Устойчиво партньорство

В Alfa Laval разбираме предизвикателствата, пред които е изправен вашият бизнес, защото вашият бизнес е и наш бизнес. Вашето любопитство е и наше любопитство. Вашата страст е и наша страст. Ние вярваме, че сътрудничеството и силните, трайни партньорства са ключът към ускоряването на устойчивите решения на бъдещето за преструктуриране на икономиката и света, който споделяме.

Ето защо Alfa Laval работи в тясно сътрудничество с клиенти и партньори, за да намери нови отговори на най-предизвикателните въпроси на нашето време. Повече от век това споделено любопитство и страст подхранва нашите непрестанни иновации. Днес те движат развитието на енергийната ефективност, чистата енергия и кръговата икономика. Готови ли сте да ускорите пътуването към един по-устойчив свят? Свържете се с нас и нека се захващаме за работа – заедно!

Cleantech-Sustainable-partnership-intro-img.jpg

Партньорства за ускоряване на устойчиви решения

Необходимостта от ускоряване на устойчивостта никога не е била по-належаща. И силното, дългосрочно сътрудничество ще бъде ключът към осъществяването й. Добрата новина е, че вече разполагаме с технологията. Сега е времето да работим заедно, за да изградим едно по-устойчиво бъдеще!

В това видео можете да чуете от мениджъра за бизнес развитие на Alfa Laval за чисти технологии, Мадлен Гилборн, за нашите решения за максимизиране на енергийната ефективност и позволяване на прехода към чиста енергия и кръговата икономика.

Свържете се с нас днес, ако сте готови да започнете партньорство за постигане на устойчива разлика.


Свържете се с нас

Нашите партньорства

По целия свят Alfa Laval работи с клиенти и партньори, за да създаде новите решения за ускоряване на енергийната ефективност, чистата енергия и кръговата икономика. Прочетете тук за някои от последните ни сътрудничества или се свържете с нас днес, за да научите как заедно можем да ускорим устойчивите решения.

Промяна на „правилата на играта“ за възобновяеми източници на енергия

През 2019 г. Alfa Laval става инвеститор и партньор на Malta Inc., като разработва ново решение с потенциал да революционизира широкомащабното съхранение на енергия в рамките на електрическа мрежа. Стартирането е отделяне на инкубатора X на Google, с поддръжници, които включват хора като Бил Гейтс и Джеф Безос. Електротермичната система на Malta Inc. може да съхранява енергия от всеки източник – включително от възобновяеми източници като вятърна и слънчева енергия – на всяко местоположение до няколко дни. За да стане всичко това възможно, изключително важен компонент е иновативната технология за топлообмен на Alfa Laval.

„Вярваме, че топлинното съхранение ще играе важна роля в енергийния преход“, казва Сузане Пален Аклунд, президент на отдела за енергетика на Alfa Laval. „След като работихме с екипа на Malta Inc. през последните две години по нов дизайн и разработка на топлообменници, ние оставаме развълнувани от това решение и потенциалното въздействие, което то може да окаже върху промяната на климата. С подобно сътрудничество можем да достигнем още по-надалеч, да разширим техническите граници и да създадем по-устойчиви решения за бъдещето.“

„Alfa Laval е страхотен партньор на Malta Inc. от основаването на компанията през 2018 г. и ние с нетърпение очакваме да продължим невероятната работа, която ще помогне за извеждането на това решение на пазара.“ казва Рамя Суминанатхан, главен изпълнителен директор на Malta Inc.


Научете повече

Иновативно сътрудничество за устойчиво рециклиране

Alfa Laval и Stena Recycling се обединиха при разработването на новаторски бизнес модел, който да позволи ефективно рециклиране на топлообменниците. Партньорството между двамата лидери в съответните области може да позволи до 100% регенериране на ценни метали, които могат да бъдат открити в продуктите на Alfa Laval. Освен това ще допринесе за замяната на по-старите технологии за топлообменници с по-модерни, енергийно ефективни дизайни, които помагат за намаляване на глобалните въглеродни емисии.


Прочетете цялата история

 

 

Cleantech-Power-to-X-partner.jpg

Партньорство за производство на чисто гориво от възобновяеми източници

През 2021 г. Alfa Laval става инвеститор и партньор на Liquid Wind, Power-to-Fuel компания, която разработва съоръжения за е-метанол в търговски мащаб. Всяко съоръжение улавя и концентрира биогенни емисии на въглероден диоксид от промишлеността, комбинирайки ги с водород, произведен от възобновяема енергия и вода. Резултатът е производството на „зелен“ метанол. Присъединявайки се към Carbon Clean, Siemens Energy и Haldor Topsoe, Alfa Laval допринася за този уникален консорциум с опит в топлообмена и подобряване на ефективността на процеса и цялостната енергийна интеграция на съоръженията.

„Това е важно партньорство, тъй като ние – заедно с други основни играчи – ще бъдем част от нарастващия Power-to-X пазар , като по този начин ще стимулираме развитието на технически решения, които ще окажат влияние върху бъдещите опции за гориво“, казва Сузане Пален Оклунд, президент на отдела за енергетика в Alfa Laval. „С подобно сътрудничество ние разширяваме техническите граници и допринасяме за по-устойчиво общество.“

„Много се радваме да укрепим консорциума Liquid Wind с шведски индустриален играч от световна класа с несравним опит“, казва Клаес Фредрикссон, главен изпълнителен директор и основател на Liquid Wind. „Техните ценни знания ще повишат ефективността и ще дадат допълнителна споделена стойност.“


Прочетете повече

Иновационна къща Alfa Laval

Разположена в Копенхаген, Дания, иновационната къща Alfa Laval е основана на вярата, че можем да постигнем повече, като работим заедно. Тук Alfa Laval ускорява създаването на нови бизнес идеи чрез споделяне на опит и партньорства.

В нашата иновационна къща Alfa Laval си сътрудничи със стартиращи компании, за да позволи преминаването към чиста енергия и кръговата икономика. Заедно работим по иновативни електролизерни технологии за водород, високоефективни слънчеви колектори, производство на биомасло, рециклиране на пластмаса и много други.

Искате ли да научите повече за тези компании и как работим заедно за насърчаването на нови иновативни устойчиви решения? Щракнете тук, за да прочетете някои от нашите истории.


Научете повече

Партнирайте на бизнес наръчника 1.5°C Business playbook

Alfa Laval е подкрепящ партньор на „1.5°C Business playbook“, опит за ускоряване на въглеродния неутралитет до 2030 г. Стартирала през януари 2020 г. в Давос, Швейцария, инициативата е ново подразделение на проекта „Exponential Roadmap“. Наръчникът е ръководство за климатична стратегия и действия и има за цел да трансформира икономиката, като измести фокуса на бизнеса към нулевовъглеродни решения. Alfa Laval ще използва наръчника в собствената си стратегия, както и в подкрепа на доставчици, клиенти и партньори в усилията им за намаляване на въглеродните емисии.

„Ако се съгласим, че светът трябва да премине към въглеродно неутрална икономика, тогава трябва да изпълним своята част във веригата на стойността“, казва Том Ериксън, президент и главен изпълнителен директор на Alfa Laval. „В Alfa Laval имаме амбицията да станем въглеродно неутрални до 2030 г. За постигането на тази цел ще са необходими партньорства. Затова с удоволствие подкрепяме тази инициатива, която се основава на най-новите научни изследвания и се фокусира върху простотата и бързината.“


Научете повече


cleantech_symbol_RGB_png.png

Устойчиво партньорство