Производство на базирани на растения напитки

Консумацията на базирани на растения напитки стабилно нараства в повечето части на света, като отговаря на фокуса на клиентите върху здравословна диета, доброто състояние на животните и по-устойчивото хранене. Alfa Laval предлага разнообразие от технологично оборудване за всички видове суровини – от соя и овес до бадеми, ориз и дори по-нататък.

Plant based drinks

Типичен процес за напитки на базата на растения

Няма двама еднакви производителя, но изискванията за висококачествено технологично оборудване са еднакви навсякъде в отрасъла. По-долу ще намерите пример за типичен процес за производство на напитки на базата на растения. В зависимост от суровините, с които разполагате, можем да направим препоръка за технологично решение, персонализирано/създадено за вашето конкретно производство на напитки на базата на растения, оптимизирано за потреблението на вода и енергия и да получите най-доброто от суровината.

Plant based drink extraction process

Продукти

Щастливи клиенти

Oatly разтърси пазара на веган напитки – с помощта на Alfa Laval

„Нуждаем се от стабилност на производството и учим много от Alfa Laval за това как да експлоатираме оборудването си. Сега развихме много близки контакти със специалистите на Alfa Laval в тази сфера.“ Дейвид Хелборг, технически ръководител проект на Oatly.

Oatly at festival 1 640x360

Мандра в Обединеното кралство използва мембрани MBR на Alfa Laval за потока си от отпадъци

„Експлоатационните разходи значително намаляха, откакто инсталирахме и използваме филтрите MBR е удоволствие да се работи, с много малко ангажиране на операторите.“ Алън Люис – ръководител съответствие и устойчивост.

meadows-360x640

Прочетете цялата история

Може би се интересувате също от...