Ефективност на ресурсите

Какво всъщност означава по-ефективно използване на ресурсите? В крайна сметка става въпрос за грижа за най-ценните материали на нашата планета по най-отговорния начин. Това означава да увеличите доходността, като разбира се извлечете максимума от всеки актив. Но това също така означава да се гарантира, че абсолютно нищо не отива на вятъра. Всичко това се предприема преди всичко за намаляване на нашето въздействие върху околната среда чрез използване на особено оскъдни природни ресурси по възможно най-отговорния начин.

Увеличаването на ефективността и използването на ресурси обаче може също да ви позволи да намалите разходите и да увеличите рентабилността си. А Alfa Laval разполага с разнообразието от решения и опит, за да ви помогне да превърнете това в реалност. От удължаване на експлоатационния живот на промишлени течности и масла, разработване на устойчиви решения за химическа обработка на биологична основа, до максимално използване на днешните естествени хладилни агенти с нисък GWP (нисък потенциал за глобално затопляне), ние сме тук, за да ви помогнем да получите най-доброто от вашите ценни ресурси.

cleantech-Resource-efficiency-intro-img-final.jpg

Ускоряване на кръговрата за Outokumpu

Глобалният лидер в производството на неръждаема стомана,Outokumpu, намали въглеродния си отпечатък, като подобри кръговрата на потреблението на течни ресурси в процеса на обезмасляване. Възможността да използват повторно по-голяма част от течността за по-дълго време, помогна да подобрят ефективността на производството, а също така доведе до по-малко скрап и по-добро качество на крайните продукти. Изгледайте този видео клип, за да научите повече.

Присъствие в множество приложения

Благодарение на водещите сепарационни и топлинни иновации, Alfa Laval има мащабно присъствие в широк спектър от индустриални приложения. Искате ли да научите как можем да ви помогнем да подобрите ресурсната ефективност на вашите дейности? Изберете вашата област от списъка по-долу.

cleantech-Resource-efficiency-Tramp-oil-final.jpg

Трампово масло в течности на водна основа

Центрофугирането е доказана, устойчива технология за премахване на трамповото и свободно масло, както и фините частици в охлаждащите и измиващи течности. Редовното почистване удължава значително експлоатационния живот на течностите, които използвате, а също и експлоатационния живот на вашата система. Тогава има икономии от подмяна на течности, филтри, клапани и помпи, както и спестяване на разходи за депозиране.

Alfa Laval предлага широка гама от центробежни разделителни решения за почистване на течности от измиване, течности от рязане и други видове течности на водна основа, използвани в промишлените процеси. Открийте как можем да ви помогнем да използвате по-ефективно този жизненоважен природен ресурс, като намалите въздействието върху околната среда.


Научете повече

Замърсяване на масла с вода и частици

Прясното и чисто смазочно масло е от жизненоважно значение за поддържането на вашите производствени процеси с оптимална производителност. Въпреки това, дори и при най-добрите обстоятелства, смазочното масло може лесно да бъде замърсено с вода или частици, които влизат в системата. С течение на времето това ще промени свойствата на маслото, което ще доведе до проблеми с оборудването и производствени загуби.

Вместо да подменяте смазочното масло всеки път, когато е замърсено, можете да постигнете по-ефективно използване на ресурсите, като го почистите ефективно, за да осигурите непрекъснато повторно използване. Alfa Laval предлага богат асортимент от доказани и надеждни технологии за почистване на смазочни масла, а нашите експерти могат да ви помогнат да определите най-доброто решение за вашите дейности.


Научете повече

cleantech-biobased-chemicals-intro-img.jpg

Химикали на биологична основа

Химикалите и материалите от различни източници на биомаса играят важна роля, когато става въпрос за намаляване на зависимостта ни от невъзобновяемите ресурси. Дървета, растенията, селскостопанските култури, водораслите, бактериите и биологичните отпадъци могат да се използват в различните им форми, за да се получи широк спектър от химикали, горива, продукти и междинни продукти на биологична основа.

Alfa Laval може да ви помогне да подобрите ефективността и устойчивостта в широк спектър от химични приложения на биологична основа. С нашата широка гама от ефективни решения за топлообмен и разделяне, ние ще ви помогнем независимо каква подкрепа изискват вашите процеси.


Научете повече

Cleantech-Natural-refrigerants-final-210303.jpg

Естествени хладилни агенти

В стремежа си да произведат по-ефективни и по-устойчиви решения за отопление и охлаждане, днешните конструктори търсят технологии, които дават възможност да се работи с намалено зареждане с хладилен агент. Те също така се отказват от традиционните хладилни агенти в полза на тези с по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP).

По-конкретно, съществува бързо нарастващ пазар на естествени хладилни агенти като амоняк, CO2 и въглеводороди. Alfa Laval е лидер в разработването на решения за отопление и охлаждане, оптимизирани за екологичните хладилни агенти на бъдещето. Можем да работим с вас, за да идентифицираме правилната технология за вашето приложение и за да гарантираме, че получавате максимална ефективност с минимално зареждане.


Научете повече


cleantech_symbol_RGB_png.png

Устойчиво партньорство