Обработване на утайки

Alfa Laval доставя оборудване за пречистване на отпадни води, което обхваща целия процес на обработване на утайки, включително обезводняване и сгъстяване на утайки, нагряване, охлаждане, регенериране на топлината, разграждане и пастьоризация, както и усъвършенствани системи за контрол за оптимизиране на обезводняването и намаляване на изискванията за работна сила, като същевременно намалява разходите за изхвърляне на отпадни води чрез ефективно намаляване на течното съдържание на утайките.

Sludge treatment 640x360

Предимства на нашите решения за кръгова икономика за обработване на утайки

  • Намалете количеството отпадъци за изхвърляне с до 90%, спестявайки разходи за транспорт, изхвърляне на отпадни води, съхранение и сушене
  • Нови потоци от приходи от възстановени ресурси
  • Намалено въздействие върху околната среда

Сгъстяването и обезводняването на утайката на място е основна част от всички настоящи процеси за пречистване на отпадни води, с цел да се намали обемът на утайката, разходите за изхвърляне на отпадъците и да се изпълнят изискванията за устойчивост. Също така е особено актуално утайките да се използват като захранващ материал при производство на биогаз, термични процеси и компостиране. За да отговори на всяка нужда, Alfa Laval предлага стабилни, добре доказани технологии, които ефективно разделят течните фази и постигат високо ниво на съдържание на сухи твърди частици.

Методи за сгъстяване на утайки

При първичното или вторичното третиране на отпадни води, механичното сгъстяване на утайки от пречистватели се е превърнало в индустриална норма преди разграждане или обезводняване.

Всички машини за сгъстяване на утайки на Alfa Laval имат затворен дизайн, както и много ниски изисквания за поддръжка и контрол на миризмите:

Барабанни сгъстители

Въртящи се барабанни филтри ALDRUM или ALDRUM G3 за много деликатно сгъстяване на утайки, малък до среден капацитет

Гравитационни филтър-сгъстители

Сгъстяване на утайки от флокулация, подходящо за всякакви общински или промишлени флокулирани утайки – лентовите сгъстители AS-H са интегрирани със смесване на полимери за малък до среден капацитет.

Декантерни центрофуги

Декантерни центрофуги за утайки ALDEC, ALDEC G3 или ALDEC G3 VecFlow за високоефективно центробежно сепариране, сгъстяване и обезводняване на утайки с висока сухота на отработения продукт.

Методи за обезводняване на утайки

За ефективно обезводняване на утайки и отделяне на течности и продукти от други отпадни потоци можете да избирате измежду няколко технологии на Alfa Laval в зависимост от желаното ниво на съдържание на сухи твърди частици, наличното пространство и други изисквания:

Лентови преси

Лентови преси AS-H за голямо натоварване с твърди частици при ниско потребление на полимери и електроенергия.

Филтър-преси

Филтър-преси AS-H за по-малки партиди, където се изисква много висока сухота на отработения продукт (до 40%) и улавяне на твърди частици над 99%.

Декантерни центрофуги

ALDEC G3 и ALDEC G3 VecFlow за много голям капацитет при много малки габарити и ниска консумация на енергия. Имат до 5 пъти по-голям капацитет при същата площ като обикновената лентова преса. Това е последното поколение оборудване на Alfa Laval за обезводняване на утайки в общински и промишлени съоръжения за пречистване на отпадни води.

Някои от тях могат да се използват и за обезводняване на кал, минни хвостохранилища, почистване на езера и драгиране.

Представяме ви новия Alfa Laval ALDEC G3 VecFlow™

Получете несравнима ефективност за обезводняване и сгъстяване на утайки от отпадни води.

Vecflow sludge decanter centrifuge

Термично обработване на утайки

Пряк път към спестяване на разходи, оползотворяване на топлина, компост клас „А“ и биогаз

Предварителното загряване на утайките от отпадни води с помощта на спирални топлообменници на Alfa Laval преди обезводняването може също да намали разходите и да осигури възможност за регенериране на топлината.

Нашето термично оборудване може да се използва и за разграждане на утайки с цел производство на биогаз, както и за хидролиза и пастьоризация на утайки, за да отговори дори на най-строгото екологично законодателство и да получи качество на утайката от клас „A“ или „B“, подходящо за повторна употреба като компост или тор.

При някои видове промишлени отпадъци, напр. фармацевтичните, пастьоризацията на утайките от отпадни води е задължителна. Спиралните топлообменници могат да се използват и за окончателно охлаждане на отпадните води за възстановяване на топлината и, ако трябва да бъдат изхвърлени в море, река или поток, за защита на биологичното разнообразие на водния обект.

.

Решения за кръговата икономика

Все повече и повече станции за пречистване на води откриват предимствата на кръговия, цялостен подход към пречистването на отпадни води. Икономиите, намаленото въздействие върху околната среда и новите потоци на приходи от възстановени ресурси са само някои от тях. Всяка станция за пречистване на води е уникална и има свои собствени предизвикателства и възможности. Благодарение на нашия експертен опит в технологичната обработка и широката ни гама от продукти, можем да подкрепим вашето преминаване към кръгов поток на ресурсите. Независимо дали сте изпълнител, проектант или оператор на инсталация, ние можем да ви помогнем да намерите оптималното решение за вашия конкретен проект.

Key-visuals herobanner  outline waterwaste EN

Услуги

Увеличаване на производителността на вашето оборудване за пречистване на отпадни води

Нашата специално изградена глобална мрежа от сервизни центрове ви осигурява с резервни части и експертиза, независимо къде се намирате и кога имате нужда от тях. Като ви гарантираме по-продължителна оперативна разполагаемост, достъпност и оптимизация, ние ще ви помогнем да работите спокойно и да увеличите максимално възвращаемостта на своите инвестиции. Ще ви помогнем да интегрирате нашите сервизни услуги чрез Споразумение за сервизни услуги на Alfa Laval за предсказуема и безпроблемна работа на оборудването.

Научете повече за нашето предложение за обслужване

Как можем да сме Ви полезни?

How can we help you?Молим свържете се с нас, ако имате въпроси.

Свържете се с нас

Проверка на производителността за декантерни центрофуги

Оптимизирайте декантерните центрофуги и спестете разходи чрез проверка на производителността от Alfa Laval, докато нашите експерти по глобално обслужване и поддръжка ви помагат да извлечете максимума от вашето оборудване.

Минимизирайте оперативните разходи с IoT услугите на Alfa Laval

IoT услугите на Alfa Laval представляват набор от цифрови услуги, чиято цел е да намалят експлоатационните разходи и да увеличат оперативната надеждност в инсталациите за отпадни води.

IoT Services
.

Свържете се с нас

Продукти, които ви интересуват*


Тази информация се съхранява и обработва в съответствие с
 нашата политика за личните данни.

.