Рафинерия за суров нефт

Висока ефективност, ниски разходи и фокус върху устойчивостта са основните фактори за поддържане на конкурентоспособността в сферата на нефтопреработването. Решенията на Alfa Laval за рафинерии предлагат праволинеен подход за подобряване на доходността, като гарантират максимална надеждност и качество на продукта. Партнирайте си с нас и се възползвайте от нашия опит и ноу-хау. Заедно с технологичните инженери, нашите експерти създават високоефикасни решения, които ще поставят рафинерията ви на н

proud-engineer-in-front-of-oil-refinery-right

 

process experts discussing at table

Услуги за оптимизация на процесите

Когато си партнирате с Alfa Laval, получавате достъп до гама от услуги за оптимизиране на процеса, покриване на всички етапи на проекта от първоначалното генериране на идеята, през изследването на осъществимостта и базовия проект до инсталиране и пускане в експлоатация на нашето оборудване.

В тясно сътрудничество с лицензодатели, инженерни дружества и крайни потребители, екипът за рафинерии на Alfa Laval въвежда водещия в света опит в оптимизацията на процеси за всички видове проекти за рафинерии, максимално увеличаване на доходността от успеха на проекта и възвращаемостта на инвестициите.

Научете повече за услугите за оптимизация на процеса

Изтегляния

Срещнете се с нас на

Решения

Обмислете процесите си

Решенията на Alfa Laval за рафинерии предлагат много нови възможности, които ви позволяват да подобрите работната ефективност на инсталацията си, да намалите капиталовите разходи за нови инвестиции и да сведете до минимум екологичния отпечатък. Помогнали сме на рафинерии от цял свят да оптимизират широка гама от процеси.

oil-refinery-sunset-green-plants

Обмисляне на оборудването

Alfa Laval предлага широка гама продукти, характеризиращи се с висока ефикасност и надеждност, които са идеални за употреба в рафинерии. Благодарения на дългогодишния ни опит в отрасъла знаем точно как да проектираме решенията, които увеличават максимално ефективността и продължителността на цикъла на вашите процеси.

male and female engineers standing next to alfa laval compabloc welded plate heat exchanger

Обмисляне на обслужването

Поддържаме ви с всички видове услуги и обучение, необходими за висока ефективност и максимална възвращаемост на инвестициите през целия експлоатационен живот на инвестицията ви. С Alfa Laval като партньор за обслужване си гарантирате надеждно време за непрекъсната работа и висока ефикасност, като същевременно поддържате минимални общи разходи за притежание.

engineer wearing hard hat and safety glasses holding laptop in front of pipes and blue sky

Максимална ефикасност на процеса

 • Висок производствен капацитет
 • Подобрен добив и качество
 • По-ва енергийна ефективност
 • Подобрена надеждност
 • По-ниски разходи за експлоатационния цикъл

Научете повече

Минимални капиталови разходи за проекта

 • По-ниски разходи за технологичното оборудване
 • Опростена конфигурация на процеса
 • Намалени разходи за инсталиране
 • Оптимални решения за модулен дизайн

Научете повече

Подобрена екологична устойчивост

 • По-ниско потребление на енергия
 • Намалени емисии
 • Минимално потребление на вода за охлаждане
 • По-малка употреба на материал

Научете повече

Истории и статии

Научете как екипът за рафинерии на Alfa Laval е помогнал за оптимизиране на процесите в редица рафинерии в цял свят. С нашите доказали се решения можем да ви помогнем да увеличите максимално възвращаемостта от вашата инвестиция в рафинерията, когато планирате обновяване или подобряване на екологосъобразността на инсталацията.

Asian oil refinery worker infront of an Alfa Laval Compabloc welded plate heat exchanger

Уебинари

Как можете да получите повече от процесите на рафиниране, като същевременно влагате по-малко енергия? С фокус върху дестилацията на суров нефт и хидроочистването на нафта, нашите експерти ще представят възможностите – както и идея колко можете да спестите.

female-male-engineers-facing-each-other

Устойчиви решения

Представете си един по-устойчив свят. Свят, в който е необходимо по-малко, за да се произведе повече. Свят, в който ефикасността отговаря на нарастващите ни нужди от енергия и същевременно намалява емисиите CO2. Представете си свят, в който можем да използваме мощта на природните ресурси, като същевременно ги запазваме. В Alfa Laval ние не просто си представяме този свят. Ние го изграждаме, заедно с нашите клиенти и нашите партньори.

Male and female engineer discussing outside solar panels, windmills and green grass

Оптимално проектиране на процеси

Чуйте колегите ни Ева Андерсон и Вивика Лейк от Alfa Laval за това как нашите решения могат да помогнат за увеличаване на доходността и устойчивостта на вашата рафинерия.

 

Оптимизирайте услугите си за кондензиране

Нашите нови решения могат да ви помогнат да постигнете големи спестявания и да подобрите ефективността на рафинерията си. Те също така правят възможно възстановяването на голяма част от енергията от нисък клас, която иначе би била изхабена.

 

Новини от Alfa Laval в областта на енергетиката, публикувани в Linkedin

Научете как нашите решения и подкрепата, която можем да ви предложим като партньори, може да помогне да се идентифицират нови възможности за получаване на повече от съществуващите приложения на процесите и как да ви помогнем да разширите бизнеса си по правилния начин, като постигнете пълния устойчив потенциал. На нашата представителна страница можете да сте в крак с най-новите иновации и решения, както и работата, която вършим в рамките на чистата енергия, енергийната ефективност и кръговата икономика.

Blue sky white cloulds Linkedin logo