това как Alfa Laval подпомага развитието в цялата верига на стойност на водорода? Разгледайте нашите предложения във всичко – от производството до крайния потребител.

MicrosoftTeams-image (30)

Оптимизиране на процесите на охлаждане на водородния електролизатор

Знаехте ли, че 20 – 40% от капацитета на електролизатора се губи като топлина? Ефикасното охлаждане на електролизатора и балансиране на инсталацията е от критично значение за максимално увеличаване на ефективността и експлоатационния живот при производство на зелен водород. Вижте как Alfa Laval помага за оптимизиране на процесите на електролизатора.

banner-640-glacier-cooling

Това е океан от възможности, от които да се възползвате!

Свържете се с нас, за да научите повече за най-подходящото решение за пречистване на водата при производството на зелен водород.

production-hydrogene-vert.jpg

Свържете се с нас

Вашата информация се съхранява и обработва в съответствие с нашата политика за поверителност и защита на личните данни..