Намаляване на емисиите

Едно от най-големите предизвикателства на нашето време е намаляването на въглеродните ни емисии от днешните им стойности. Ще се наложи изцяло да трансформираме нашата глобална енергийна система. При толкова сложно предизвикателство решението няма как да бъде просто. Всъщност ще са необходими цял набор от различни решения, за да се достигнат целите за декарбонизация от Парижкото споразумение за климата.

В допълнение към пластинчатите топлообменници, които позволяват по-висока ефективност за намалено потребление на енергия, доказаните технологии за пренос и разделяне на топлина на Alfa Laval помагат на клиентите в различни индустрии да намалят емисиите по различни начини. Работим с партньори в разработването на нови решения за улавяне на въглерод. Също така играем водеща роля при изработката на топлообменници, оптимизирани за екологични, естествени хладилни агенти. Продължете да четете, за да научите повече за тези решения, както и за нашата работа в тази област, като например питейна вода без замърсяване, отстраняване на сяра и много други.

cleantech_emission_reduction201201.jpg

 

cleantech-WHE-chart-final.png

Декарбонизация: комбинация от подходи

Предизвикателството при декарбонизацията е с двойна цел: от една страна трябва да подкрепяме бързо нарастващите енергийни нужди, а от друга да намалим емисиите на CO2, за да постигнем целите на Парижкото споразумение за климата.

Както можете да видите в тази диаграма, е необходима комбинация от технологии и нови горива, за да обърнем сегашния курс и да се насочим към пътя на „Устойчиво развитие“ за постигане на целите на Парижкото споразумение. Намаляването на световните емисии изисква инвестиции в енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници, както и в технологии като улавяне, използване и съхранение на въглерода (CCU/S).

Alfa Laval вече си партнира с много клиенти, за да подкрепи целите си за намаляване на емисиите. Свържете се с нас днес, за да научите как можем да помогнем на вашия бизнес.

Струва ли си?

Какъв е истинският потенциал на по-ефективните технологии при производството на пластинчати топлообменници? В глобален план потенциалните икономии на енергия са невероятни. Като сравнявате въздействието на енергията в големите градове или дори в нашите собствени домове, вие започвате да виждате какво всъщност е възможно да се постигне.

Всяка година новоинсталираните пластинчати топлообменници на Alfa Laval позволяват на нашите клиенти да спестят 50 GW енергия. Това е същото количество енергия, което е необходимо, за да се отопляват годишно 10 милиона европейски дома.

Но спестяването на енергия е само половината от историята. Тези 50 GW означават също намаляване с 25 милиона тона на глобалните емисии на CO2 или това, което всяка година отделя град Париж.

И всичко това само от инсталирането на нови топлообменници. Представете си експоненциалното въздействие на милиони ефективни пластинчати топлообменници, инсталирани по целия свят, които се увеличават с всяка изминала година. Започвате да добивате истинско усещане за потенциала за ускоряване на глобалната устойчивост.

Любопитно ли ви е какво може да означава това за вашите процеси? Пишете ни днес и нашите експерти ще се свържат с вас!


Свържете се с нас

Cleantech_hero_image_Paris_1200x627.jpg

Икономии на емисии в много приложения

Пластинчатият топлообменник и технологията за разделяне на Alfa Laval позволяват намаляване на емисиите в широк спектър от приложения. Искате ли да научите как можем да ви подкрепим за намаляване на емисиите във вашите дейности? Изберете приложението от списъка по-долу.

Cleantech-carbon-capture-intro-final.jpg

Улавяне, използване и съхранение на въглероден диоксид

Може би сте чували за улавяне, използване и съхранение на въглероден диоксид (CCU/S), но осъзнавате ли, че технологиите, които позволяват това да се случи, съществуват от десетилетия? С ограничените възможности за декарбонизация в сектори като нефто- и газодобивната промишленост, енергетиката, рафинирането, нефтопреработването и циментовата промишленост, CCU/S ще бъде от основно значение за бъдещето на енергийния пазар. Открийте нашето портфолио за оборудване за топлообмен, проектирано, за да увеличи ефективността на улавянето на въглерода.


Научете повече

cleantech-tap-water-intro-img.jpg

Чешмяна вода

Alfa Laval разбира, че в днешните приложения за отопление на чешмяната и водата за отопление безопасността е също толкова важна, колкото икономическата ефективност и производителността. Въз основа на нашите дълбоки познания за технологията на пластинчати топлообменници, ние разработихме иновативни решения, които предлагат най-добрата гаранция за безопасни системи за вода заедно с подобрена ефективност за минимизиране на консумацията на енергия и намаляване на замърсяването. Свържете се с нас днес, за да научите как можем да ви подкрепим при проектирането на най-безопасните и устойчиви решения за чешмяна вода.


Научете повече

Cleantech-Natural-refrigerants-final-210303.jpg

Естествени хладилни агенти

Пазарът на отопление и охлаждане бързо се отдалечава от традиционните хладилни агенти в полза на тези с по-нисък потенциал на глобално затопляне (GWP), по-специално естествените хладилни агенти като амоняк, CO2 и въглеводороди. Alfa Laval е лидер в разработването на решения, оптимизирани за хладилните агенти на бъдещето. Можем да работим заедно за определяне на правилната технология, за да гарантираме, че ще получите максимална ефективност и ще намалите разходите си за използване на хладилни агенти.


Научете повече


cleantech_symbol_RGB_png.png

Устойчиво партньорство