Енергиен запас

Доставката на енергия е едно от най-големите предизвикателства при прехода към чиста енергия. Докато около две трети от планетата вече живеят на места, където слънчевата, вятърната и други възобновяеми източници са най-евтините източници на енергия, тези ресурси създават проблеми с прекъсвания на работния процес. Тоест слънцето не винаги грее и вятърът не винаги духа точно където и когато имаме нужда от тях.

Следователно съхранението на енергия, което ни позволява да спестяваме и използваме чиста енергия, ако е необходимо, ще бъде критичен елемент по пътя към декарбонизацията. Това ще изисква редица нови решения, много от които ще разчитат на топлообменниците като основни компоненти. Благодарение на почти 90-годишното развитие на топлинните технологии, Alfa Laval има широко портфолио от топлообменници, проектирани с усъвършенствани функции, за да отговори на предизвикателствата, свързани със системите за съхранение на енергия. Продължавайте да четете, за да научите как можем да ви помогнем.

Energy-storage.jpg

Решенията на Alfa Laval за съхранение на енергия

С нашия десетилетен опит и водещото в света портфолио от пластинчати топлообменници, Alfa Laval предлага уникални решения за топлообмен за решения за съхранение на енергия.

Известно е, че топлообменниците са основните компоненти на ефективни и евтини системи за съхранение на енергия, по-специално за топлинни и механични решения. Нашите доказани и надеждни пластинчати топлообменници са в състояние да се справят с циклични задължения с обратими потоци при широк диапазон от различни температури и налягания, както и среда за съхранение на енергия.

Днес нашите технологии за топлообменници вече играят решаваща роля в иновативни нови проекти за съхранение на енергия, като топлинно съхранение, съхранение на енергия от сгъстен въздух (CAES), съхранение на енергия от течен въздух (LAES), съхранение на топлинна енергия (PHES), съхранение на енергия от разтопена сол и много други.

Свържете се с нас днес, за да научите повече за това как можем да подкрепим вашите усилия за ускоряване на прехода към възобновяеми източници чрез съхранение на енергия.


Свържете се с нас

Промяна на „правилата на играта“ за възобновяеми източници на енергия

През 2019 г. Alfa Laval става инвеститор и партньор на Malta Inc., като разработва ново решение с потенциал да революционизира широкомащабното съхранение на енергия в рамките на електрическа мрежа. Стартирането е отделяне на инкубатора X на Google, с поддръжници, които включват хора като Бил Гейтс и Джеф Безос. С участието на специално проектираните топлообменници от Alfa Laval, тяхната система може да съхранява енергия от възобновяеми източници като слънце и вятър в продължение на часове или дни, изчаквайки до време на голямо търсене и след това освобождавайки захранването обратно в мрежата. Изгледайте това видео, за да научите как функционира, или щракнете по-долу, за да прочетете цялата история!


Нашите решения

Нашите решения

PCHE 640x360 large.jpg

Топлообменници с печатна платка на Alfa Laval

Топлообменниците с печатна платка на Alfa Laval предлагат нещо повече от устойчивост на високо налягане и екстремни температури – от криогенно обслужване до 450°C. Те съчетават това с изключително висока ефективност на топлообмен, в уред, който е с до 85% по-малък и по-лек от съпоставимите традиционни топлообменници. Уникалният дизайн позволява възможност за избор на мащаба на топлообменника от няколко килограма до много тона. Освен това микроканалите на всяка верига на потока могат да бъдат проектирани да позволяват много високи степени на асиметрия между флуидните вериги и всеки елемент е напълно персонализиран според вашите точни нужди.


Научете повече

Топлообменник Packinox на Alfa Laval

Топлообменникът Packinox е идеален за обемни работни режими за регенериране на топлина в процеси включващи високи температури. Изключителната му топлопроизводителност, превъзходната хидравлична ефективност и ниските капиталови разходи ви позволяват да подобрите енергийната ефективност, да увеличите рентабилността и да подобрите устойчивостта. Дизайнът Packinox позволява по-голямо регенериране на топлината от традиционните решения, което води до оптимизирана ефективност в двете посоки, по-бърза възвръщаемост на инвестициите и по-малко въздействие върху околната среда.


Научете повече

Semi_welded_range_640x360.jpg

Полузаварени пластинчати топлообменници на Alfa Laval

Полузаварени пластинчати топлообменници са изработени специално за работни режими с високи изисквания. Уникалната уплътнителна система с гарнитура позволява подобрена дългосрочна работа при приложения с високи налягания и температури. Безопасно и надеждно уплътняване, без риск от кръстосано замърсяване и компактен дизайн прави тези топлообменници идеален избор за различни решения за съхранение на енергия.


Научете повече


cleantech_symbol_RGB_png.png

Устойчиво партньорство