Горивни клетки

Трансформацията на енергийните системи в света ще доведе до широк спектър от решения. Днес вече знаем, че горивните клетки ще бъдат основна част от нашия преход към чиста енергия. Тъй като глобална енергия продължава да се увеличава, ние ще продължим да се нуждаем от повече и по-мощни технологии за горивни клетки. През следващите години очакваме горивните клетки да се използват за всичко – от разпределена мощност до генериране на енергия за нарастващия сектор на центрове за данни.

Независимо дали става въпрос за полимерна електролитна мембрана (PEM), твърди оксидни горивни клетки (SOFC) или решения за морската индустрия, бъдещите технологии за горивни клетки ще поставят високи изисквания за ефективност на технологиите за топлопредаване. Благодарение на 90 години напредък във възможностите на пластинчатите топлообменници, Alfa Laval предлага както ноу-хау, така и решения за осигуряване на силна устойчивост при високи температури и термично напрежение, които са присъщи в тези предизвикателни приложения.

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Alfa Laval Sustainable solutions Fuel cells chart

Готови сме за утрешните предизвикателства на горивните клетки

Alfa Laval прекарва десетилетия в разработването на технологии базирани на високоефективен и здрав дизайн на пластинчати топлообменници. От нашата техника за свързване чрез стопяване, която позволява надеждна работа при много високи температури, до разтвори от газ към течност, които могат да се справят с изключително неравномерни потоци, ние можем да предложим уникални технологии, идеални за разработване на горивни клетки.

Свържете се с нас, за да научите повече за решенията, които предлагаме днес, за предизвикателствата, с които ще се сблъскате утре. Това включва нашите водещи компетенции в областта на системите за подреждане на горивни клетки, както и нашия пластинчат топлообменник Alfa Laval AlfaNova, създаден за работа с устойчиви на високи температури материали. Можем също така да споделим с вас някои от разработките, които извършваме, включително иновации в областта на решенията за топлопренасяне чрез свързване, които ще предложат идеална алтернатива за морските приложения на горивни клетки.

Нашите решения

Споени пластинчати топлообменници на Alfa Laval

Медноспоените пластинчати топлообменници на Alfa Laval са компактно и ефективно оборудване, без техническо обслужване, за употреба в редица приложения – отопление, охлаждане, изпаряване и кондензиране. Всеки топлообменник е проектиран за оптимизиране на работния режим и притежава множество уникални функции, които осигуряват както отлична топлопроизводителност, така и максимална надеждност.


Научете повече

Пластинчати топлообменници газ към течност на Alfa Laval

От изключително високи температури до флуиди с извънредно асиметрични скорости на потока – продуктовата гама топлообменници газ-към-течност на Alfa Laval обхваща повече процеси в сравнение с другите пластинчати топлообменници, предлагани на пазара. Конструирани с революционен дизайн с „вдлъбнатини“ на пластините, нашите модели газ-към-течност осигуряват ефективно регенериране на топлината и много нисък спад на налягането в газовите приложения – всичко това в рамките на значително по-малък габарит от тръбните технологии.


Научете повече

Дифузионно споени пластинчати топлообменници на Alfa Laval

Нашата патентована технология за дифузионно спояване AlfaFusion създава високоефективни, компактни топлообменници, изработени изцяло от неръждаема стомана. Тъй като не изискват почти никакво техническо обслужване и работят при изключително високо налягане и температури, те са идеалното решение за топлообмен при трудни приложения, включително тези с температури над 600°C.


Научете повече


cleantech_symbol_RGB_png.png

Устойчиво партньорство