Енергийна ефективност

Енергийната ефективност има основен принос за постигането на Парижкото споразумение. Чрез оптимизиране на енергийното потребление в света и възможността да произвеждаме повече от по-малко, ние можем едновременно да отговорим на увеличеното търсене на енергия и да намалим емисиите на CO2. В действителност, според Международната енергийна агенция, повишената ефективност може да представлява повече от 40% от намаляването на емисиите през следващите 20 години.

До 50% от днешния потенциал за спестяване чрез енергийна ефективност идва от индустриалния сектор, а 30% могат да бъдат постигнати в сградите. Решенията за подобряване на енергийната ефективност вече съществуват! В Alfa Laval прекарахме десетилетия в разработването на технологии за пластинчати топлообменници, които помагат на бизнеса да оптимизира използването на енергия в своите дейности. Нашите продукти имат широко потребление, от тежките производствени индустрии до центровете за данни, битовото отопление, охлаждането и много други области. Нашите единствени по рода си топлинни решения позволяват да се спестят огромни количества енергия и по този начин да се намалят емисиите на въглерод – независимо от приложението!

cleantech_energy_efficiencyv2.jpg

Партньорство за ускоряване на вашата устойчивост

Всеки спестен kW енергия е също толкова ценен, колкото производството на един нов kW чиста енергия. В Alfa Laval знаем как да направим вашите дейности по-ефективни и по-устойчиви. Повече от 90 години разработваме пластинчати топлообменници, които да оптимизират топлопредаването при нагряване и охлаждане.

В това видео можете да научите как нашите иновативни решения вече подкрепят нарасналата нужда на клиентите от енергийна ефективност и намаляване на емисиите.

Направете енергийната ефективност печеливша за вас

Запознайте се с Жулиен Генетие, вицепрезидент на енергийното звено в Alfa Laval и един от най-големите експерти в индустрията по въпроса за енергийната ефективност. В това видео Жулиен обяснява как спестяването на енергия не само ще бъде от голямо значение, когато става въпрос за спасяване на нашата планета. То е и интелигентен начин за намаляване на разходите и повишаване на рентабилността ви. С други думи: печеливша комбинация!

Струва ли си?

Какъв е истинският потенциал на по-ефективните технологии при производството на пластинчати топлообменници? В глобален план потенциалните икономии на енергия са невероятни. Като сравнявате въздействието на енергията в големите градове или дори в нашите собствени домове, вие започвате да виждате какво всъщност е възможно да се постигне.

Всяка година новоинсталираните пластинчати топлообменници на Alfa Laval позволяват на нашите клиенти да спестят 50 GW енергия. Това е същото количество енергия, което е необходимо, за да се отопляват годишно 10 милиона европейски дома.

Но спестяването на енергия е само половината от историята. Тези 50 GW означават също намаляване с 25 милиона тона на глобалните емисии на CO2 или това, което всяка година отделя град Париж.

И всичко това само от инсталирането на нови топлообменници. Представете си експоненциалното въздействие на милиони ефективни пластинчати топлообменници, инсталирани по целия свят, които се увеличават с всяка изминала година. Започвате да добивате истинско усещане за потенциала за ускоряване на глобалната устойчивост.

Любопитно ли ви е какво може да означава това за вашите процеси? Пишете ни днес и нашите експерти ще се свържат с вас!


Свържете се с нас

Cleantech_hero_image_Paris_1200x627.jpg

Cleantech-solfjader-vignette_new.jpg

Вижте всички данни

Експертите по устойчиво развитие на Alfa Laval работят в тясно сътрудничество с партньори от цял свят, в почти всяка индустрия, която можете да си представите. Колко можем да намалим потреблението на енергия в рафинериите? Какво можем да кажем за намаленият въглероден отпечатък за центровете за данни? Или сте любопитни да разберете за икономиите на енергия в химическия сектор или в сградите и строителството?

Разполагаме с подробни данни за намаляването на енергията и емисиите. Това е възможно благодарение на технологиите за пластинчати топлообменници на Alfa Laval, които заемат място в широк спектър от индустрии. Щракнете тук, за да получите достъп до тези и много други данни!


Научете повече

Energy Hunter – Търсене на неоползотворена енергия

За да подобрим енергийната ефективност, всички ние трябва да търсим и намаляваме неоползотворената енергия. Alfa Laval разполага с технологиите, експертните познания и услугите, чрез които можете да увеличите ефективността на топлообмена. Използвайте нашия нов инструмент, за да изчислите още днес колко можете да спестите.

 

Научете повече

Energy_Hunter_screen_view.jpg

cleantech_emission_reduction201201.jpg

Намаляване на емисиите

Най-големият проблем на нашето време е връщането на въглеродните емисии от днешните им стойности до предходни. За това сложно предизвикателство няма просто решение. Всъщност ще са необходими голям набор от решения.

В допълнение към пластинчатите топлообменници, които позволяват по-висока ефективност за намалено потребление на енергия, доказаните технологии за пренос и разделяне на топлина на Alfa Laval помагат на клиентите в различни индустрии да намалят емисиите по различни начини.

Щракнете тук, за да научите как помагаме за ускоряване на новите решения за улавяне на въглероден диоксид, а също и използването на естествени хладилни агенти с нисък GWP и много други.

 

Научете повече

cleantech_waste_heat_recovery201201.jpg

Регенериране на топлина от отпадъци

Какво се случва с топлината, която работните процеси генерират? Ако просто оставите топлината да избяга в околната атмосфера, пропускате един от най-ефективните начини за подобряване на енергийната ефективност на вашите дейности.

С подходящата технология на топлообменника можете да възстановявате топлина с висока температура, генерирана от индустриалните процеси, както и топлина с по-ниска температура, уловена от термопомпи, например в приложения за охлаждане на центрове за данни или обработка на вода.

След това тази топлина може да се използва за приложения, вариращи от централно отопление до производство на електричество.

Щракнете тук, за да научите повече за богатия опит на Alfa Laval в тази област, а също и как можем да ви помогнем.


Научете повече

Присъствие в широк спектър от индустрии

Ефективните пластинчати топлообменници на Alfa Laval се използват за спестяване на енергия и намаляване на емисиите в промишлени процеси по целия свят. Днес ние присъстваме във всички сфери – от тежките производствени индустрии до центровете за данни, ОВК (Отопление, вентилация и кондициониране на въздуха)и много, много повече. Изберете отрасъла си по-долу, за да научите повече.

cleantech-HVAC-intro-img.jpg

ОВК (Отопление, вентилация и кондициониране на въздуха)

Знаете ли, че термопомпите са четири пъти по-ефективни от традиционните котли при отопление и охлаждане на жилища?

Всяка година термопомпите, базирани на пластинчатите топлообменници на Alfa Laval, спестяват до 29 TWh електроенергия, което намалява емисиите на въглерод с 6,6 милиона тона.

Спестената електроенергия е същото количество, което е необходимо за отопление на 2,7 милиона китайски дома.

Колко можете да спестите от работата на вашата ОВК система?

 

Научете повече

cleantech_energy_efficiency_refinery_refrigeration.jpg

Охлаждане

Представете си, ако всички нови охлаждащи инсталации в хладилните предприятия използват компактните пластинчати топлообменници на Alfa Laval вместо традиционната технология. Това би спестило 628 GWh електрическа енергия и би намалило емисиите на CO2 със 144 000 тона – всяка година!

Икономията на енергия е еквивалентна на тази, необходима за охлаждане на 290 000 дома в Сингапур. А намаляването на емисиите съответства на емисиите, произведени от 470 самолетни полета от Лондон до Шанхай.

Какво можем да направим за вашите хладилни системи?

 

Научете повече

cleantech_data_centerv2.jpg

Охлаждане на центрове за данни

Представете си, че всички центрове за данни до 2030 година са инсталирали пластинчати топлообменници, за да си осигурят безплатно охлаждане. Това би могло да спести 30 TWh електрическа енергия – еквивалента на консумираната годишно електроенергия в цяла Нова Зеландия! Това също би намалило емисиите на CO2 със 7 милиона тона или това, което се произвежда всяка година от целия град Бостън.

По-ефективните дейности по охлаждане с пластинчати топлообменници на Alfa Laval могат да направят това възможно.

Любопитни ли сте какво можем да направим за вашия център за данни?

Научете повече

cleantech_energy_efficiency_refinery_main_img.jpg

Рафинерии за суров нефт

Знаете ли, че рафинирането представлява 6-8% от цялото промишлено потребление на енергия?

Само си представете, че всички рафинерии са преминали от традиционната технология към ефективните пластинчати топлообменници на Alfa Laval. Това би намалило световното потребление на енергия с 23%. И съответното намаление от 245 милиона тона CO2 би било еквивалентно на годишните емисии на Испания!

Научете повече, като прочетете цялата история.

 

Научете повече

Cleantech-Petrochemicals-intro-img-final.jpg

Нефтопродукти

Знаете ли, че пластинчатият топлообменник на Alfa Laval предава топлината до 5 пъти по-ефективно в сравнение с традиционната технология?

Ако всички нефтохимически заводи използват по-ефективните пластинчати топлообменници на Alfa Laval, бихме могли да намалим консумацията на енергия със 132 TWh годишно, като елиминираме 28 милиона тона CO2 от нашата атмосфера! Това се равнява на емисиите на град Кингдао.

Любопитни ли сте как можем да ви помогнем да направите дейностите във вашата компания по-устойчиви?


Научете повече

cleantech_energy_efficiency_refinery-service.jpg

Обслужване

Знаете ли, че приблизително 1 – 2,5% от емисиите на CO2 в света могат да бъдат предотвратени, ако всички инсталирани топлообменници работят при най-високи стандарти? Необходимо е само осигуряване на правилно почистване и поддръжка за оптимална ефективност.

Ето как широкото портфолио от услуги на Alfa Laval за топлообменници може да ви подкрепи във вашите дейности.


Научете повече


cleantech_symbol_RGB_png.png

Устойчиво партньорство