heating and cooling hub hero

Информационен център за отопление и охла

Добре дошли в „Информационния център за отопление и охлаждане“

В продължение на почти 90 години Alfa Laval развива технологиите за топлопредаване, които се използват в широк спектър от индустрии, процеси и приложения. Всичкият този опит ни позволи да придобием и прилагаме широка експертиза, като помагаме на клиентите да подобрят енергийната си ефективност чрез по-надеждна и устойчива топлопроизводителност. В нашия „Информационен център за отопление и охлаждане“ можете да се възползвате от тези знания чрез набор от инструменти и ресурси, които са предназначени да ви помогнат да подобрите устойчивостта, като извлечете максимума от вашето отопление или охлаждане.

For almost 90 years, Alfa Laval has been improving heat transfer technologies used in many different industries, processes, and applications. We’ve gathered a lot of expertise along the way, and we use it to help our customers improve their energy efficiency with reliable and sustainable heating and cooling solutions. All our heat exchangers are AHRI-certified, ensuring quality and performance. Whether you’re new to this field or an experienced professional, our HVAC Consultant Portal has a range of tools and resources to help you maximize the efficiency and sustainability of the heating or cooling systems you work on.


Contact us

al hc family img

Инструменти за консултация/BIM файлове

Базирайки се на уникалните познания, получени в течение на десетилетия опит в доставянето на термични решения, Alfa Laval успя да създаде редица ресурси, които можете да използвате, за да улесните всекидневната си работа. Щракнете тук, за да разгледате BIM файлове, 3D чертежи и други ресурси, с които да улесните ежедневната си работа.

header tools 640x360

Ценна информация, която ще ви спести време

h&c_hub_web-knowledge640x360.jpg

Знания за отопление и охлаждане

Възползвайте се от дългогодишния опит на Alfa Laval в широк набор от топлинни задачи.

 

Изтеглете водещи ресурси за знания

hc_hub_product-overview.jpg

Преглед на продукти

Разгледайте нашето всеобхватно портфолио от водещи технологии за пластинчати топлообменници.


Открийте вашето решение

hc_hub-Latest-news-vignettev2.jpg

Последни новини

Прочетете за най-последните разработки и иновации в света на топлообменниците на Alfa Laval.


Открийте новостите

Лесният начин да намалите разходите си за енергия и да повишите енергийната ефективност

Стимулът за обезщетение е само началото на вашия потенциал за спестявания при новата програма за обмен. Иновативните технологии на топлообменниците на Alfa Laval ще увеличат значително енергийната ефективност на вашите процеси. Това означава драстично по-ниска консумация на енергия, а също и въглеродни емисии, наред със значително намаляване на дългосрочните ви оперативни разходи.

re-made-to-matter-vignette-BHEv3

Разгледайте нашите уебинари за отопление и охлаждане

Приложенията за отопление и охлаждане претърпяват бърза трансформация, а факторите за устойчивост създават съвсем нови предизвикателства. Но Alfa Laval може да помогне. Присъединете се към нашите експерти в съответните области за първата поредица от уебинари, посветена на най-новите тенденции и решения, които формират нашия бранш. Вземете участие на живо или гледайте по заявка в удобен за вас момент!

h&c hub web-xchanging-ideas640x360

Онлайн обучение за топлообменници

Запишете се за самостоятелен курс, за да научите повече за различните видове технологии за пластинчати топлообменници, които се предлагат в момента. За да се уверим, че ще извлечете максимума от експертизата на Alfa Laval, всички курсове са безплатни. Започнете ги в подходящ за вас момент и напредвайте с желаното от вас темпо.

Online heat exchanger training

Техническа документация: Проучване на променящия се пазар на хладилни агенти

Понастоящем на пазара на хладилни агенти се извършва мащабна промяна. Законодателството постепенно изтласква традиционните хладилни агенти в полза на нови алтернативи с по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP), водено от грижата за опазване на околната среда. Изтеглете тази техническа документация и я използвайте като основно учебно помагало за избора и употребата на алтернативни хладилни агенти за различни приложения за отопление и охлаждане.

White paper: Navigating a changing refrigerants market

Ускорете устойчивите решения

Представете си един по-устойчив свят. Свят, в който e необходимо по-малко, за да се произведе повече. Свят, в който ефективно отговаряме на нарастващите ни енергийни нужди и едновременно с това намаляваме емисиите на CO2. Представете си свят, в който можем да използваме силата на природните ресурси, като същевременно ги запазим. В Alfa Laval ние не просто си представяме този свят. Ние го изграждаме заедно с нашите клиенти и нашите партньори.

Accelerating sustainable solutions-vignette640x360

Сертифицирани от AHRI топлообменници за надеждна топлинна ефективност

Сертифицирането от Института за климатизация, отопление и охлаждане (AHRI) е единствената глобална независима проверка на топлинната ефективност, която дава гаранция от независима страна за това, че пластинчатият топлообменник ще работи съгласно публикуваните номинални данни от производителя. Alfa Laval предлага сертифицирани от AHRI разглобяеми пластинчати топлообменници, топлообменници със заварени пластини и свързани чрез стопяване топлообменници.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Приложения

Building_airconditioning_and_heat_pumping_640x360.png

Климатизация и термопомпи

В областта на климатизацията и термопомпите Alfa Laval непрекъснато си сътрудничи с клиентите с цел подобряване на енергийната ефективност и създаване на нов потенциал за по-устойчиви хладилни агенти. Открийте нашата пълна гама от решения.

cooling_general_640x360.png

Охлаждане HVAC

Планирането на охладителна система може да бъде сложна задача. Нашата комбинация от опит, ноу-хау и висококачествени технологии за топлообменници помага на клиентите да постигнат успех в широк спектър от приложения за охлаждане

heating_general_640x360.jpg

Отопление HVAC

Предлагаме енергийно ефективни решения за голямо разнообразие от приложения за отопление и гореща вода. Работете с нас, за да оптимизирате условията за жилищни и търговски площи, а също и в промишлени съоръжения или обществени сгради.

Hydraulic_oil_cooling_640x360.png

Маслено охлаждане

Моделите в портфолиото от компактни маслени охладители на Alfa Laval са изработени от най-висококачествени материали, като са проектирани така, че при минимални габарити да осигуряват механична якост и дълготрайна надеждност.

cleantech_data_center_cooling.jpg

Охлаждане на информационни центрове

Енергийно ефективното охлаждане е от решаващо значение за изграждането на по-устойчиви центрове за данни. Научете как Alfa Laval си сътрудничи с партньори от центрове за данни по целия свят, за да направи това възможно.

commercial_refrigeration_640x360.png

Охлаждане на търговски площи

Открийте решения за охлаждане, които осигуряват най-висока производителност и енергийна ефективност – чрез продукти, които са оптимизирани за естествени хладилни агенти и такива с нисък потенциал за глобалното затопляне.

Industrial_food_refrigeration_640x360.png

Промишлено охлаждане

От промишлено замразяване и охлаждане до охлаждане на ледени пързалки и хранителни процеси, Alfa Laval предлага най-новите, енергийно ефективни решения за пластинчати топлообменници.

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Горивни клетки

Горивните клетки ще бъдат основна част от нашия преход към чиста енергия. Научете как високоефективните технологии за топлопредаване на Alfa Laval играят решаваща роля.

Нашите продукти

В продължение на десетилетия Alfa Laval разработва технология за пластинчати топлообменници, съобразена с приложенията на нашите клиенти. Днес предлагаме най-изчерпателното портфолио на пазара за пластинчати топлообменници, за да покрием най-широкия диапазон от потребности. С опита, който сме натрупали, можем да ви предложим оптималното решение.

Запоени пластинчати топлообменници

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

 • Олекотена конструкция с медно запояване с компактни габарити
 • По-голяма топлинна ефективност от сравнимите тръбни многопластови топлообменници
 • Гъвкави опции, подходящи за редица приложения с най-различни видове среди/флуиди
 • Идеални за естествени хладилни агенти и такива с нисък потенциал за глобалното затоплянеНаучете повече

Дифузионно споени топлообменници AlfaNova

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

 • Конструкция от истинска 100% неръждаема стомана
 • Силна устойчивост на корозия в агресивна среда
 • Не позволява замърсяване с метали в питейна вода и други хигиенни приложения
 • Висока топлинна ефективност и компактни габаритиНаучете повече

Пластинчати топлообменници „газ към течност“

plate_heat_exchangers_GTL.jpg

 • Поддържа температури на газа до 750 °C с възможни температури над 1400 °C при някои приложения
 • Много нисък спад на налягането при асиметрични приложения благодарение на патентованата конструкция на пластината с „вълнички“
 • Олекотена конструкция с до 75% по-малка от сравнимите тръбни многопластови топлообменници
 • Единственият вид пластинчат топлообменник, оптимизиран за работа с работна среда газ

Научете повече

Уплътнени пластинчати топлообменници в рамка

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

 • Гъвкави решения, които могат да се адаптират към работния режим, като гарантират най-висока топлинна ефективност
 • Компактните конструкции спестяват място и са лесни за обслужване и поддръжка
 • Решения за намаляване на замърсяването, напреженията и корозията за максимален период на безотказна работа


Научете повече

Полузаварени пластинчати топлообменници

Semi_welded_range_640x360.jpg

 • Високоефективна, надеждна технология за приложения, които могат да причинят умора от натиск или топлинна умора
 • Гарантиран дълъг живот на уплътнението благодарение на уникалната уплътнителна система Alfa Laval RefTight™
 • Надеждно решение за предотвратяване на кръстосано замърсяване между средите


Научете повече

Бърз избор

Alfa Laval улеснява намирането на най-доброто решение за вашето приложение. Вижте нашия инструмент за бърз избор, за да разгледате продуктите и да намерите партньори на Alfa Laval, така че да заявите оферта.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Търсите повече информация за отоплението и охлаждането? Свържете се с нас днес!

Вашата информация се съхранява и обработва в съответствие с нашата политика за поверителност и защита на личните данни.