Ballast water treatment

С типовото одобрение от ММО и Бреговата охрана на САЩ PureBallast 3 на Alfa Laval предлага отлична производителност във всякакви води – сладки, полусолени и солени. Системата спестява място в нови плавателни съдове и опростява модернизациите на съществуващи флоти.

Ballast water treatment

Истинска надеждност – във всякакви води

PureBallast 3 на Alfa Laval е третото поколение на водещата технология за третиране на баластни води – и първото решение, което трябва да отговаря на преработените насоки G8. До този момент са продадени над 1900 системи PureBallast, включително стотици са инсталирани като модернизации. PureBallast 3 на Alfa Laval има поддръжката на добре подготвен доставчик. Ресурсите за мащабно производство, силните партньорства и добре разработеното предложение на услуги правят Alfa Laval надеждният избор при третирането на баластни води.

BWTherobanner 640x360
.

Бюлетин за PureBallast

Получавайте актуални новини за третирането на баластни води с нашия бюлетин за PureBallast

PureBallast-newsletter-960x480
.

Знание

Нашите решения отговарят както на глобалните изисквания за третиране на баластни води, така и на тези на Бреговата охрана на САЩ (USCG).

BTW complete solution 1248x480

Бъдете готови за новото законодателство

След ратифицирането на Конвенцията за управление на баластните води (BWM) на ММО новопостроените кораби се нуждаят от системи за третиране, инсталирани при доставката. След 8 септември 2019 г. съществуващите плавателни съдове ще трябва да бъдат модернизирани.

Корабособствениците, които искат да дебаластират във водите на Съединените щати, трябва да вземат предвид още повече аспекти.

Решенията, които вземате сега, са от жизненоважно значение за успеха на вашия бизнес за години напред.

Лидерство, което има значение

Ние разполагаме със знанията и ресурсите, за да ви помогнем да успеете да спазите изискванията на Конвенцията за BWM или законодателството на USCG. Нашето гъвкаво предложение за PureBallast 3 гарантира, че ще получите най-добрата и най-рентабилна система за специфичните си нужди.

Ние участваме в разработването на стандартите за третиране на баластни води, включително на типовите одобрения от ММО и USCG. Инсталирали сме над 1700 системи PureBallast, повече от 600 от тях като модернизации, затова можете да сте спокойни, че сте в сигурни ръце.

Сертификати и одобрения

PureBallast 3 е сертифициран от всички големи класификационни организации. Вижте кои са те.

PureBallast BWT webinar 640x360

Препоръки

Прочетете разказите за успеха за някои от над 1700-те системи PureBallast, които сме доставили досега.

BWT-references-640
.

Открийте вашата система

Изборът ви на система за третиране на баластни води трябва да съответства напълно на вашия плавателен съд, като осигурява безпроблемни дейности и безупречно спазване на законодателството за околната среда. С PureBallast 3 на Alfa Laval можете да сте сигурни и в двете.

Дългосрочен избор

Системата за третиране на баластни води трябва да е издръжлива, за да осигури трайна стойност при препродажба.

Изберете надеждност

Уверете се, че вашата система за третиране на баластни води издържа толкова дълго, колкото вашият плавателен съд, като изберете основни компоненти, които няма да корозират в морска вода.

UV реакторът е съд под налягане, който може да се нуждае от подмяна след пет години, ако е произведен от стомана с качество да речем 316L. Реакторите PureBallast 3 са произведени от супераустенитна неръждаема стомана, която се очаква да издържи поне 20 години.

Районите, в които може да плава корабът, ще се отразят върху потенциалните купувачи, както и върху сумата, която са готови да платят. Те също така ценят оборудване от признат доставчик, на когото могат да разчитат за дългосрочна поддръжка по целия свят.

Избор на система за третиране на баластни води

Изтеглете нашето ръководство от 11 точки, което ще ви помогне да изберете най-добрата система за вас.

BWT-choosing-960x480

Водещият доставчик и система

PureBallast е най-утвърденият избор за обработка на баластни води.

BWT leading 1248x624

История на лидерство

Ние сме ангажирани с третирането на баластни води от повече от десетилетие, разработвайки технология за третиране. Предоставихме биологичен и технически експертен опит на ключови комисии за разработване на стандарти и образоване на пазара.

Разработена в сътрудничество с Wallenius Water, PureBallast е добре обмислена система, която е водеща в третирането на баластни води. Първоначалната система бе пусната на пазара през 2006 г. и бе първото серийно произвеждано решение за третиране.

Продавана навсякъде и ползваща се с голямо доверие

Повече от 1700 системи PureBallast са доставени и пуснати в експлоатация. Стотици системи PureBallast са инсталирани като модернизации, а инсталациите са извършени по целия свят в най-различни корабостроителници и видове кораби: контейнеровози, танкери, кораби за насипни товари, офшорни кораби за доставка, военноморски кораби и други.

Пълна поддръжка по целия свят

Разполагаме с пълен набор от решения за новопостроени и модернизирани кораби. Нашето мащабно производство е готово да отговори на вашите нужди, тъй като Конвенцията за BWM влезе в сила.

Корабостроителниците и инженерните компании получават ясна и задълбочена документация, както и експертни консултации. Ние предлагаме най-добрата в класа поддръжка, включително споразумения за производителност.

Навсякъде по света можете да получите всичко, от което се нуждаете – от съвети до части и обслужване.

Получени поръчки

Получихме поръчки за PureBallast за различни видове плавателни съдове от цял ​​свят.

Видове обслужвани плавателни съдове

  • Котвени влекачи
  • Бълкери
  • Автомобиловози
  • Крайбрежни фериботи
  • Контейнеровози доставчици
  • Контейнеровози
  • Круизни лайнери
  • Сондажни кораби
  • Кораби за превоз на генерален товар
  • Газовози за LNG
  • Газовози за LPG
  • Военноморски кораби
  • Офшорни кораби за доставка
  • Изследователски кораби
  • Речни лайнери
  • Ролкери
  • Транспортни танкери
  • Кораби за доставка
  • Танкери
.

Законодателство за третиране на баластни води

Разпоредбите за третиране на баластни води вече действат. Конвенцията за управление на баластните води (BWM) на ММО е ратифицирана и законодателството на Бреговата охрана на САЩ (USCG) вече е в сила. Ние имаме знанието и десетгодишен опит, които да ви помогнат да се ориентирате в разпоредбите, засягащи вашия плавателен съд.

BWT legislation 1248x624

Стандартът за изхвърляне на баластни води на USCG

Стандартът за изхвърляне на баластни води на USCG е в сила от юни 2012 г. От декември 2013 г. всички нови плавателни съдове, които желаят да дебаластират във водите на Съединените щати, трябва да го спазват, като изискванията за съществуващите плавателни съдове следват впоследствие.

За определен първоначален период някои системи, одобрени от Международната морска организация (ММО), са одобрени за използване във водите на Съединените щати като алтернативни системи за управление (АСУ). Поради наличието на системи за третиране с типово одобрение от USCG системите, одобрени от ММО, които са инсталирани след 7 март 2017 г., вече няма да получават одобрение като АСУ.

Системите, представени на USCG за типово одобрение, понастоящем трябва да бъдат изпитани по метода за оцветяване на CMFDA/FDA. Те трябва да са добре разработени при извършване на изпитването, а изпитванията трябва да се провеждат от независима трета страна. Тази степен на прозрачност добавя правдоподобност към резултатите от изпитването.

По време на изпитванията на USCG съществуват по-специфични изисквания за проследяването на работните параметри.

Досега само няколко системи за третиране на баластни води са получили типово одобрение от USCG, включително PureBallast 3. Бъдещото приемане на метода за изпитване на най-вероятното количество (MPN), който е по-подходящ за системи, базирани на ултравиолетови лъчи, като например PureBallast 3, евентуално ще позволи да продължат да бъдат използвани някои системи, одобрени днес като AMS.

Конвенцията за BWM на ММО

Приетата през 2004 г. Конвенция за BWM е известна официално като Международна конвенция за контрол и управление на баластните води и утайките от кораби. Въпреки че ратифицирането ѝ отне много години, въвеждането ѝ предизвика разработването на съвременната гама от системи за третиране.

От ратифицирането ѝ през септември 2016 г. Конвенцията за BWM превърна третирането на баластни води в основен проблем в световен мащаб. От септември 2017 г. новопостроените кораби изискват типово одобрени системи за третиране, докато съществуващите плавателни съдове трябва да ги модернизират в съответствие с преработения график за прилагане на ММО. Корабите, плаващи във водите на САЩ, които са преминали датата на изисквано съответствие, трябва да третират баластната вода с BWMS, ако заустват във водите на САЩ.

Тъй като Конвенцията за BWM беше създадена, когато се знаеше по-малко за контролните механизми, необходими за третирането на баластни води, сертификатите за типово одобрение от ММО се развиха с течение на времето. Сертификатите, издадени след 2014 г., предлагат повече подробности за експлоатационните ограничения на дадена система, като например нива на соленост, температура и ултравиолетова пропускливост. Сертификатите, издадени преди тази дата, трябва да бъдат разглеждани критично и винаги следва да се търси най-новата тяхна редакция.

Днес Конвенцията за BWM се интерпретира по еднакъв начин от изпитващите органи по света, явяващи се трети страни, които се стремят да осигурят висока степен на прозрачност при всички процедури на изпитване.

Законодателство за третиране на баластни води

Откакто Конвенцията за управление на баластните води (BWM) на ММО беше ратифицирана, проблемът със законодателството за третиране на баластните води стана неотложен в световен мащаб, повдигайки въпроси в индустрията.

PureBallast 3 на Alfa Laval и преработените насоки G8 на ММО

Следващите въпроси и отговори обясняват значението на типовото одобрение на PureBallast 3 на Alfa Laval съгласно преработените насоки G8.

Модернизиране с PureBallast 3

Alfa Laval е подготвена за техническите и логистични предизвикателства при модернизиране на плавателен съд за третиране на баластни води.

Индивидуални решения за модернизация

На повечето плавателни съдове няма налично пространство или не е предвидено да има третиране на баластни води. Компактността и гъвкавостта на PureBallast 3 Compact Flex опростяват модернизирането.

Ние персонализираме всеки проект, така че да отговаря на вашите изисквания, като предлагаме помощ при бюджетиране и опции за финансиране.

Съдействие и гъвкавост

Можем да работим с инженерния ви отдел и избрана корабостроителница или да осигурим експертен опит от нашата собствена мрежа за инженерна поддръжка, 3D лазерно сканиране, одобрение за клас и други.

Можем да се съобразим със съществуващия ви график за докуване или да организираме инсталирането по време на пътуването ви. Като глобална организация със силна логистика можем дори да се преместваме с вашия проект, ако търговските ви маршрути се променят преди докуване. Нашето присъствие и възможности по целия свят осигуряват плавно и успешно изпълнение на проекта дори когато възникнат големи промени.

Изтегляне на листовката за модернизиране

cooperation diagram from retrofit leaflet
.

Обърнете се към нас за третирането на баластни води

Готови ли сте да направите следващата крачка към придобиването на система PureBallast 3 на Alfa Laval? С удоволствие ще предоставим повече информация или оферта за вашия конкретен плавателен съд.

Вие се съгласявате, че Alfa Laval може да събира, използва и разкрива личните ви данни, които сте посочили в този формуляр, за предоставяне на маркетинговите материали, които сте се съгласили да получавате, в съответствие с правилата за поверителност на Alfa Laval.